Οταν τους έκαψαν στο Ματι πήγαν να συντονίσουν!!!!!

matiΠροκαλεί οργή το γεγονός ότι οι κατά τα άλλα υπεύθυνοι για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων την κρίσιμη ώρα της πυρκαγιάς φαίνεται ότι την κρίσιμη ώρα που ο όλεθρος έπληττε το Μάτι δεν είχαν καν εικόνα για τη φωτιά. Όμως ομολογήθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής ακόμη και η προσπάθεια για σύγκληση του συντονιστικού οργάνου στην περιοχή έγινε ουσιαστικά μετά τον θάνατο των περισσότερων ανθρώπων. Το συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ενώ όπως όλα δείχνουν είχαν μαρτυρήσει οι περισσότεροι από τους νεκρούς στις φλόγες.
Σύμφωνα με το έγγραφο από τα πρακτικά του συντονιστικού οργάνου προκύπτει ότι η υπεύθυνη πολιτικής προστασίας στην περιοχή από την Περιφέρεια δεν είχε καν εικόνα για την περιοχή η οποία θα έπρεπε να εκκενωθεί.
Ταυτόχρονα σημείωνε (πάντα μετά τις 20:30 και ενώ η φωτιά είχε κάψει τα πάντα) ότι από την Πολιτική προστασία δεν υπήρχε ενημέρωση και αξιολόγηση της κατάστασης.


Εκείνη την ώρα και ενώ πλησίαζε η νύχτα η υπεύθυνη της Περιφέρειας έλεγε ότι τότε ενημερωνόταν τηλεφωνικά ότι υπάρχουν άνθρωποι στις παραλίες.


Σύμφωνα με τα πρακτικά παρουσία της υπεύθυνης της Περιφέρειας και άλλων ατόμων ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής ζήτησε από τον δήμαρχο Ραφήνας την απομάκρυνση των κατοίκων. Δεν αναφέρεται ωστόσο ούτε πότε έγινε αυτή η έκκληση, ούτε που βρισκόταν εκείνη την ώρα η πυρκαγιά.


Ταυτόχρονα φαίνεται ότι εικόνα για τη φωτιά δεν υπήρχε. Στο συντονιστικό φαίνεται ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ δεν συμμετείχε ούτε και εκπρόσωπος του δήμου Ραφήνας.


Ουσιαστικά δηλαδή έγινε έναν συντονιστικό χωρίς εικόνα, χωρίς να μπορεί να δώσει σαφείς κατευθύνσεις και φυσικά πολύ αργά… δεν συζητήθηκε καν θέμα εκκένωσης.

newsit

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close