Ο Υφυπουργός Σαντορινιός έκανε δήλωση για αναχώρηση από Ημερολια και τελικά φεύγει από Αγιο Στέφανο το Πήγασος!! 3 μήνες χωρίς κανονική γραμμή στα Διαπόντια!!!

santoriniosΠως την πάτησες κ.Υφυπουργέ εσύ που τα ψάχνεις όλα πριν κάνεις δήλωση…Βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό START Κέρκυρας να πει ότι μιλάει μόνο όταν είναι σίγουρος για κάτι….Τελικά αντί από την Ημερολια Κασιώπης το Πήγασος εκτελεί μετά δυσκολίας τα δρομολόγια του προς τα Διαπόντια νησιά από το Λιμανάκι του Αγίου Στεφάνου.

Αυτο γίνεται με τη βοήθεια άλλων μικρών καραβιών που το τραβάνε για να βγει από το ΧΩΜΕΝΟ λιμανάκι!!! Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν για πολλά χρόνια γιατί οι τοπική πολιτική ηγεσία αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας εμμένουν σε εργολαβικά συμφέροντα και οχι σε πραγματικές λύσεις..

Έχουμε ξανά δημοσιεύσει ότι το Λιμανάκι του Αγίου Στεφάνου “μασσάει” 15 χρόνια τώρα εκβαθύνσεις που έχουν στοιχίσει αρκετά εκκατομυρια ευρώ σε βάρος του πολίτη..Κι όμως Υπουργείο (Σαντορινιός) Βουλευτές του νησιού (Βακη και Παυλίδης) Αντιδήμαρχοι (Γουλής-Μαστορα-Λουκανάρης)  και ΟΛΚΕ εμμένουν σε λύση αιμορραγίας..Κάθε χρόνο δαπανούν αρκετές χιλιάδες ευρώ για εκβάθυνση ΤΖΑΜΠΑ γιατί κάθε αρχή του καλοκαιριού ξαναχώνει….ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΑ ΕΜΜΟΝΗΣ !!! Δηλαδή τι θέλετε να τα παίρνει ένας εργολάβος για εκβάθυνση? Αυτό είναι λύση?

Μελέτες που υπάρχουν από παλιά γι αυτό το Λιμανάκι το καθιστούν άχρηστο διότι χρειάζονται πολλά εκ.ευρω για να μην χώνει και πάλι θα έχει πρόβλημα λόγω θέσεως του στη περιοχή….Χτυπιέται αλύπητα από τον καιρό…

Όλα αυτά τα εκ.ευρω αν τα ρίχνατε σε προέκταση του μώλου στο Σιδάρι θα είχε τελειώσει το πρόβλημα…Όλα αυτά κάνουν πως δεν τα ξέρουν η δεν θέλουν να υπάρξει λύση….

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ  ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ?

Όπως και για τη γραμμή από Λιμάνι πόλης ..δεν αλλάζουν τους κανονισμούς για να μπει φερρυ που μπορεί να μεταφέρει φορτηγά-φορτηγά ψυγεία ΙΧ  δηλαδή οικοδομικά υλικά και τροφοδοσία αλλά και πολλά ΙΧ…Χρόνια τώρα επέμεναν στο Αλέξανδρος που χωρούσε 4-5 ΙΧ χωρίς φορτηγά ψυγεία λόγω ύψους και έπαιζες τις “γροθιές” στο λιμάνι για να είσαι μέσα στα 5 ΙΧ!!!! Η παρακαλούσες για την τροφοδοσία να την βάλουν μέσα κλπ..Τωρα που πουλήθηκε το Αλέξανδρος στον .Γαληνό που θα το δρομολογήσει σε άλλη περιοχή του Ιονίου ψάχνουν για αντικατάσταση…και όλο το καλοκαίρι ξέσκισαν τα νησιά και τους επιχειρηματίες..

Ούτε εδώ θέλουν λύση και ετοιμάζουν όπως λένε οι πληροφορίες τον κ.Αντίοχο(Μπουα) για δρομολόγηση…και με αύξηση της επιχορήγησης από 900.000 σε μεγαλύτερο ποσό!!!!.Απο το ένα λούκι στο άλλο ……Όλα προσωρινά και μόνιμα χωρίς σχέδιο για ανάπτυξη και εξυπηρέτηση των νησιών…Και ολα μυρίζουν για το ύψος της επιχορήγησης αλλά και το “δώρο” του πλοιοκτήτη…

Ετσι ομως και με αυτές τις μεθόδους των συζητήσεων με πλοιοκτήτες από το Υπουργείο πριν από το διαγωνισμό δεν υπάρχει πραγματική λύση…..διότι θα έχουν συμφωνηθεί ΟΛΑ πριν το “τυπικό” διαγωνισμό και βεβαίως το “ΔΩΡΟ”.

Αλήθεια θα δώσετε τα ονόματα αυτών που μιλούν εκ μέρους του Υπουργείου με τους πλοιοκτήτες ? Γραφονται πρακτικά ? Μάλλον οχι….

Δηλαδη ΒΟΥΡΚΟΣ παντού…ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ και πλοιοκτήτες αλλά η κατάργηση των κανονισμών του 1970 για να υπάρξει ενδιαφέρον…Εδω κάνουν συναλλαγές με τα χρήματα που θα δοθούν ως επιχορήγηση για αύξηση κ.λ.π….Τα υπόλοιπα είναι προσχήματα (συνομιλίες με πλοιοκτήτες πριν το διαγωνισμό για να βρουν δήθεν λύση) για να πέσει το ΔΩΡΟ…..

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close