Περισσότερα “γαλάζια παιδιά” στα Γραφεία του ο Μητσοτάκης απο το Τσίπρα…

Από δέκα γραφεία αποτελείται η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, όσα δηλαδή και επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήργησε μόνο το γραφείο Θεσσαλονίκης και προχώρησε στη σύσταση Γραφείου Επικοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε κατά πέντε υπαλλήλους (σύνολο 9) το Ιδιαίτερο Γραφείο Πρωθυπουργού από το αντίστοιχο επί ΣΥΡΙΖΑ (σύνολο 4).

Επίσης, επειδή «η επικοινωνία έχει μεγαλύτερη σημασία από την ουσία», όπως είχε πει και ο ίδιος στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, αύξησε κατά δύο (σύνολο 8) το Γραφείο Τύπου σε σχέση με το αντίστοιχο επί ΣΥΡΙΖΑ (σύνολο 6) και δημιούργησε, όπως προαναφέραμε, γραφείο Επικοινωνίας, το οποίο θ’ αποτελείται από 8 υπαλλήλους. Σύνολο 16.

Οι πρώτοι 8 θ’ ασχολούνται με την παρακολούθηση της επικαιρότητας και τη σχετική ενημέρωση του Πρωθυπουργού, την επικοινωνία με τα ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις πρωτοβουλίες του.

Οι άλλοι 8 θ’ ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της υλοποίησης της στρατηγικής της ψηφιακής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, τη διοργάνωση εκδηλώσεων του Πρωθυπουργού και την επιμέλεια και των ομιλιών του Πρωθυπουργού.

Συνολικά, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού πάντως αποτελείται για την ώρα από 80 υπαλλήλους, δηλαδή έξι λιγότερους από τον αντίστοιχο αριθμό εργαζομένων κατά την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στη νέα κυβέρνηση. Και το πιθανότερο είναι αυτός ο αριθμός ν’ αυξηθεί στο μέλλον ως είθισται…

Αλ Τσαντίρι

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close