Ολη η Στρατιωτική ηγεσία στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας…..

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ-ΜΕΓΑΡΟΤι συμβαίνει και έχουμε σήμερα την παρουσία τόσων ανωτάτων αξιωματικών στην Αθήνα, οι οποίοι θα μεταβούν για δείπνο στο προεδρικό μέγαρο, στο οποίο θα τους γίνει βαρυσήμαντη ομιλία από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλο;

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ηλία Προύφα και το kranosgr.blogspot.com στην Αθήνα βρίσκονται από νωρίς σήμερα το πρωί, όλοι οι Αντιστράτηγοι του Στρατού Ξηράς καθώς και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, ο σκοπός της μετάβασης σχετίζεται με την παράθεση γεύματος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, από τον Προκόπη Παυλόπουλο, σε όλη την Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν πηγές θα προηγηθεί ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο Ανώτατο Στρατιωτικό, Ναυτικό και Αεροπορικό συμβούλιο, η οποία κρίνεται «ιδιαίτερα βαρυσήμαντη».

Κρίσεις αξιωματικών δεν έχουμε αυτό το διάστημα για να αφήσουν τις διοικήσεις τους όλοι οι Αντιστράτηγοι του Στρατού Ξηράς, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης για να μεταβούν στο προεδρικό μέγαρο μόνο για το δείπνο.

Από την άλλη πλευρά εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η «βαρυσήμαντη ομιλία» που θα υλοποιήσει ο ανώτατος άρχων της χώρας και επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, την στιγμή που η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία «βαράει τα ταμπούρλα του πολέμου» σε Αιγαίο και Μεγαλόνησο;

Υπενθυμίζουμε ότι χθες άλλο «μήνυμα» έστειλε στους Τούρκους και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Χρήστος Χριστοδούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν χρειαστεί το κανόνι να σκοτώσει το κουνούπι, τότε και αυτό θα γίνει”, αναφερόμενος στην αυξημένη συχνότητα χρήσης UAV από την τουρκική πλευρά.

Εκτιμάμε πως ότι και να συμβαίνει αυτό το διάστημα οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με σαφή υπαιτιότητα της Άγκυρας είναι στην κυριολεξία σε πολύ κρίσιμη φάση.

Οι Τούρκοι διαμηνύουν συνεχώς «ότι δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο”, ενώ η Αθήνα τονίζει ότι θα υπερασπιστεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Από την άλλη, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ «τρέχουν» πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ μόλις πριν λίγο ο Τούρκος ΥΠΑΜ και πρώην Α/ΓΕΕΔ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εκτόξευσε νέα απειλή κατά της Ελλάδος, ώστε αυτή να μην παρέμβει στις άνομες αξιώσεις της Άγκυρας για το θαλάσσιο οικόπεδο 7 (για αρχή) στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στο Αιγαίο.

Τον πρόσφατο εκβιασμό της Τουρκίας επανέλαβε για άλλη μια φορά σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν βήματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία, ούτε επίσης και τετελεσμένα.

«Οι συνομιλητές μας πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να έχει επιτυχία κανένα σχέδιο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ», τόνισε.

Το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί η Άγκυρα επισημαίνει και ο διεθνής τύπος ο οποίος μιλά ξεκάθαρα για επικείμενη «κρίση» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο η οποία εντείνεται κάθε μέρα.

Η διαμάχη των δύο χωρών αφορά τα κοιτάσματα αερίου, που ευρίσκονται σε περιοχές οι οποίες ανήκουν στην ΑΟΖ γύρω από την Κύπρο.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση στη Λευκωσία ούτε τις συμφωνίες της για την ΑΟΖ.
Η Άγκυρα πιστεύει ότι έχει δικαίωμα εξαγωγής φυσικού αερίου και αυτό θα πρέπει να ασκηθεί και από τους Τουρκοκύπριους, μέσω Τουρκίας όμως, στην περίπτωση των θαλάσσιων οικοπέδων 4, 5, 6 και 7, τα οποία σύμφωνα με την Άγκυρα ανήκουν σε τουρκική δικαιοδοσία.

Η τουρκική εξερεύνηση στην αμφισβητούμενη περιοχή προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η Άγκυρα, δήλωσε ρητώς και κατηγορηματικώς ότι θα λάβει μέτρα για την εξασφάλιση των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για αυθαίρετη οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, η οποία προκάλεσε ολόκληρη την αλυσίδα των γεγονότων.

«Αναμένουμε ότι η σύγκρουση για το φυσικό αέριο γύρω από την Κύπρο θα ενταθεί επειδή η Τουρκία χρειάζεται τους δικούς της ενεργειακούς πόρους για να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα που προκαλείται από την αύξηση του κόστους των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου», αναφέρει η ιστοσελίδα zerohedge.comφέρνοντας τους «άνεμους του πολέμου” με αφορμή τις τουρκικές άνομες διεκδικήσεις.

Όλα πλέον είναι σε κρίσιμη καμπή και οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα διότι οι νέο-οθωμανοί ετοιμάζονται να κάνουν πράξη τα όσα λένε διότι αλλιώς χάνονται ως οικονομία λόγω των πολλών και ανυπέρβλητων προβλημάτων που έχουν.

Σύμμαχος μας σε οποιαδήποτε σε μια πιθανή εμπλοκή με την Τουρκία εάν και εφόσον φτάσουμε εκεί, θα είναι η Παναγιά μας σίγουρα που εορτάζει σε λίγες ημέρες και κανένας άλλος ουσιαστικά. 

Αυτό ας το θυμόμαστε πάντα…

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close