Ξαναπληρώνεις Ελληνα για τις Τραπεζες…….

εσοδα«Βουτιά» στα έσοδα από τόκους…ΤΧΣ: Το ελληνικό δημόσιο «πλήρωσε» την εξ ανάγκης ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.Το ΤΧΣ είχε ζημίες άνω των εννέα δισ. ευρώ λόγω των warrants και Cocos των ελληνικών τραπεζών που είχε στην κατοχή του το Ταμείο

Οι αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια του 2015, οδήγησαν όχι μόνο σε πιο βαθιά ύφεση αλλά και στην τρίτη εξ ανάγκης ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας «πλήρωσε» το ελληνικό Δημόσιο, όπως αποδεικνύεται και από την εικόνα που αποτυπώνεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ενδεικτικά είναι ορισμένα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, σύμφωνα με τα οποία το ΤΧΣ είχε ζημίες άνω των εννέα δισ. ευρώ λόγω των warrants και Cocos των ελληνικών τραπεζών που είχε στην κατοχή του το Ταμείο.

Παράλληλα τα έσοδα από τόκους υποχώρησαν κατά το εντυπωσιακό ποσό του 76,2% για να φθάσουν στα 18,2 εκατ. ευρώ, από 76,7 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014, αλλά οι Δαπάνες προσωπικού κατά τη χρήση του 2015, ανήλθαν σε €2,79 εκ. έναντι €2,75 εκ. για το 2014. 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close