Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας αποφασίζει ο Μητσοτάκης..Εκδόθηκε Π.Ν.Π

απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση Κυκλοφορίας

Οι σκέψεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για μερική ή ακόμα και ολική απαγόρευση της Κυκλοφορίας, είναι από προχθές νόμος του Ελληνικού Κράτους. Δηλαδή μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εφαρμοστεί, άμα και όταν το αποφασίσει το Πρωθυπουργός. Και όπως δείχνουν όλα, είναι θέμα ωρών να τεθεί σε εφαρμογή το έσχατο, αλλά αναγκαίο μέτρα για την “αντιμετώπιση” της πανδημίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου, το άρθρο 68 παράγραφος 3 αναφέρει:

«Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοιού  είναι δυνατόν να επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, περιορισμοί ή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω ή εν μέρει στην Επικράτεια. Από τα μέτρα του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Τα μέτρα του πρώτου εδαφίου της παρούσας επιβάλλονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι εξαιρέσεις του δευτέρου εδαφίου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση για την εφαρμογή της παρούσας. Παράβαση της παρούσας επισύρει τις κυρώσεις της παρ. 2 του εξηκοστού ένατου άρθρου.»

Οι λεπτομέρειες της απαγόρευσης θα οριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας. Ενδέχεται να εμπλακεί και του Υπουργείο Άμυνας.

Τα αποσπάσματα του ΦΕΚ:

 

 

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να εφαρμοστεί η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, πιθανά τις επόμενες ώρες. Από το πρωί, στο τραπέζι έχουν πέσει διαφορετικές εκδοχές και επιτελικά σχέδια, με τα σώματα ασφαλείας να βρίσκονται στην άλλη άκρη της γραμμής των κυβερνητικών τηλεφώνων.

Οδηγίες λαμβάνει και η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός δε δεύτερη φάση σύμφωνα με πληροφορίες.

SMS και κωδικός για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή  από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.
Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα μπορούν να γίνονται. Π.χ. αν θα απαγορευτεί μια μικρή βόλτα ή με το αυτοκίνητο για κάποιον συγκεκριμένο προορισμό πέραν των παραπάνω.

Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τις καθημερινές συνήθειες. Π.χ. για το αν θα μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του ή να δει τα παιδιά του ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.
Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.

Yπάρχει περίπτωση να κατεβάζεις εφαρμογή ειδικό έντυπο μετακίνησης η εφαρμογή μέσω Taχιs.

Oλα δείχνουν ότι εφαρμόζονται μέτρα Αντιδημοκρατικά με πρόσχημα τον ιό περιορισμού της Ελευθερίας των πολιτών και κατάργηση κάθε δημοκρατικού κεκτημένου.. Πέτυχαν  αυτό που ήθελαν  από την αρχή Να μας κλείσουν μέσα..Μας βάλανε στο τρυπάκι να μην θέλουμε ούτε τους συγγενείς μας ούτε τους φίλους μας ούτε τους γονείς μας μην τυχόν και  κολλήσουμε. Δηλαδή μας λένε ότι όλοι μας, είμαστε άρρωστοι και αν πάμε κοντά τους μπορεί να  πεθάνουν.

Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 21 εφαρμόζεται και από την δική μας Κυβέρνηση …Αρκετός κόσμος τρομοκρατημένος από τα Μέσα Μαζικής εξαπάτησης δέχεται τον εγκλεισμό του την φυλάκιση του την Σκλαβιά και τις ορέξεις της Νέας τάξης πραγμάτων που έριξε τον ιό για να ελέγχει τις μάζες και την Οικονομία..

Για πρώτη φορά υγιείς άνθρωποι θα φυλακίζονται σπίτια τους  και για να βγουν το επόμενο επεισόδιο θα έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ όποτε και εάν το αποφασίσουν να τελειώσει η καραντίνα.

Ενα εμβόλιο που κανείς δεν ξέρει αν θα είναι ασφαλές για το σώμα του Ανθρώπου και που γι αυτό κατατέθηκε Νόμος στο Κράτος .Δηλαδή πρώτα μας ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ …μετά μας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ..μετά μας ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ δήθεν για το καλό μας…και στο τέλος θέλουν να μας ΣΩΣΟΥΝ….Αντε να εμπιστευτείς το σύστημα που έριξε τον ιό και θέλει να “σώσει” !!!

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button