Παραπληροφόρηση Novartis και εμπλεκόμενοι…….με μιζες

FILE PHOTO: Swiss drugmaker Novartis' logo is seen at the company's plant in the northern Swiss town of Stein, Switzerland October 23, 2017. REUTERS/Arnd Wiegmann/File PhotoΜανούλες στην παραπληροφόρηση. Βγάζουμε μία «φούσκα» την άλλη μέρα του συλλαλητηρίου ,σπρώχνουμε όλους τους παπαγάλους να ασχοληθούν μονομπλόκ με το θέμα και καθαρίσαμε. Γελά και ο Χατζηαβάτης με τα καμώματα τους. Πάνε φιρί-φιρί να χυθεί «αίμα» για να γίνει η πτώση τους.

 Το ότι χρηματίζονται αδρά ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι πέρα πάσης αμφισβήτησης, αλλά ξενίζει το τάιμιγκ. Η σούπερ σκανδαλάρα σερνόταν στα συρτάρια πολύ καιρό, και μπορούσε να βγει δέκα μέρες πριν, η μετά, αν και ξέρουμε ότι θα πάει και αυτό όπως όλα τα σκάνδαλα και οι κλεψιές στην Ελλάδα, στον κάδο, διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν φυλακές για να χωρέσουν όλοι οι κατά καιρούς κλεφταράδες. Εάν κάνουμε κάποιο μεγάλο νησί φυλακή ίσως χωρέσουν, διότι είναι πολλές χιλιάδες αυτοί που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Από πού να ξεκινήσει κανείς. Από τους τοπικούς άρχοντες, από τα σώματα ασφαλείας, από τους στρατιωτικούς, από τους δημόσιους προϊστάμενους υπηρεσιών, από τους ασχολουμένους με την υγεία, παιδεία, πολεοδομία, εφορία, και άλλα «ευαγή ιδρύματα» , από υπουργούς βουλευτές κ.λ.π; σχεδόν όλοι όσοι έχουν ασκήσει κάποια μορφή εξουσίας διαχρονικά έχουν ξεσκίσει ταμεία, και έχουν πάρει το μερίδιο τους από την …πίτα. Οπότε;  Η υπόθεση θα πάει να βρει τις κατά καιρούς εμφανιζόμενες λίστες των ληστών.

Το ζουμί είναι πως με τούτα και με εκείνα παραχωρούν οι αριστερουληδες το από παλιά χρεωστούμενο κατά την γνώμη τους  Μακεδονικό φιλέτο στους Σκοπιανούς.

