Οι Γερμανοί μας κρατάνε τους φυγόδικους….

http://www.skitso.biz/Αυτή την Γερμανία πρέπει να την αυτοκτονήσουμε σαν τον Χίτλερ.Πέρασαν εβδομήντα χρόνια και ακόμη κυβερνούν οι ναζί στο γερμανικό… παρακράτος. Το έχει το d.n.a τους. Οι φούρνοι έπρεπε να λειτουργήσουν για τους Γερμαναράδες.

Να ποιοί είναι οι «εταίροι»! ΚΑΙ τον Κυριακίδη τον κρύβουν οι Γερμανοί! Μην αναρωτιέστε τι ευεργεσίες τους έχει κάνει για να τον προστατεύουν… Δεν είναι τύπου Χριστοφοράκου και Ματαντού. Είναι πολύ πιο βρώμικες.Η κυβέρνηση οφείλει να συνθλίψει έναν προς έναν τους συνεργάτες των Γερμανών, με όποιο τίμημα.

Στην πόλη Hagen της Γερμανίας φέρεται να έχει βρει καταφύγιο ο Πέτρος Κυριακίδης, που κατηγορείται για το σκάνδαλο της Proton Bank και σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τις 13 Δεκεμβρίου 2012. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από επίσημα έγγραφα…που κατατέθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους 42 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Τρύφωνας Κολίντζας, Αντώνης Αθανάσογλου, Ιωάννης Παπαβασιλείου, Αθανάσιος Παπασπηλίου, Θεόδωρος Ασημακόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαλής.

Ειδικότερα, στη δικάσιμο της 27-3-2015 παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο ο δικηγόρος Ιωάννης Ζαΐμης με έδρα το Βερολίνο (διεύθυνση επί της οδού Rankestr 2,10789) και κατέθεσε εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον 74χρονο Πέτρο Κυριακίδη, προκειμένου να παραστεί ως πληρεξούσιος δικηγόρος του.

Στην εν λόγω εξουσιοδότηση αναφέρεται ότι στις 16 Φεβρουαρίου 2015 ο φυγόδικος πρώην εκδότης – που κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, άμεση συνέργεια σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες – εμφανίστηκε στο γραφείο του δικηγόρου και δήλωσε κάτοικος της πόλης Hagen, με διεύθυνση κατοικίας την οδό «Berischer Ring 4, Γερμανία 58095».

Το γνήσιο της υπογραφής του Πέτρου Κυριακίδη, βεβαιώνει στο πληρεξούσιο που κατατέθηκε στο Δικαστήριο, ο Ιωάννης Ζαΐμης.

Το “ξεχασμένο” γράμμα g

Το directnews.gr χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά επιχείρησε μέσω του Google Earth να εντοπίσει το οίκημα στο οποίο διαμένει ο φυγόδικος πρώην εκδότης.

Ωστόσο, η διεύθυνση «Berischer Ring 4» είναι ανύπαρκτη στην πόλη Hagen! Παραπλήσια διεύθυνση είναι η «Bergischer Ring 4» (φωτο), και έτσι θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.

Μόνο που το ίδιο “λάθος” έχει κάνει και στο δικό του πληρεξούσιο προς τον Έλληνα δικηγόρο του Βερολίνου και ο γιός του Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργος, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος για τα επισφαλή δάνεια της Proton και καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης, από τον Μάρτιο του 2013.

Στο πληρεξούσιο που κατατέθηκε στο Δικαστήριο, έχει “ξεφύγει” και εκείνου το γράμμα “g” από τη διεύθυνση, ενώ το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώνει επίσης στις 16 Φεβρουαρίου 2015 – χωρίς όμως να αναφέρεται ο τόπος συνάντησης – ο δικηγόρος Ιωάννης Ζαΐμης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για το αν θα κάνει δεκτή την εκπροσώπηση των φυγόδικων Πέτρου και Γιώργου Κυριακίδη με πληρεξούσιο δικηγόρο, στη δικάσιμο της 24ης Απριλίου 2015.

Ίσως μέχρι τότε, οι διωκτικές αρχές έχουν καταφέρει να λύσουν το γρίφο με το γράμμα που λείπει από τη διεύθυνση στη γερμανική πόλη Hagen…

Από την Γερμανία στη Βουλγαρία… με ανύπαρκτη διεύθυνση

Τα μυστήρια με τα πληρεξούσια της «ομάδας Κυριακίδη» δεν σταματούν στην πόλη Hagen. Καταζητούμενοι, από τον Ιανουάριο του 2013, για το σκάνδαλο της Proton Bank είναι η στενή του συνεργάτης, Ελένη Σκούρα και ο σύζυγός της Περικλής Λιβάς.

Στο Δικαστήριο εμφανίστηκε με ξεχωριστές εξουσιοδοτήσεις προκειμένου να τους εκπροσωπήσει η δικηγόρος Αθηνών, Ιωάννα Λαχανά (Ιπποκράτους 2). Στα πληρεξούσια που κατέθεσε, οι φυγόδικοι Σκούρα και Λιβάς φέρεται να διαμένουν στη πόλη της Βουλγαρίας Petrich επί της οδού Georgi Urumor Str. Τέτοια οδός ωστόσο, σύμφωνα με το Google Maps είναι ανύπαρκτη στην πόλη αυτή.

Το γνήσιο της υπογραφής των δύο καταζητούμενων βεβαιώνει στις 18 Μαρτίου 2015 η δικηγόρος Ιωάννα Λαχανά, χωρίς στις εξουσιοδοτήσεις να αναφέρεται ο τόπος που συναντήθηκαν.

Το directnews.gr χωρίς να διεκδικεί ρόλο αστυνομικού ή εισαγγελέα, κατέγραψε απλώς τα στοιχεία που προκύπτουν από επίσημα έγγραφα για μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Αλήθεια όμως οι αρμόδιες αρχές πού ακριβώς αναζητούν, επί δύο χρόνια τώρα, τους τέσσερις φυγόδικους του σκανδάλου της Proton;

Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους;

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button