Οι δεσμεύσεις του Υπ.Δημαρχου Βορρα κ.Σπ.Ασπιώτη..

Δεσμεύσεις ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ.Σπύρος Ασπιώτης οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος του στο συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ:Το παρακάτω πλέγμα δέκα δεσμεύσεων συνιστούν τον πυρήνα του προγράμματός μας.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ:
1. Για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής των δημοτών σε όλη την έκταση του Δήμου, με έμφαση στην παραλιακή τουριστική ζώνη αλλά και στις γειτονιές και τα χωριά μας. Ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων, μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων προς αυτά σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο.
2. Για την εξυγίανση και την εκσυγχρονισμό των δομών του Δήμου με μικρό, ευέλικτο και σύγχρονο σχήμα.
3. Για τη μεταφορά στο Δήμο μας νέων τεχνολογιών, ενίσχυση της τεχνογνωσίας και της ψηφιακής επανάστασης.
4. Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, για την ανακύκλωση και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Τέλος στην ντροπή με τα σκουπίδια.
5. Για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας ύδρευσης, με στόχο τη σωστή διαχείριση του υδάτινου πλούτου της περιοχής και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.
6. Για την προστασία και αξιοποίηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, του φυσικού περιβάλλοντος του δήμου μας με έμφαση στις περιοχές ιδιαιτέρου κάλλους. Συστηματική παρέμβαση στην εγκαταλελειμμένη αγροτική οδοποιία για την ομαλή πρόσβαση στον ελαιώνα και του αγρούς με σημαντική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
7. Για την αξιοποίηση των πολιτιστικών δομών του Δήμου μας, την αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την στήριξη των φιλαρμονικών μας, του Ωδείου, των χορωδιών καθώς και των ενεργών πολιτιστικών συλλόγων. Για τις παρεμβάσεις μας στον αθλητισμό, με στόχο τη δημιουργία ενός μοντέλου ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης με βελτίωση των υποδομών και στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.
8. Για την οργάνωση ενός άρτια στελεχωμένου και λειτουργικά ενιαίου τμήματος προγραμματισμού και μελετών καθώς και γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις Βρυξέλες.
9. Για τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Είμαστε ένας από τους πλέον τουριστικούς Δήμους της χώρας. Η συντριπτική πλειονότητα των δημοτών μας ζει άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό. Οι δημότες, σαν ιδιώτες, αναβαθμίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους, τις επιχειρήσεις τους, την εργασία τους και τις δεξιότητες τους. Είναι καιρός να κάνει και ο Δήμος τη δική του δουλειά. Η όλη λειτουργία της δημοτικής αρχής θα είναι προσανατολισμένη προς αυτόν τον σύνθετο τομέα. Η υλοποίηση των 9 παραπάνω δεσμεύσεων αποτελούν τμήμα αυτής της τελευταίας για τον τουρισμό. Επιπλέον όμως, για να στηρίξουμε έμπρακτα αυτή την μοναδική βιομηχανία, δεσμευόμαστε : Να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου για τον τουρισμό.

• Τα έσοδα του Δήμου από τον τουρισμό να είναι ανταποδοτικά και να δαπανούνται με κριτήριο τις ανάγκες των τουριστικών περιοχών.
• Να βελτιώσουμε και να συντηρήσουμε την δημοτική οδοποιία αλλά συγχρόνως να την αναβαθμίσουμε , δημιουργώντας καινούρια πεζοδρόμια και εκσυγχρονίζοντας τον δημοτικό φωτισμό.
• Να διεκδικήσουμε την έγκαιρη συντήρηση της περιφερειακής οδοποιίας και να προωθήσουμε την οδική συνένωση των παραλιακών περιοχών με την επέκταση του οδικού άξονα Κασσιόπης – Σιδαρίου προς Αγ. Στέφανο, Αρίλλα, Αγ. Γιώργη.
• Να προωθήσουμε την εσωτερική συγκοινωνιακή ενοποίηση του δήμου.
• Να μελετήσουμε και να εφαρμόσουμε ξεχωριστά σχέδια ανάπλασης για κάθε παραλία και να πάρουμε πίσω τις γαλάζιες σημαίες των παραλιών που χάσαμε αλλά και να δώσουμε νέες σε όσες δεν είχαν.
• Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πλέγμα αποτελεσματικής τουριστικής προβολής , αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και συμμετέχοντας μέσα από συνεργασίες στις τουριστικές Διεθνείς Εκθέσεις.
• Να στηρίξουμε στην ανάπτυξη του περιπατητικού Τουρισμού , εντάσσοντας τμήματα της αγροτικής οδοποιίας στις περιπατητικές διαδρομές.
• Να εντάξουμε σταδιακά όλες τις τουριστικές περιοχές στους βιολογικούς καθαρισμούς και να εκπονήσουμε μελέτες για τις περιοχές που δεν έχουν , έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πόρους.
• Να προωθήσουμε την οικιστική ανάπτυξη μέσα από πολεοδομήσεις και παρεμβάσεις , στα όρια του νομοθετικού πλαισίου.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close