Νέα κινητοποίηση των κατοίκων της Λευκίμμης στις 05/12/18 έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας.(video)

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ με τον Πρόεδρο του Αλεύχιμον κ.Σπύρο Πανδή είχαμε σήμερα 21/11/18 για την πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα των Λευκιμιωτων και το θέμα του παράνομου ΧΥΤΥ Λευκίμμης.Μιλησε στην εκπομπή ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ του ραδιοφωνικού μας σταθμού και μεταξύ αλλων δήλωσε οτι θα γίνει νέα κινητοποίηση στις 5/12/2018 έξω απο το ΣΤΕ κατα την ώρα συζήτησης του θέματος με κατοίκους που θα φθάσουν στη Πρωτεύουσα με Λεωφορεία από Κέρκυρα.

ΣΠ.ΠΑΝΔΗΣ: Είμαστε στην Αθήνα με σκοπό την ανατροπή της κατάστασης…Το μείζον ζήτημα είναι το θέμα της Λευκίμμης. Προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι αν υλοποιηθεί η απομάκρυνση των ΜΑΤ σημαίνει οτι η Κυβέρνηση την αδειοδότηση και τη λειτουργία αυτού του ΧΥΤΥ. Θεωρώ οτι είναι παράνομο το έργο με ασύμφορο κόστος και δημιουργεί πρόβλημα στο περιβάλλον..και δεν υπάρχει Κοινωνική συναίνεση.

Δεν θέλουν το πολίτη ενεργό για αυτό και δέχεται το Αλευχιμον επίθεση .Μαζι όλοι μπορούμε να βγούμε απο τα αδιέξοδα…Εχουμε φθάσει στο πάτο .Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας..Πιστεύουμε οτι δεν θα αδειοδοτηθεί γιατί είναι παράνομο το  εργο.Εχει πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα.Θα μπορούσαμε να πιούμε νερό σε ολο το νησί από τα Μεσοράχια να υδροδοτηθεί η Κέρκυρα.Ειναι λάθος να μολύνουμε  και πέρα από την μόλυνση και την εξαθλίωση δημιουργεί Κοινωνικό πρόβλημα σε μια περιοχή που αναπτύσσεται.

Το ΔΣ βρίσκεται στην Αθήνα για την πορεία διαμαρτυρίας στην Αθηνα.Εμείς θα κινηθούμε ξανά και με λεωφορεία απο Λευκίμμη προς Αθήνα  τις 05 Δεκεμβρίου κατα την ημέρα συζήτησης στο συμβούλιο Επικρατείας του θέματος λειτουργίας του ΧΥΤΥ.Θα γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο -διαμαρτυρία έξω από το ΣΤΕ την ώρα της εκδίκασης μαζί με το Συλλογο Λευκιμιωτών της Αθήνας .

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ VIDEO

 

ΦΩΤΟ Αμαζονιος    Απο την σημερινή συγκέντρωση    Moναστηράκι ΑΘΗΝΑ

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button