Μ.Σουλτς προς τον Α.Τσίπρα: “Μην τολμήσεις να ζητήσεις βοήθεια από την Μόσχα”

schults
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟΙΚΙΑ
Νέες απειλές από τον δήθεν “φιλέλληνα” Γερμανό Μ.Σουλτς για το ταξίδι του Α.Τσίπρα στην Μόσχα, ο οποίος με θράσος είπε στον πρωθυπουργό ότι θα στραφεί εναντίο των Ευρωπαίων εάν ζητήσει βοήθεια από την Μόσχα.
Δηλαδή του ζητά εν ολίγοι να παραδώσει τον ελληνικό λαό στις διαθέσεις των δήθεν Ευρωπαίων “συμμάχων” οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα πιστωτική “ασφυξία”, και όλοι οι Έλληνες να κάτσουν φρόνιμα και να πεθάνουν σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα για το καλό της Ευρώπης (του Βερολίνου).
Δυστυχώς αυτά συμαίνουν όταν υπάρχουν επι σειρά ετών υποτελείς κυβερνήσεις που βλέπουν την οποιαδήποτε “συμμαχία” ως σχέση υποταγής, και όχι συναλλαγής win-win, όπως θα έπρεπε να έιναι μεταξύ εταίρων. Έχουν συνηθίσει οι “Εταίροι” να βρίσκεται απέναντί τους ένα είδος αποικίας,χωρίς συμφέροντα, που απλά υποτάσσεται και δέχεται τα συμφέροντα των άλλων ασχέτως με το αν αντίκεινται στα δικά της.
Πρώτο θέμα σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel παίζει η αυστηρή προειδοποίηση-απειλή του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.
Αναφέρεται ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Ρωσία. Ο Μάρτιν Σουλτς, λίγες μέρες πριν το ταξίδι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να προφυλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας του να μην στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του.
Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βερολίνου. Ο κ. Σουλτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung είπε ότι είναι απαράδεκτο τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας. Αναφέρεται δε ότι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσέγγισή του με τη Μόσχα.
Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του Gunther Krichbaum του CDU (Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες) για το επικείμενο ταξίδι: «Αν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί  ότι μπορεί να βρει την ψυχή της στη Μόσχα, τότε να ξέρει ότι στέκεται στη λάθος πλευρά. Οποιος χρειάζεται βοήθεια πρέπει να στραφεί προς τις Βρυξέλλες και όχι προς τη Μόσχα».
Αφού είναι τόσο σίγουροι οι Ευρωπαίοι για το αδιέξοδο της Ελλάδας,γιατί τότε ανησυχούν τοσο πολύ για το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα;
defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button