Παραδίδουν νησιά (Ν.Καλόγηροι) στη μέση του Αιγαίου…μαζί με την ΑΟΖ τους!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΙ

Οι νήσοι Καλόγεροι δεν είναι βάσει του Νόμου της Θάλασσας βράχοι αλλά νησιά. Στη wikipedia αναφέρονται σαν βραχονησίδες. Τυχαίο; Ο όρος «βραχονησίδες» δεν υπάρχει στο νόμο της θάλασσας, όπως και ο όρος προκήρυξη της ΑΟΖ, στον οποίο αναφέρονται κάποιοι κομπογιαννίτες αναλυτές  απο χρόνια. Υπάρχει μόνο ο όρος «οριοθέτηση» διεθνώς και η Ελλάδα δεν έχει κάνει οριοθέτηση ούτε κάν με τη Κύπρο (μόνο μιλάνε, παραπληροφορούν και στέλνουν μηνύματα). Οι προκηρύξεις κοιτασμάτων της Ελλάδας σε διεθνή ύδατα είναι παράνομες. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Μόνο Μπανανίες έχουν τέτοιο υπουργείο Εξωτερικών.

H Στοά να σταματήσει τη συγκάλυψη των βούρλων που έβγαζε στα κανάλια με δηλώσεις νέων βούρλων που κάνουν τους αναλυτές. Να τελειώσει αυτό το παραμύθι στα ΜΜΕ, γιατί θα ο καιρός θα αγριέψει απότομα και δεν θα κολυμπάει ψάρι.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ KAI ΘΕΛΟΥΝ ΨΗΦΟ; OYTE ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Επί όλων των κυβερνήσεων δεν έχει γίνει μάθημα στο σχολείο, η Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Η χώρα έχει φυσικό αέριο και τα παιδιά δεν ξέρουν τι είναι. Αύριο τι θα υπερασπίσουν; Ποιά χώρα; Η τήρηση του συντάγματος δεν είναι θέμα εθνικισμού ή πατριωτισμού όπως διαφημίζεται, είναι θέμα νομιμόμητας και συντήρησης της συνεκτικότητας ενός κράτους. Κράτος χωρίς σύνορα γνωστά σε όλους δεν υπάρχει.

Τα παιδιά δεν ξέρουν τα σύνορα της Ελλάδας (όπως και οι επίτιμοι στρατηγοί) στη ξηρά, στον αέρα και τη θάλασσας, τα σύνορα της ΑΟΖ και τα σύνορα της υφαλοκρηπίδας της (γεωλογικής και κατά τον νόμο της θάλασσας), δεν ξέρουν τι είναι διεθνή ύδατα, χωρικά ύδατα, τι διαφορά έχει ένας βράχος απο ένα νησί και ότι βραχονησίδα και προκήρυξη ΑΟΖ δεν υπάρχουν στο νόμο της θάλασσας (δεν ορίζονται).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΑΙΟΥ

Οι Καλόγεροι αποτελούνται από δύο νησίδες. O Μεγάλος Καλόγερος έχει έκταση 6 στρέμματα, ύψος 36,5 μέτρα και μήκος ακτών 302 μέτρα. Ο βράχος είναι γυμνός από βλάστηση. Γύρω του υπάρχει πληθώρα χαμηλών βράχων που μόλις και αποκαλύπτονται από τη θάλασσα (Χοιράδες).

Στα νοτιοανατολικά υπάρχει μια προέκταση με ξέρες, οι οποίες δυσκολεύουν την προσέγγιση του κύριου νησιού. Το πιο ασφαλές αγκυροβόλιο βρίσκεται στα νότια, αν και αυτό είναι επικίνδυνο. Περιβάλλεται από νερά που βαθαίνουν απότομα και φτάνουν ακόμη και τα 70 μέτρα σε μικρή απόσταση από το βράχο. Στα πετρώματα έχουν σμιλευτεί σκαλοπάτια. Στη κορυφή του βρίσκεται σιδερένιος φάρος, ο οποίος αντικατέστησε παλιότερο πέτρινο. Από τα βορειοανατολικά, ο Μεγάλος Καλόγερος μοιάζει με ιστιοφόρο σκάφος.

Σε απόσταση 1.400 μέτρων προς τα βορειοανατολικά του Μεγάλου Καλόγερου βρίσκεται ο Μικρός Καλόγερος, ο οποίος έχει έκταση 1,8 στρέμματα, μήκος ακτών 237 μέτρα, ύψος μόλις ένα μέτρο καιπεριβάλλεται από αβαθή που φτάνουν μερικές δεκάδες μέτρα προς τα νότια. Η προέλευση των βράχων είναι ηφαιστειογενής.

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Η θέση των Καλόγερων είναι στο κέντρο του Αιγαίου και τους προσδίδει σημαντική σπουδαιότητα. Είναι σε αρκετή απόσταση από τα πλησιέστερα νησιά και αποτελούν σημαντικό παρατηρητή­ριο σε ζωτικό σημείο του Αιγαίου Πελάγους για τον έλεγχο των πλοίων που διέρχονται από τη περιοχή. Επίσης, η ύπαρξη αυτών των νησιών αυξάνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας κατά 6 ναυτικά μίλια γύρω τους και παράλληλα συνεισφέρει στην εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο κέντρο του Αιγαίου. Αυτό είναι μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας.

Οι Καλόγεροι λόγω προδοσίας απο τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν εκμεταλλεύονται οικονομικά (όπως και η Ζουράφα και η Στρογγύλη) και έτσι συνεισφέρουν μόνο στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά όχι με το σχετικό τους βάρος στην ΑΟΖ, παρότι χώρο για κατασκευές έχουν. Αυτοί analυτές που βγάζουν τα ΜΜΕ για φάπες αντισεισμικές, το ξέρουν αυτό;

Ο Μεγάλος Καλόγηρος έχει αρκετή έκταση ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν κατάλληλες υποδομές, πχ. ελικοδρόμιο, εγκαταστάσεις επικοινωνίας, ξενοδοχείο (έστω και σε πλατφόρμα) και δεξαμενή όμβριου ύδατος, για να δράσει ως προκεχωρημένο παρατηρητήριο και όχι μόνο. Τίποτα απο αυτά δεν έχει γίνει, γιατί η χώρα δεν ακολουθεί σωστή στρατηγική για να προασπίσει τα εθνικά της δικαιώματα. Τα απεμπωλεί έντεχνα, με τους δοσίλους που ψηφίζετε.

Η προδοσία δείχνει το πρόσωπό της μόνο σε περίοδο κρίσης. Μια κρίση δεν προαναγγέλεται.Αν η Τουρκία στη διάρκεια μιας άσκησης πάρει τους Καλόγερους, το Καστελόριζο, την Ζουράφα, τους Φούρνους ή τον Αη Στράτη η Ελλάδα θα χάσει μεγάλο μέρος της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της. Χέστηκαν θα μου πείτε. Το βλέπω, ότι έχουν μεγάλο κώλο αφού…

ΟΙ NEΕΣ EΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΛΦΕΣ ΤΕΣΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

Στιγμές Πομπηίας… Θα πεθάνουν πολλοί στον ύπνο.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button