Οι Ρωσοι απο τη Σεβαστούπολη κατά της Τουρκίας…

vardakasΠλησιάζει η ώρα που οι Ρώσοι από την Ελληνική Σεβαστούπολη θα προκάμουν με ταχύτητα και πετροβόλο οργή στην ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Όλο και πιο κοντά να σαλπάρουν τα Ρωσικά πολεμικά πλοία από την Σεβαστούπολη για την διευθέτηση της ¨ερχόμενης εκ των πραγμάτων¨ γεωπολιτικής κύρωσης του κλεισίματος των ΣΤΕΝΩΝ.
Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πλέον ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας και κατά επέκταση του ΝΑΤΟ δεν θα επιδεινωθούν περαιτέρω.
Με το που μπήκε ο Φλεβάρης ανέβηκαν ¨οι ταχύτητες¨ .
Για αυτό ετοιμάζεται και η ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ.

¨Στο «κόκκινο» βρίσκονται πλέον οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας καθώς όπως αναφέρει σήμερα ο ρωσικός Τύπος οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία του ρωσικού Airbus A321, που συνετρίβη την 31η Οκτωβρίου του 2015 στην έρημο του Σινά κατέδειξε ότι η εθνικιστική τουρκική οργάνωση « Bozkurtlar » (η αλλιώς « Γκρίζοι Λύκοι « ) είναι πίσω από αυτή, και κατά συνέπεια η Μόσχα θα ζητήσει αποζημίωση από την Άγκυρα¨.

Η Τουρκία είναι ένα τίποτα μπροστά στην στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας και σηκώνει το μπόι της με τις πλάτες του ΝΑΤΟ ισχυρίζεται η Pravda.Ru 01/02/2016

Μετά την εμπλοκή-παραβίαση και κατά πόσο αυτή έγινε των Ρωσικών -Τουρκικών μαχητικών στις ακροθαλασσιές της Μαύρης Θάλασσας η Pravda.Ru αναρωτιέται
¨Γιατί η Τουρκία να αποφασίσει να παραπέμψει το ζήτημα στην αιγίδα του ΝΑΤΟ;
Πώς πρέπει να αντιδράσει η Ρωσία σε αυτό;
Η Pravda.Ru ζήτησε την γνώμη ενός εμπειρογνώμονα-στρατηγικού αναλυτή από το Κέντρο Ανάλυσης της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής του Semyon Bagdasarov

«Ο Ερντογάν ενεργεί υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ, γιατί κατανοεί απόλυτα ότι η Τουρκία δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τον Ρωσικό στρατός. Αυτή είναι η στρατηγική που ακολουθεί ο Ερντογάν εδώ και δυο μήνες – να ενεργεί υπό την κάλυψη της δύναμης του ΝΑΤΟ και να καταλαμβάνει μάλιστα την ίδια στιγμή και εδάφη στην Συρία ¨

¨ Η Τουρκία διαπράττει παραβιάσεις σε καθημερινή βάση¨ ( βλ. Αιγαίο) λέει ο Semyon Bagdasarov
και αποκαλύπτει ότι ο ηγέτης της Jabhat en Nusra (τρομοκρατικής ομάδας μέσα στην Ρωσική Ομοσπονδία) αναγνώρισε ότι οι τούρκοι καταδρομείς πολέμησαν στη νεκρή ζώνη επί του συριακού εδάφους¨ η Pravda.Ru 01/02/2016

Ενώ οι συνομιλίες στην Γενεύη για το Συριακό πρόβλημα τορπιλίζονται κυρίως από την Τουρκία που δεν δέχεται με τίποτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους Κούρδους , οι κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας ¨πάνε σύννεφο¨.

Προσπαθούν να ακυρώσουν τον Nord Stream-2 την διαπλάτυνση ουσιαστικά του αγωγού της Βαλτικής που γίνεται για αν ισοφαρίσει εν μέρει την μη κατασκευή του South sream.

