Ο Μητροπολίτης Kέρκυρας κάνει φιλανθρωπίες με χορηγούς Μασόνους!

mitropolitis kerkΑπίστευτο και όμως αληθινό! Γνωστός ιεράρχης της Εκκλησίας κάνει φιλανθρωπίες σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας με χορηγούς… Μασόνους!!!

Στην Κέρκυρα λοιπόν, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μοίρασε τρόφιμα που του έδωσαν, μεταξύ άλλων και οι Μασώνοι Ροταριανοί!!!

Διαβάζουμε τη σχετική είδηση στο Ιστολόγιο «Ο Παιδαγωγός» που ορθά αναφέρεται σε αυτήν, καθώς και στον βρώμικο ρόλο των «εκκλησιαστικών πρακτορείων ειδήσεων».

Συγκεκριμένα, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 7 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μοίρασε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως τρόφιμα και είδης πρώτης ανάγκης σε 200 και πλέον οικογένειες, εν όψει του Πάσχα.

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια η τοπική Εκκλησία από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και από την συνδρομή των Κερκυραϊκών Συλλόγων της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ (HELLENIC RELIEF- CORFU RELIEF), της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, όπως επίσης και του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας.

Τι να πρωτοσχολιάσουμε;

Ότι η εντολή του Χριστού «σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ. » (Κατά Ματθαίον, κεφ 6, 3-4) έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων;

Ότι οι μητροπόλεις με «ξένα κόλυβα» διαφημίζουν το «φιλανθρωπικό τους έργο»;

200 σακούλες με τρόφιμα !!! Σιγά το πράγμα με δεδομένο ότι είναι από τα πιο πλούσια τουριστικά μέρη και κυρίως με τόσα προσκυνήματα (Αγ.Σπυρίδωνα κλπ). Μια απλή ενορία, δίνει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα περισσότερες σακούλες. 200 σακούλες τρόφιμα από όλες τις ενορίες της Κέρκυρας και από ένα σωρό συλλόγους.. (Μονή Βατοπεδίου, Ροταριανός Σύλλογος, Σύλλογος Κερκυραίων ΗΠΑ κλπ)

Και όμως στέλνουν την είδηση σε όλα τα δημοσιογραφικά site (ενδεχομένως η προβολή της είδησης να κοστίζει περισσότερο από τα ίδια τα τρόφιμα).

Το τραγικότερο όμως είναι ότι η ίδια η μητρόπολη διαφημίζει ότι μέρος της προσφοράς (200 σακούλες!), προέρχεται από τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας!

Δείτε την διαφήμιση των 200 σακούλων με τα τρόφιμα (και του Ροταριανού Ομίλου) στην επίσημη ιστοσελίδα της μητρόπολης Κερκύρας:

kerky

Θα αφήσουμε τα σχόλια για εσάς…. Μέρες που είναι, απλά θα θυμίσουμε στον Μητροπολίτη Κερκύρας κ.Νεκτάριο ότι στο «Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν» της 29.11.1958 μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρονται και τα εξής για τους Ροταριανούς:

«….Η Οργάνωσις αυτή έχει χαρακτήρα διεθνή, στηριζόμενη επί αφηρημένων ηθικών φιλοσοφικών αρχών. Δεν δέχεται την ηθικήν ζωήν και την φιλανθρωπίαν ως καρπούς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, τουτέστι της Ελληνοχριστιανικής παραδόσεως…. Πάσα ηθική και κοινωνική κίνησις και ζωή εκτός του Χριστού καθιστά την Εκκλησίαν εφεκτικήν (=επιφυλακτικήν) και την εφεκτικότητα αυτήν έκρινεν η Ιεραρχία να τηρήση και απέναντι της Ροταριανής Οργανώσεως και να συστήση εις τους Κληρικούς να απέχουν των συνεστιάσεων αυτής….»

Να απέχουν, όχι να συνεργάζονται… Καταλάβατε, σεβασμιότατε;

http://www.pentapostagma.gr/2015/04/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%B5%CF%82.html#.VSbXRdysXp8

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button