Προκαλούν καθημερινά οι Τούρκοι και οι δειλοί και προσκυνημένοι στην Αθήνα τα κάνουν γαργάρα!!

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές ενέργειες και οι απειλές από την Άγκυρα καθώς καθημερινά Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν δηλώσεις σχετικά με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “οι γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Ήδη ο Πορθητής, το Γιαβούζ και το Barbaros βρίσκονται στην περιοχή” και πρόσθεσε:

“Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας από το κατάστρωμα της τουρκικής φρεγάτας που συνοδεύει το γεωτρύπανο “Γιαβούζ” στην κυπριακή ΑΟΖ εκτόξευσε απειλές κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας.

“Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Είμαστε αποφασισμένοι για αυτό. Κανείς δεν θα πρέπει να τεστάρει τη στρατιωτική ισχύ μας”, δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

XΘΕΣΙΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΚΑΡ

Σε δήλωση που έκανε στην Κύπρο ο αρχηγός Εθνικής Αμύνης hulusi akar είπε :” Οπως μέχρι σήμερα εκπληρώσαμε ανελλιπώς τις ευθύνες και τα δικαιώματά μας ως εγγυήτρια δύναμη, το ίδιο θα κάνουμε και από τώρα και μετά. Όρος για την εκπλήρωση αυτού, είναι η παρουσία στο νησί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων(ΤΕΔ), αυτό να το ξέρουν όλοι”.

Ο Ακαρ οι ΤΕΔ από το 1974 και μετά διατηρούν την παρουσία τους στο νησί και είπε: ” Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της εδώ παρουσίας και ασφάλειας του αναπόσπαστου κομματιού μας-των Τουρκοκυπρίων αδερφών μας. Για να το εκπληρώσουμε αυτό μέχρι σήμερα κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας και το ίδιο είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε από τώρα και μετά”.

Ο Ακαρ είπε πως “Η οπτική μας γωνία, οι εργασίες μας και η κεντρική μας ιδέα είναι ίδια με αυτήν που είχαμε πριν από 45 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι τέτοια” και πρόσθεσε πως κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία για αυτό.

Ανέφερε πως τα πλοία γεωτρήσεων που ανήκουν στην Τουρκία συνεχίζουν τις εργασίες τους και είπε πως “Τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία των ΤΕΔ και του Πολεμικού Ναυτικού, στηρίζουν τις δραστηριότητες αυτών των πλοίων” Ο Ακάρ είπε πως όταν εμείς μιλάμε για ειρήνη αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία, ενώ όταν πούμε πως “Αν χρειαστεί θα πάρουμε τα δικαιώματά μας και δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο” τότε εκλαμβάνεται ως απειλή. Για αυτό το λόγο οι γείτονες μας πρέπει να βάλουν μυαλό και να δουν αντικειμενικά τα γεγονότα. ”

Ο Ακαρ ανέφερε πως περιμένει από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση να κινηθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας και είπε πως “Από τη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην Ελλάδα, περιμένουμε να προσεγγίσει πιο αντικειμενικά τα γεγονότα, να τα δει έχοντας βγάλει μαθήματα από το παρελθόν και να αποδεχθεί μία αρχή που οδηγεί όχι σε αδιέξοδο αλλά στην επίλυση”.

 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΑ !!! ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ και οι ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ τα κάνουν τα  γαργάρα…

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close