¨ Η ΕΕ είναι διχασμένη σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, και το μέλλον του έργου θα εξαρτηθεί από το γεωπολιτικό περιβάλλον και όχι από λόγους οικονομίας, λέει στο Forbes ο παρατηρητής Kenneth Rapoza. ¨

Μετά την πιθανή ακύρωση του παραπάνω ενεργειακού έργου εν μέσω επιδεινούμενης κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έρχεται η γεωπολιτική κύρωση του κλεισίματος των Στενών του Βοσπόρου για να μην ενισχυθούν περαιτέρω οι Ρωσικές Δυνάμεις στην Συρία δια της ναυτικής οδού.

Πριν το ΚΛΕΙΣΙΜΟ των ΣΤΕΝΩΝ θα ενεργοποιηθούν όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά μας προβλήματα για να αποσπάσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη σε ένα περιφερειακό πρόβλημα την στιγμή που θα ετοιμάζεται το κυρίως μενού της παγκόσμιας σύγκρουσης στα ΣΤΕΝΑ.

ΤΟΤΕ ενεργοποιείτε και η Ναυτική βάση της ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗΣ.

¨Η Σεβαστούπολη ιδρύθηκε στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας το 1783, με διάταγμα της ρωσίδας αυτοκράτειρας Μεγάλης Αικατερίνης, στον τόπο της αρχαίας πόλης Χερσόνησος, τα ερείπια της οποία ερευνούν μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι. Η Αικατερίνη ήταν αυτή που έδωσε το όνομα στην πόλη, το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται σαν σεβαστή, ιερή ή μεγαλοπρεπής πόλη, πόλη της δόξας. Ο σημαντικός λόγος όμως που η γη αυτή προσέλκυσε το ενδιαφέρον της αυτοκράτειρας και των στρατηγών της, είναι οι 30 προστατευμένοι από τον αέρα, βαθιοί κόλποι της. Ορισμένοι από αυτούς, διεισδύουν στη βραχώδη μορφολογία της σε έκταση οκτώ χιλιομέτρων.

Γι αυτό λοιπόν, η Σεβαστούπολη κατέστη από τότε η κύρια ναυτική βάση της Ρωσίας στη Μαύρη θάλασσα.

Ποιες δυνάμεις και μέσα συνθέτουν τον επιχειρησιακό-στρατηγικό σχηματισμό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης θάλασσας; Πρόκειται για την έδρα του γενικού επιτελείου του Στόλου στη Σεβαστούπολη, την 68η ταξιαρχία επιτήρησης θαλάσσιας περιοχής, το υπ’ αρ. 17 οπλοστάσιο του ΠΝ, το 810ο ανεξάρτητο σύνταγμα πεζοναυτών, την 247η ανεξάρτητη μοίρα υποβρυχίων, το 247ο ανεξάρτητο επάκτιο σύνταγμα πυροβολικού, το ανεξάρτητο τάγμα μηχανικού του ναυτικού, τον κόμβο επικοινωνιών, την 30η μοίρα μονάδων επιφανείας στην οποία ανήκουν και το καταδρομικό «Moskva», τα πυραυλοφόρα hovercraft «Bora» και «Samum», ομάδα βοηθητικών σκαφών, μοίρα αποβατικών πλοίων, μοίρα πυραυλακάτων, ανεξάρτητη αεροπορική δύναμη εγγύς υποστήριξης, ανεξάρτητη μικτή αεροπορική μοίρα, ανεξάρτητη ταξιαρχία επικοινωνιών, αποθήκες πολεμοφοδίων, εργοστάσια συντήρησης-επισκευών και σχολές εκπαίδευσης νέων αξιωματικών… Συνολικά 25 χιλιάδες στρατιωτικοί, χωρίς να υπολογίζονται οι εργάτες και το πολιτικό προσωπικό που εργάζονται στις βιομηχανικές και στρατιωτικές μονάδες, όπως και στις σχολές του Στόλου. Όλοι, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες.

Πλησιάζει η ώρα που οι Ρώσοι από την Ελληνική Σεβαστούπολη θα προκάμουν με ταχύτητα και πετροβόλο οργή στην ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button