Οι Δημότες Κέρκυρας θα πληρώσουν τη μεταφορά των σκουπιδιών στη Κοζάνη (ΦΕΚ 4751)

Χριστουγιενιάτικος μποναμάς της Υδραίου για τα σκουπίδια..

Το Ψεμα εχει κοντά ποδάρια!!!! η Δήμαρχος Κέρκυρας κ.Μερόπη Υδραίου  δήλωνε περιχαρής οτι τα σκουπίδια θα ταξιδεύουν απο την Κέρκυρα με Φερρυ και θα περνουν απο τα  διόδια της Εγνατίας για να φθάσουν στη Κοζάνη….Το κόστος των πλοίων των φορτηγών των διοδίων και της εναπόθεσης στην  Κοζάνη θα το χρεωναν στο Κρατικό προυπολογισμό και δεν θα μεταφέρονταν στο Κερκυραίο Δημότη !!!!

Ομως κατι τετοιο διαψεύτηκε πριν λιγες μερες με την δημοσίευση του ΦΕΚ 4751  και την  υπ’ αριθμ. Απόφαση 284558 για την μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στη ΜΕΑ Κοζάνης.

Τοσο οι δηλώσεις της Δημάρχου Κερκυρας αλλα και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκου ηταν οτι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση των δημοτών για την μεταφορά των σκουπιδιών στη Κοζάνη οσο και για την διαχείρηση τους μεχρι το 2021 αποδείχθηκαν “ΦΟΥΜΑΡΑ”.

Αυτη η τεραστια σε κόστος Διαδικασία θα την αναλάβουν οι Δημότες της Κέρκυρας συμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 23/12/2019.!!!! Συγκεκριμένα μεσα στην απόφαση αναφέρεται ρητά οτι” «Το γεγονός ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του εξυπηρετούμενου Δήμου, η οποία θα καλυφθεί από τα ανταποδοτικά τέλη, το ύψος της οποίας δεν μπορεί εκ των προτέρων να υπολογισθεί, αποφασίζουμε»!!!!

 

Το πακέτο της μεταφοράς θα το πληρώσουν οι Κερκυραίοι!!!!! Αυτο ειναι ο Μποναμάς για τα Χριστούγεννα και το νεο ετος και για καθε χρονο μεχρι το 2021!!!

Το μονο που μενει ειναι να τους βάλουν και Χριστουγιενιάτικα λαμπιόνια κατα την μεταφορά τους στη ΔΙΑΔΥΜΑ!!!

Επίσης ρητα αναφέρει η απόφαση οτι ολα τα σκουπιδο-δεματα που υπάρχουν στο νησί αποθηκευμένα σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη δεν θα μεταφερθούν εκτος Κερκυρας και η διαχείριση τους θα γινει απο τους τρεις Δημους του νησιου!!!!

Ουτε αυτη η ΥΠΟΣΧΕΣΗ κρατήθηκε για τα δεματα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε Λευκίμμη και Τεμπλόνι…Ηδη αρχισαν οι πρωτες αντιδράσεις απο τους Δημους Βορρα και Νότου.Επίσης πολλοί Δημότες αντιδρουν στη χρέωση αυτη οταν γι αυτο ευθύνονται προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για την κατάσταση που εφεραν τον ενιαίο Δημο με τις αποφάσεις τους.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close