ΟΕΤΚ Κέρκυρας; Βρόγχος για τις Τουριστικές επιχειρήσεις αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων 7 και αυξησης χρόνου παραγραφής οφειλών

Aναστατοι ειναι οι επιχειρηματίες Τουριστικών καταλυμάτων απο τις προθέσεις της ΚΕΔΕ  να προτείνει προς την Κυβέρνηση  αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων υπερ των ΟΤΑ.

Επίσης διαμαρτύρονται και για την αύξηση του χρόνου παραγραφής οφειλών από τα 5 χρόνια που είναι σήμερα στα 20.

Για τα δυο αυτα θέματα επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η η Ομοσπονδία  Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας προς την ΚΕΔΕ …

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή-διαμαρτυρία.

Αξιότιμοι Κύριοι Δήμαρχοι,

Με ανάμεικτα συναισθήματα, αγωνίας, αγανάκτησης και έντονου προβληματισμού ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις του νέου Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε να ενεργοποιήσει δυο ζητήματα, τα οποία για τους επαγγελματίες του τουρισμού αποτελούν ταμπού. Είναι το θέμα της αύξησης του τέλους παρεπιδημούντων και η αύξηση του χρόνου παραγραφής οφειλών από τα 5 χρόνια που είναι σήμερα στα 20.

Αν όντως επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει τα Μ.Μ.Ε,  τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχει μπει ένας βρόχος στις τουριστικές επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρομεσαίες. Στα δύσκολα χρόνια της μνημονιακής επέλασης ο τουριστικός κλάδος ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ελληνική οικονομία και στήριξε με τις θέσεις εργασίας τα ελληνικά νοικοκυριά. Και ενώ ακόμα όλη η χώρα και οι τουριστικές επιχειρήσεις προσπαθούν να ανακάμψουν από τον μνημονιακό Αρμαγεδδώνα, έρχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση –αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα , τα οποία όμως δεν έχουν διαψευστεί– με μια ανερμάτιστη, ατεκμηρίωτη και άδικη πρωτοβουλία να «τορπιλίσει» έναν κλάδο ο οποίος αποτέλεσε τον βασικό «κυματοθραύστη» στα δεινά των μνημονίων και την ελπίδα  για την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Κύριοι Δήμαρχοι,

Ως άνθρωποι με αυτοδιοικητική εμπειρία και με ενεργή παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα, αντιλαμβάνεστε ότι η αύξηση των ανταποδοτικών τελών από 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων που είναι σήμερα, θα καταστήσει αυτόματα μη ανταγωνιστικό τον ελληνικό τουρισμό και ταυτοχρόνως θα αποτελέσει για τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, αυτές που κατά κύριο λόγο έχουν πληγεί από τον μνημονιακό όλεθρο, τη «χαριστική βολή».   Όσον αφορά την αύξηση του χρόνου παραγραφής των οφειλών από τα 5 έτη που είναι σήμερα στα 20, θεωρούμε, με όλο τον σεβασμό προς το συνδικαλιστικό σας όργανο, ότι στερείται κάθε λογικής και εκτείνεται στα όρια της νοσηρής φαντασίας. Ακόμα και η Εφορία δέχεται τα 5 χρόνια ως ένα διάστημα που επαρκεί για να πραγματοποιηθεί ο κάθε έλεγχος, οπότε τα 20 έτη ακούγονται όχι μόνο υπερβολικά, αλλά εκτός και πέρα κάθε λογικής.

Κύριοι Δήμαρχοι,

Επειδή οι καιροί ου μενετοί, θα επιθυμούσαμε απευθυνόμενοι προς εσάς με κάθε ειλικρίνεια και με απέραντο σεβασμό απέναντί σας και στη θεσμική σας θέση, να σας ζητήσουμε να γίνετε σύμμαχοί μας και να αναλάβετε κάθε πρωτοβουλία που εσείς κρίνετε αναγκαία και χρήσιμη, ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια αυτά της Κ.Ε.Δ.Ε  και να μην προχωρήσει η υλοποίησή τους. Εξάλλου, αν οι Δήμοι θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους, μπορούν να απαιτήσουν από το κράτος να τους αποδίδει το Τέλος Διαμονής που εισπράττει ούτως ή άλλως από όλα τα τουριστικά καταλύματα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button