Οι Ιταλοί εφτιαξαν αμφίδρομο (στο Πέραμα) για Σικελία Ιταλια και στα Διαπόντια οι δικοί μας βάζουν ποταμόπλοιο!!!!(video)

Για τα Διαπόντια νησιά στο Υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας ξεβρακώθηκαν ωστε να  βάλουν το πλοίο ZANADOU του εκλεκτού τους Αντίοχου…ο οποίος το κόβει πίσω για να προσθέσει πλατφόρμα που θα δώσει 70 τμ για να μπαίνουν και ΙΧ ..Απο τα 150 τμ που υποσχέθηκε ο Κουβέλης και οι βουλευτές  και απο τα 150 τμ που ζήτησαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι άλλαξαν τις προκηρύξεις όπως ήθελε ο εκλεκτός τους Μπουάς και συμφωνήσαν πριν από το διαγωνισμό να βάλουν ένα πλοίο ακατάλληλο για την θάλασσα των Διαποντίων κατώτερο και απο Αλεξανδρος…και χωρίς διαφορετική επιχορήγηση για πλοίο πεσρισσότερων τετραγωνικών για να πάρει φωτογραφικά τη γραμμή και να αποκλειστούν μεγαλύτερα πλοία…

ΜΠΡΑΒΟ στο ΜΠΟΥΑ που τους κατέβασε τα σώβρακα εκεί στο Υπουργείο ….Ακομη δεν ξεκίνησε ούτε η προσωρινή λύση που τους τάζανε και τα Διαπόντια είναι χωρίς κανονική γραμμή απο τις 05 Ιουλίου!!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΠΛΟΙΟ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ… για Σικελία Ιταλία και μετα να περιμένετε το ΜΠΟΥΑ για την αναβάθμιση της γραμμής!!!!!!

Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει προκαλέσει στους Ιταλούς το «Trinacria», το μήκους 104 μέτρων αμφίδρομο πλοίο που κατασκευάστηκε στο Πέραμα για την Bluferries, θυγατρική εταιρεία των Ιταλικών Σιδηροδρόμων.

 Το ελληνοκατασκευασμένο πλοίο θα δρομολογηθεί στη γραμμή Μεσίνα – Σαν Τζιοβάνι, ενώνοντας την Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία και αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη γραμμή.

Καλωσορίζοντας το ελληνικό σκαρί, ο δήμαρχος της Μεσίνας έκανε λόγο για μια σημαντική επένδυση, σε μία περιοχή που έχει χρόνια να δει κάποια τέτοια κίνηση, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα της επικοινωνίας της Σικελίας με την ηπειρωτική Ιταλία θα λυθεί οριστικά μόνο με την κατασκευή γέφυρας.

Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει 400 επιβάτες και 23 φορτηγά ή 150 οχήματα. Φέρει εξελιγμένη τεχνολογία με αποτέλεσμα 30% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και 50% μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Υπό κατασκευή βρίσκεται άλλο ένα πλοίο με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close