Περικυκλώνουν τη Ρωσία.Η Πολωνία γίνεται κύρια βάση του ΝΑΤΟ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ …
ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ !!!
Η Πολωνία μετατρέπεται ταχύτατα σε κύρια βάση του ΝΑΤΟ, η οποία θα δεχθεί μάλιστα  λίαν  συντόμως αμερικανικά άρματα  μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα και πλήθος άλλου υλικού.  
To Πολωνικό  Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο δήλωση του  Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού  Άμυνας της Πολωνίας Tomasz Semonyaka ανέφερε σχετικά με τις  διαπραγματεύσεις  για την μεταφορά στην Πολωνία οπλικών συστημάτων του Στρατού των ΗΠΑ, ότι αυτές θα  εγκριθούν  πολύ σύντομα , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
Το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο μετακίνησης στην Ανατολική Ευρώπη,  βαρέων όπλων ως απάντηση σε μια υποτιθέμενη «πιθανή ρωσική επιθετικότητα» στην περιοχή, έγραψε το Σάββατο η  αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ. Η δημοσίευση σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να μεταφέρουν  στις στρατιωτικές βάσεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ, άρματα μάχης , πεζικό ΤΟΜΑ  και άλλα βαρέα όπλα.
Σύμφωνα με τους New York Times, η εκτιμώμενη ποσότητα των  αμερικανικών όπλων έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τουλάχιστον   3 – 5.000 στρατιώτες. Όπως σημειώνεται, η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ και τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα» μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, κατά το  οποίο οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν  βαρέα όπλα σε χώρες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, η οποία κάποτε ήταν μέρος της σοβιετικής σφαίρας επιρροής. Εκτός από την Πολωνία , θα μετακινηθούν δυνάμεις σε  Λιθουανία,  Λετονία,  Εσθονία,  Ρουμανία,  Βουλγαρία και  Ουγγαρία.
Ο Πολωνός ΥΠΑΜ ,  υπενθύμισε ότι η Βαρσοβία  από καιρό δεσμεύεται για ακόμη  μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική παρουσία  στην Πολωνία, αλλά  και σε όλη την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ».
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η παρουσία των νατοϊκών δυνάμεων σημαίνει αυτόματα ανάλογη  απάντηση από την Ρωσία,  με ενίσχυση της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας με νέα οπλικά συστήματα και αεροσκάφη. Ήδη ρωσικά συστήματα προετοιμάζονται να ενισχύσουν  την περιοχή πλησίον των ρωσο-πολωνικών συνόρων.
Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ και Ρωσίας στην ανατολική Ευρώπη πιθανόν να προκαλέσει εξελίξεις στο πολύ άμεσο μέλλον.
πενταπόσταγμα

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close