Προς κλείσιμο των ελληνικών συνόρων με χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων αν κλείσουν τα σύνορα τους οι υπ.Χωρες βόρεια μας.

LathroEisvoli2Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Πολύ ακριβά αναμένεται να πληρώσει η Ελλάδα την περιβόητη Συνθήκη Σένγκεν: Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο θέλουν να βγουν από αυτήν μέχρι να περάσει η προσφυγική κρίση με σκοπό να διακόψουν τις εισροές λαθρομεταναστών στις επικράτειές τους και να αφήσουν κάπου 2 εκατ. πρόσφυγες που είναι έτοιμοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και άλλα 5 εκατ.που από την Συρία ετοιμάζονται να περάσουν αρχικά στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα, στην ελληνική γη.
 
Καθώς  Βουλγαρία αλλά και τα Σκόπια, όπως και η Ουγγαρία βορειότερα, χτίζουν φράχτες στα σύνορά τους για να εμποδίσουν τις λαθρομεταναστευτικές και προσφυγικές ροές που διέρχονται από την χώρα μας υπάρχει θανάσιμος εθνικός κίνδυνος επτά εκατομμύρια πρόσφυγες και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι λάθρο να περάσουν και να … μείνουν στην Ελλάδα!.
 
Τα Σκόπια προχωρούν στην έναρξη της κατασκευής φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα προκειμένου να ανακόψουν τις ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών από την Ειδομένη.
 
Ο φράχτης θα απλώνεται από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έως την όχθη του Αξιού, σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου, και οι εργασίες διεξάγονται από τον στρατό. 
 
Ήδη από την Τετάρτη επικρατεί ένταση στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ καθώς, σύμφωνα με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας που βρίσκεται στην περιοχή, από τη γειτονική χώρα ανακοινώθηκε σε εκατοντάδες μετανάστες ότι, πλέον, θα επιτρέπεται η διέλευση ατόμων μόνο από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ και όχι σε όλους τους υπόλοιπους από Αφρική και Ασία που έχουν βρει ευκαιρία να “μπουκάρουν” στην Ευρώπη κρυπτόμενοι μέσα στους πρόσφυγες.
 
Μέχρι αυτή την στιγμή η μεγάλη εισροή λαθρομεταναστών-προσφύγων δεν φάνηκε τόσο στην χώρα διότι το μεγαλύτερο μέρος τους έχει ήδη κατευθυνθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εάν όμως αποκλειστούν όλοι οι άλλοι πιθανοί προορισμοί κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε “αποθήκη” ψυχών και όλη η χώρα να μετατραπεί σε ένα πελώριο γκέτο-φυλακή σαν αυτό που ήταν η Νέα Υόρκη στην δυστοπική ταινία του Τζον Κάρπεντερ “Απόδραση από την Ν.Υόρκη”.
 