                  Ο ενας δημοσιογράφος που πληρώθηκε να διαφημίζει την πραμάτεια της Novartis…

                                                        Πως αρχισε η τρομοκράτηση για να ερθουν τα εμβόλια…

                                                   Είναι πολλά τα “συγκοινωνούντα δοχεία” της Novartis

Τι κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» για τη μίζα των €40 εκατ. Τι κατέθεσε η μάρτυρας «Κελέση»: Δεσμίδες σε κίτρινους φακέλους και η ανακαίνιση της οικίας του υπουργού. Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με το ψευδώνυμο Μάξιμος Σαράφης, ο οποίος στις 12 Ιανουαρίου πέρασε την πόρτα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Στην κατάθεση του μάρτυρα για το σκάνδαλο της Novartis που δόθηκε στις 12/1/2018, αναφέρεται πως ο Αβραμόπουλος διακινούσε χρήματα μέσω της εταιρείας του Κυριάκου Γριβέα, που φέρει την ονομασία CIP, αναφέροντας ως παράδειγμα πως για να προβληθεί μια συνέντευξη Τύπου πραγματικής αξίας 5.000 ευρώ η τιμή ανέβαινε στα 30.000 ευρώ. «Το 2008 και 2009 ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Καραμανλή για προμήθεια εμβολίων. Από τη μίζα που εισπράχθηκε, δωροδοκήθηκαν και οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Καλογερόπουλος. Ένας τρόπος ξεπλύματος ήταν η υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας μέσω του κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλου, που ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου. Επίσης, μέσω του Γριβέα γινόταν υπερτιμολογημένες συνέργιες του ΕΣΔΥ», αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και προσθέτει πως ο κ.Φρουζής ζητούσε 200.000 ευρώ από τη μαμά εταιρεία για την εύνοια του υπουργού.Η συνέχεια της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα με το προσωνύμιο «Μάξιμος Σαράφης», που δόθηκε στις 18/1/2018 αναφέρεται στον ρόλο του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ο μάρτυρας αναφέρει ότι ο Λοβέρδος με τον Φρουζή είχαν αναπτύξει προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας,πέραν των υπηρεσιακών, και ότι συνεργάστηκαν προκειμένου να επιταχυνθεί η τιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων τον Αύγουστο του 2011 (τα Gilenyia και Tasigna 150), κι ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της κρίσης, δεν είχε τιμολογηθεί από τις Αρχές κανένα άλλο φάρμακο. Για να επιτευχθεί αυτό, πάντα όπως αναφέρει ο μάρτυρας, αξιοποιήθηκε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων «Prestige» που ιδρύθηκε αρχικά για αυτόν τον σκοπό. Η εταιρεία άνηκε, στην ουσία, στους τότε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Το Βήμα» Νίκο Χασαπόπουλο και Έλενα Φυντανίδου. Σε δύο χρόνια, η εταιρεία έλαβε από τη Novartis 200.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε και το χτίσιμο του image του Λοβέρδου και του Φρουζή (υποψηφίου προέδρου στον ΣΦΕΕ). Ο μάρτυρας αναφέρει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δωροδοκήθηκε με ποσό «όχι μικρότερο από 200.000 ευρώ», ενώ αργότερα έλαβε και άλλα χρήματα (70.000 ευρώ) προκειμένου να εμποδίσει την προώθηση ανταγωνιστικού φαρμάκου στην ελληνική αγορά.
Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ

Εμείς έχουμε να επισημάνουμε τα εξής «παράξενα».

Η τελευταία κατάθεση «ανώνυμου» μάρτυρα πάρθηκε την περασμένη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
Μήπως θυμάστε τί έγινε τη συγκεκριμένη ημερομηνία;
Για όσους το έχουν ξεχάσει, ήταν η ημέρα του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκεκριμένη κατάθεση δόθηκε την ημέρα που είχε ήδη κυκλοφορήσει η εφημερίδα Ντοκουμέντο, η οποία περιέλαβε στο ρεπορτάζ της και τη συγκεκριμένη μαρτυρία, πριν καν ο μάρτυρας μεταβεί στην Εισαγγελέα διαφθοράς. Πέρα όμως από την τελευταία «προστατευμένη» κατάθεση της 4ης Φεβρουαρίου υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί.
Όλες οι κατηγορίες στηρίζονται σε τρεις ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες δόθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ξαφνικά δηλαδή σε μία έρευνα ετών, τις τελευταίες 25 μέρες όλως τυχαίως βρίσκονται μάρτυρες που «καίνε» αποκλειστικά πολιτικά πρόσωπα, ενώ ολόκληρη η διαδικασία βασιζόταν στη διερεύνηση της διείσδυσης της Novartis στον ιατρικό κόσμο. Μήπως θυμάστε τί κυριαρχούσε τον τελευταία αυτό μήνα στη χώρα; Μα, τί άλλο από τις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική μας χώρα. Ας θεωρήσουμε ότι ο Αβραμόπουλος είναι αθώος. Έχουμε όμως ρε γαμώτο μια μεγάλη απορία που έχει μείνει αναπάντητη εδώ και χρόνια. Γιατί έβαλε στην επιτροπή προμηθειών του υπουργείου του που είναι καίριο πόστο την τότε «φίλη» του Καρατζαφέρη, Αννούλα ΖΩΗΡΟΥ . δεν βρήκε ποιο κατάλληλο πρόσωπο;
ΑΝΝΑ ΖΩΗΡΟΥ, ένα όνομα που θα συζητηθεί

Επίσης εν συνεχεία το 2011 την έβαλε ως εκπρόσωπο του αποκόμματος του ΛΑΟΣ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. Το είχαμε διαβάσει αρχικά εδώ και αδυνατούσαμε να το πιστέψουμε. Όμως έγινε.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button