Παρέμβαση Υδραίου για να μαζευτουν τα σκουπίδια στην Αρχη Δημοσίων Συμβάσεων.

Με την Κέρκυρα να αντιμετωπίζει για μία ακόμα φορά σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους , αφού δεν προχώρησε ο μεγάλος διαγωνισμός για την αποκομιδή τους, η νέα δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ.Μερόπη Υδραίου ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία.

Με πρόταση της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο αλλά και με επιστολή που έστειλε προς τον Δήμαρχο κ.Νικολούζο, ζητά την κατάθεση αιτήματος στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων για την κατ΄ εξαίρεση έγκριση διάθεσης του απαιτούμενου ποσού για την ανάθεση της αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία, μέχρι την υπογραφή της εκκρεμούς σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν άμεσα με την κ.Υδραίου να ζητά από τον Δήμαρχο να υποβάλλει το αίτημα , επικαλούμενος τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

Η κ.Υδραίου έθεσε το ζήτημα και στον Υπουργό Εσωτερικών , τον οποίο και ενημέρωσε για την εικόνα αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στο νησί αφού ο διαγωνισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων παραμένει σε εκκρεμότητα και ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, με ίδια μέσα, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σε δήλωση της, η κ.Υδραίου τονίζει:

‘’Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες λύσεις.

Η πρόταση που κατέθεσα είναι ρεαλιστική και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος.  Θα πρέπει να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες ανάθεσης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο. Υπάρχει η πολιτική βούληση από το Υπουργείο Εσωτερικών και πρέπει να υποβληθεί άμεσα αίτημα από το Δήμο προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων.’’

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close