 
Η συνάντηση Α.Τσίπρα με Α.Νταβούτογλου κατέληξε σε αδιέξοδο ειδικά στο θέμα αυτό. Και η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι αδύνατον να επιβιώσει αν η χώρα κατακλυστεί απο πρόσφυγες και λάθρο. Απλά πράγματα…
Κατ’αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να τεθεί ζήτημα κλεισίματος των ελληνικών συνόρων και οταν λέμε “των ελληνικών συνόρων” εννοούμε από θαλάσσης, αφού ο Εβρος είναι σαφώς καλύτερα προστατευμένος.
Κλείσιμο συνόρων σημαίνει ανάληψη ρόλου προστασίας του εθνικού εδάφους από τις Ενοπλες Δυνάμεις και κυρίως από το ΠΝ και την Αεροπορία, μια που πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια τέτοια αποστοή θα παίξουν τα εναέρια ραντάρ Erieye.
Εν συνεχεία θα υπάρξει άμεση επαναπροώθηση όλων των προσφύγων-λάθρο πάλι προς τα τουρκικά παράλια από τα οποία και έρχονται με οργανωμένες από τους Τούρκους επιχειρήσεις.
Άλλωστε εάν πρόκειται για λάθρομετανάστες είνι σαφώς παράνομοι, εάν πρόκειται για πρόσφυγες, δεν έχουν λόγο να έρχονται εδώ καθώς περνούν από μια ασφαλή χώρα, την Τουρκία, οπότε δεν υπάρχει νομική βάση για την αναγκαστική υποδοχή τους.
Η Τουρκία με βάση την θεωρία είναι μια δημοκρατική χώρα στην οποία οι πρόσφυγες δεν απειλούνται. Γιατί λοιπόν περνούν μαζικά το Αιγαίο με κίνδυνο για την ζωή τους και αυτές των παιδιών τους;
Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν είχε το ειδικό βάρος για να φύγει πρώτη από την συνθήκη Σένγκεν. Θα προηγηθούν άλλες χώρες.
Η Γαλλία μετά το βαρύτατο πλήγμα με τους 129 νεκρούς που δέχθηκε στο Παρίσι απαιτεί να αλλάξει το χαλαρό καθεστώς και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να δέχονται αυστηρούς ελέγχους όταν ταξιδεύουν στην ζώνη Σένγκεν.
Εν ολίγοις θέλει την κατάργηση της ζώνης Σένγκεν, τουλάχιστον όπως την ξέραμε και την επαναφορά ελέγχων όπως ήταν κάποτε.
Η βρετανική Daily Mail αναφέρει ότι η ζώνη Σένγκεν όπως την γνωρίζαμε πλησιάζει στο τέλος της και κατονομάζει τρεις χώρες – Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία – ότι θα αφήσουν τη συνθήκη και θα βγουν από αυτή
Στη θέση της υπάρχουσας συνθήκης Σένγκεν θα δημιουργηθεί μία πιο μικρή, η οποία θα περιλαμβάνει λιγότερες χώρες για να μπορούν να ελέγχουν με μεγαλύτερη ευχέρεια τις ροές λαθρομεταναστών στο εσωτερικό τους.
Η νέα Σένγκεν θα περιλαμβάνει το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, οι οποίες θα επανασχεδιάσουν τα σύνορα της συνθήκης, με ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών μόνο εντός των δικών τους συνόρων.
Όσα ζητάει η Γαλλία περιλαμβάνονται σε τρεις σελίδες, σύμφωνα με τον Guardian,  και θα συζητηθούν στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ την Παρασκευή.
Η Γαλλία ζητάει άμεσα μέτρα για να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς μέσα στην ΕΕ  και να υιοθετηθούν τρόποι εύκολης ανταλλαγής πληροφοριών σε ολόκληρη την ΕΕ.
Όλοι οι Ευρωπαίοι που μπαίνουν ή βγαίνουν από τη ζώνη Σένγκεν πρέπει να υφίστανται αυστηρούς ελέγχους και να γίνεται διασταύρωση πληροφοριών μέσω βάσεων δεδομένων για τυχόν σχέσεις με τρομοκρατικούς πυρήνες.
Η Γαλλία επίσης ζητάει να αναπτυχθούν ευρωπαϊκές «ομάδες ταχείας αντίδρασης» στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, κάτι που η Αθήνα δεν θέλει όπως γράφει ο Guardian, και αξιώνει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι όλων των προσφύγων που μπαίνουν στην ΕΕ μέσω Τουρκίας.
«Απαιτούνται άμεσοι, ενισχυμένοι, συστηματικοί και συντονισμένοι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα για τα άτομα που δικαιούνται την ελεύθερη διέλευση εντός της ζώνης Σένγκεν»
Αν οι άλλες χώρες δεν κινηθούν γρήγορα, οι Γάλλοι προειδοποιούν ότι θα κινηθούν μόνοι τους εφαρμόζοντας τέτοια αυστηρά μέτρα.

Defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button