Παρουσιάστηκαν Τα τραγούδια της Κέρκυρας του Στέφανου Πουλημένου.(Φωτό & video)

Ενα σπουδαίο πνευματικό έργο με την ιστορία του Τραγουδιού της Κέρκυρας είναι πλέον στη κυκλοφορία και παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στίχοι και ήχοι από το παρελθόν έως σήμερα σε ένα πόνημα που καταγράφει ιστορικά περιγραφές ,τραγούδια παρτιτούρες και στίχους.Ενα βιβλίο τόμος με όλο το πνευματικό έργο που κατέγραψε ο συγγραφέας του κ.Στέφανος Πουλημένος μετά από 8 χρόνια εργασίας..

Την παρουσίαση συντόνισε η Αντα Κυριαζή ως εκπρόσωπος της Διαφημιστικής Εκδοτικής CorfuPress του κ.Θωμά Κατσαρού.Για το σπουδαίο αυτό βιβλίο μίλησαν ο Ιστορικός και Φιλόλογος κ.Δημήτρης Ζυμάρης ,ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.Κώστας Καρδάμης , ο καθηγητής του Τ.Μ.Σ του Ι.Π κ. Λάμπης Βασιλειάδης , ο καθηγητής μουσικής και συνθέτης Σπυρίδων Τσιλιμπάρης και ο συγγραφέας Στέφανος Πουλημένος.

Στη παρουσίαση ακούστηκε για πρώτη φορά τραγούδι της Κερκυραικής Παράδοσης σε διασκευή και ερμηνεία του Μίλτου Σελλά κα της Ξένιας Πάλλα.(Δείτε παρακάτω video με απόσπασμα του Τραγουδιού).

Το αμφιθέατρο οπως βλέπεται και στη φωτογραφία ήταν κατάμεστο και ο συγγραφέας χειροκροτήθηκε για την καταγραφή αυτή που αποτελεί ιστορικό αρχείο τραγουδιών και στίχων της Κέρκυρας δηλαδή σχεδόν ολόκληρης της Μουσικής παράδοσης του νησιού της Κέρκυρας και μιας Ιστορικής παρακαταθήκης.Μαλιστα ο Στεφανος Πουλημένος δήλωσε οτι παράλληλα με την κυκλοφορία του βιβλίου του θα ανοίξει site σελίδα με τιτλο ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (στα αγγλικά ο τίτλος) που θα μπορούν ακόμη και μετά την έκδοση να προστεθούν τραγούδια και στοιχεία που δεν περιλαμβάνει το εκδοθέν βιβλίο του απο όσους δεν συνάντησε στην έρευνα καταγραφή του.

Αντα Κυριαζή – Εκπρόσωπος της Εκδοτικής CorfuPress

Ο συγγραφέας κ.Στέφανος Πουλημένος με την εκπρόσωπο της εκδοσης του βιβλίου του.

Η κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο Ιστορικός -Φιλόλογος κ.Δημήτρης Ζυμάρης

Ο Επικ.Καθηγητής του Τ.Μ.Σ του Ι.Π κ.Κώστας Καρδάμης.

Ο Καθηγητής του Τ.Μ.Σ του Ι.Π κ.Λάμπης Βασιλειάδης.

Ο Καθηγητής Μουσικής και Συνθέτης Σπυρίδων Τσιλιμπάρης.

Στέφανος Πουλημένος Δημοσιογράφος-Συγγραφέας του βιβλίου Τα Τραγούδια της Κέρκυρας

Π.Χ Κοινοπιαστών ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Video με απόσπασμα τραγουδιού  της Κερκυραικής Παράδοσης σε διασκευή και ερμηνεία του Μίλτου Σελλά και της Ξένιας Πάλλα που ακούστηκε για Πρώτη φορά στη παρουσίαση του Βιβλίου του Συγγραφέα Στεφάνου Πουλημένου  ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Eιναι ένα τραγούδι καταγεγραμμένο από τον Κωνσταντίνο Χρηστομάνο, στο Γαστούρι, το 1898.Αναλυτική καταχώριση στο βιβλίο του Στεφ. Πουλημένου “Τα τραγούδια της Κέρκυρας, μέσα από τα λαϊκά δρώμενα και τις παραδόσεις της¨”, σελ. 65-67.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close