Πανικός στην ΚΟ της ΝΔ μετά την ανακοίνωση για Σ.Δήμα: “Ο Αντώνης μας πάει σε εκλογές αυτοκτονίας”…-11% το Χρηματηστήριο!!!

karavi_pontikia

Τον ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ προτείνουν για Πρόεδρο ΝΔ+ΠΑΣΟΚ

Δεύτερη “παγωμάρα” – για να μην πούμε την λέξη “πανικός” που πάντως αντιπροσωπεύει καλύτερα τα συναισθήματα των βουλευτών της ΝΔ – στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε η επιλογή του Σταύρου Δήμα ως υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μια επιλογή που “δεν περπατά” εξ αρχής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ξένα “κοράκια” των risk funds, προβλέποντας εκλογές εγκαταλείπουν μαζικά το ελληνικό Χρηματιστήριο το οποίο “γράφει” πάνω από 11% απώλειες αυτή την στιγμή χωρίς ούτε έναν αγοραστή!

Ηδη από εχθές κορυφαία μέλη της ΚΟ της ΝΔ με τα οποία ήρθε σε επικοινωνία το defencenet.gr έλεγαν ότι “Δεν καταλαβαίνουμε γιατί τώρα εκλέγουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τόσο πολύ τους πίεσε το Βερολίνο;”, ενώ η ανακοίνωση του ονόματος του Σταύρου Δήμα προκάλεσε ρίγη πανικού: Οι εκλογές “κλειδώνουν” και από την ΚΟ της ΝΔ ζήτημα είναι αν θα επιβιώσουν 30-40 βουλευτές αφού η ΝΔ βάσει των ποσοστών που παίρνει στις δημοσκοπήσεις θα εκλέξει κάπου 50-55 βουλευτές σε όλη την ελλάδα, ορισμένοι από τους οποίους θα είναι νέοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Α’Αθήνας δεν θα ξεπεράσουν τους τρεις και στην Β’Αθήνας του πέντε ή έξι!

Ηδη έχουν ξεκινήσει την προεκλογική προσπάθεια όλοι, με έγερση των εκλογικών τους μηχανισμών, αλλά δυστυχώς για αυτούς και πιθανότατα δυστυχώς για την Ελλάδα (θα δείξει…), το τρένο του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται “με φόρα” και την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο Α.Σαμαράς…

Οσο και να μετρούν τους “υπόπτους” για πολιτική αποστασία από την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ και πάλι δεν φτάνουν στους 180 βουλευτές. Το απαισιόδοξο, αλλά ρεαλιστικό σενάριο “σταματά” στους 172 και το αισιόδοξο στους 175.

Η πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου θα είναι και η καθοριστική, αφού θα καταδείξει την δυναμική του ονόματος.

Γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί το Βερολίνο “τράβηξε το χαλί” κάτω από τα πόδια του Α.Σαμαρά, ο οποίος μέχρι το τέλος παρέμεινε μέχρι τέλους πειθήνιο όργανο της Α.Μέρκελ.

Και πάει σε προεδρική εκλογή με την “Καλύτερη υποψηφιότητα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Σταύρο Δήμα, άνθρωπο που εκτιμάει η ελληνική κοινωνία και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα” όπως είπε ο Α.Σαμαράς προκαλώντας το γέλιο σε πολλούς βουλευτές του: Ο Σ.Δήμας ήταν ένας μέτριος πολιτικός και έγινε ένας μέτριος Επίτροπος όταν τον έκοψε από την θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ο Κ.Καραμανλής το 2004.

Και μέχρι εκεί…

defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button