Παρουσιάστηκε το βιβλίο Ονειρο η Εφιάλτης του Στ.Καρβούνη απο τις εκδόσεις Αρμός.

Χθες το βραδυ (10/12/19) στις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ στην Μαυροκορδατου 11-Αθηνα παρουσιάστηκε το βιβλίο του Οικονομολόγου κ.Σταύρου Καρβούνη ΟΝΕΙΡΟ η ΕΦΙΑΛΤΗΣ παρουσία του πρωην υπουργου Bουλευτή & Kαθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ.Ανδρέα Λοβέρδου  ο οποίος ηταν στο πάνελ της παρουσίασης.

Την παρουσίαση συντόνισε η κ.Νίκη Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για το βιβλίο μιλησαν επίσης ο Ακαδημαϊκός Σωκράτης Χ. Δεληβογιατζής, ο Kαθηγητής Φιλοσοφίας στο Α.Π.Θ. ,ο Βασίλειος Κατριβέσης, Δρ. Δημοσίων Οικονομικών, πρ. Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακείου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  και ο κ.Αθανάσιος – Καίσαρ Μωρόγιαννης, Χημικός Μηχανικός, Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων.

Η κ.Αγναντη ξεκίνησε με τα οσα γραφει στο οπισθόφιλο:

Στις οικογένειες τα βράδια οι παλιοί μάς αφηγούνται για ανθρώπους χαρούμενους, ευτυχισμένους!
Την Πρώτη Ιανουαρίου του καινούργιου χρόνου εμείς ακόμη θα ταξιδεύουμε. Ο καπετάνιος τού από καιρό αγνοούμενου πλοίου “Η Πατρίς”, ψυχρός, απόμακρος, αποφασισμένος, έδινε εντολές, χωρίς να σηκώνει αντιρρήσεις. Συνεχίζουμε το ταξίδι, φώναξε δυνατά! Για πού; Ρωτήσαμε χαμένοι στο μεγάλο πέλαγος. Όταν φτάσουμε, θα δούμε, απάντησε κατεβαίνοντας βιαστικά στην καμπίνα του.

Εκεί, καθισμένος στο γραφείο του, με τρεμάμενο χέρι, φοβισμένος από τα τρομερά γεγονότα που συνέβαιναν, έγραψε: Πρώτη του Χρόνου. Συναντήσαμε μια υπέροχη χώρα λουσμένη στο φως, απλωμένη στο καταγάλανο πέλαγο. Είδαμε ανθρώπους χαρούμενους, ευτυχισμένους. Είδαμε έναν άλλο κόσμο, μια άλλη εποχή. Το πλήρωμα μού ζήτησε να αποβιβαστεί. Αρνήθηκα. Μπορεί πραγματικά να είδαμε αυτή τη χώρα, μπορεί και να μας φάνηκε μόνο. Εμείς, όμως, συνεχίζουμε να πλέουμε. Για πού, δεν ξέρουμε!

 

 

Στο video αυτό ο  κ.Αθανάσιος – Καίσαρ Μωρόγιαννης, Χημικός Μηχανικός, Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων για το βιβλίο και ο συγγραφέας .Στ.Καρβούνης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΟΝΕΙΡΟ Η ΕΦΙΑΛΤΗΣ

ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ
ΑΚΡΩΝΥΜΙΑ
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Απελευθέρωση
Σύνδεση με την ΕΟΚ
Το αποφασιστικό βήμα, πρόσω ολοταχώς, αμετάκλητη πορεία προς τη Δύση
Η μεγάλη υπογραφή
Θρίαμβος της αλλαγής
Μάαστριχτ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρώ
Πίνοντας εις υγείαν της Ελλάδος
2000-2010: Με το ευρώ αρχίζει το μεγάλο ταξίδι, η σύγχρονη Οδύσσεια του Ελληνισμού
2010-2014: Με το πιστόλι στον κρόταφο και την απειλή χρεοκοπίας, η Ελλάδα στα γόνατα, στο έλεος των επικυρίαρχων θεσμικών δανειστών
2015-2018: Διαπραγμάτευση – Ψευδαισθήσεις τέλος, Γ’ Δανειακή Σύμβαση – Μνημόνιο, Διακυβέρνηση (Δ.Δ.Δ.)
2010-2018: Εννέα χρόνια Δανειακών Συμβάσεων: Αλλάζουμε το θεσμικό χρέος με ιδιωτικό
2019 και μετά… Η επόμενη μέρα μετά το αφήγημα για δήθεν “έξοδο από τα Μνημόνια”. Το όνειρο των Χριστουγέννων, ελπίδα και προσδοκίες για κάθε νέα χρονιά
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button