Οι ΗΠΑ εποφθαλμιούν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας..γι αυτο έφτιαξαν την κρίση στηρίζοντας το πιόνι τους!!!

Οι ΗΠΑ ανήκουν στις πρώτες χώρες που πήραν θέση στην πολιτική κρίση της Βενεζουέλας. Σχεδόν αμέσως αναγνώρισαν τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας. Συνιστά αυτό το πρώτο βήμα μιας νέας αμερικανικής πολιτικής στην Λατινική Αμερική;

Τον περασμένο Νοέμβριο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον υπόσχονταν σε ομιλία του στο Μαϊάμι ότι οι ΗΠΑ θα αντιτάξουν κάτι στις δικτατορίες, όπως τις αποκάλεσε, στην Λατινική Αμερική: Βενεζουέλα, Κούβα και Νικαράγουα. Για την κυβέρνηση Τραμπ η Βενεζουέλα έχει ρόλο κλειδί, μιας και τόσο η Κούβα όσο και η Νικαράγουα εξαρτώνται από τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα. Σε περίπτωση ανατροπής του καθεστώτος Μαδούρο, θεωρείται σχεδόν βέβαιες ότι θα υπάρξουν πολιτικές αναταράξεις σε Κούβα και Νικαράγουα. Πρόσφατα ο Τζον Μπόλτον, σε συνέντευξη στο δίκτυο FoxNews, μιλώντας για τις σχεδιαζόμενες κυρώσεις σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα έδωσε τροφή, προφανώς άθελά του, στα σενάρια που θέλουν τις ΗΠΑ να επιδιώκουν την ανατροπή Μαδούρο για να διασφαλίσουν πρόσβαση στα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας: «Βρισκόμαστε σε επαφή με μεγάλες αμερικανικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα, είτε στις ΗΠΑ όπως η βραζιλιάνικη Citgo. Νομίζω ότι όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο. Για τις ΗΠΑ θα ήταν μεγάλα τα οικονομικά οφέλη από μια επένδυση αμερικανικών πετρελαϊκών εταιριών στην χώρα καθώς και την ενίσχυση των δυνατοτήτων εξόρυξης. Θα ήταν θετικό για τους λαούς της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ».

 Η Ουάσιγκτον κάλεσε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου Χουάν Γκουαΐδό, όπως έκανε ο πτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες, που δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει πλέον «τη δικτατορική εξουσία» του Νικολάς Μαδούρο.

«Οι ΗΠΑ καλούν όλα τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πτέραρχου Γιάνες και να προστατεύσουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές, που υποστηρίζουν τη δημοκρατία» ανέφερε στο Twitter ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον.

Η “αντιπολίτευση” στη Βενεζουέλα που πρόσκειται στον αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο της χώρας Juan Guaido ύψωσε τεράστιες σημαίες των ΗΠΑ-Ισραήλ στη συγκέντρωσή της. Αυτοί είναι οι πατριώτες που θα λειτουργήσουν για τα εθνικά συμφέροντα; Είναι οι ίδιες σημαίες που σήκωσαν οι Κούρδοι της Συρίας προκειμένου ν’ απαλλοτριώσουν για λογαριασμό των ΗΠΑ το 90% του συριακού πετρελαίου που βρίσκεται στα κοιτάσματα πάνω από τον Ευφράτη.. Σε πολύ μικρότερη κλίμακα οι υποστηρικτές του Guaido είχαν αναρτήσει σημαίες των χωρών που τον αναγνωρίζουν ή που είναι φίλα προσκείμενες μεταξύ αυτών φιγουράρει και η ελληνική αφού η Ελλάδα δεν διαφοροποιήθηκε όπως η Ιταλία από τη κοινή γραμμή υποστήριξής του μέσω ΕΕ.

Ο Αμερικανό-σπουδαγμένος νεαρός πράκτορας που οργάνωνε διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο…αυτο-ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Βενεζουέλας και οι ΗΠΑ τον αναγνώρισαν άμεσα ως νόμιμο ηγέτη της χώρας. Ο ίδιος πράκτορας … βρήκε «διαφθορά» στην ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρία πετρελαίων… αυτήν που προσφέρει στους κατοίκους της Βενεζουέλας τη βενζίνη και το πετρέλαιο προς ένα λεπτό …το λίτρο. Ενώ αν την ξαναβάλουν στο χέρι οι τοκογλύφοι και αρχίσουν να χρεώνουν 1,5 ευρώ το λίτρο…η «διαφθορά» θα εκλείψει…

Αυτοί είναι οι καλοί μας «σύμμαχοι» και οι υπηρέτριες τους στην Ελληνική Βουλή. Θα δουλεύουν σκληρά όλοι οι χαφιέδες της Δύσης μέχρι τα αφεντικά τους να αρπάξουν τους φυσικούς πόρους παντού στον κόσμο και να εκβιάζουν υπογείως ολόκληρους λαούς. η αναγνώριση του πράκτορα που μέχρι χθες δεν γνώριζε κανείς ότι υπάρχει …έγινε σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή που αυτο-ανακηρύχθηκε Πρόεδρος.
Βλέπετε πόσο αγαστή συνεργασία έχουν οι «αυθόρμητα» εκλεγέντες ηγέτες όλων αυτών των χωρών ..μόλις το απαιτήσουν οι τοκογλύφοι;

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close