Μην ξεχνάτε για την επιβίωση σας…..

survival-425Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Με τα κύματα των μεταναστών να κατακλύζουν τα νησιά μας και να εγκλωβίζονται σε όλη τη χώρα και με μια κυβέρνηση που τους μοιράζει ακόμα και στα πιο μικρά χωριά, προφανέστατα για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί ή και γιατί υπηρετεί πιστά το σχέδιο της εθνικής μας αλλοίωσης, πλέον και ο πιο αδαής έχει καταλάβει ότι όλα τα τρελά σενάρια, ίσως τελικά κληθούμε να τα εφαρμόσουμε, πολύ πιο γρήγορα απ΄ότι υπολογίζαμε.

Πλέον ο χρόνος που μας χωρίζει από μια «αραβική άνοιξη» τύπου Αιγύπτου ή Συρία ή Λιβύης, δεν είναι και τόσο μακριά. Άλλωστε οι θιασώτες της είναι που κατακλύζουν τη χώρα μας και αυτοί που την δημιούργησαν είναι αυτοί που δεν δίνουν οριστική λύση, παρότι η λύση είναι μπροστά στα μάτια όλων (ενεργοποίηση χώρων όπως η Γυάρος, η Μακρόνησος κλπ).

Όμως εμείς τι κάνουμε;

Καταρχήν άποψη μου είναι ότι πρέπει να διαθέσετε μερικές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο σας για να διαβάσετε άρθρα που σχετίζονται με την επιβίωση κατά τις πρώτες ώρες και την εναλλακτική διαβίωση. Όχι ότι σας προτείνω απαραίτητα να αναλωθείτε στο δικό μου ιστολόγιο, άλλωστε οι αναρτήσεις που έχουμε κάνει μέσα στους δύο μήνες παρουσίας δεν είναι δυνατόν να καλύπτουν όλο το φάσμα των απαιτήσεων. Αν είστε παντελώς αρχάριοι, τότε τα θέματα που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα θα σας καλύψουν, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό.

Το σημαντικότερο όμως φίλοι αναγνώστες είναι «να τα βρείτε» με τη γειτονιά σας, με τα συγγενικά πρόσωπα, με τους παλιούς φίλους, που η «καναπεδίαση» σας έκανε να τους χάσετε. Ενεργοποιήστε κάθε δυνατό θύλακα φιλίας και αρχίστε τώρα ή καλύτερα χθες να συζητάτε καταρχήν το πρόβλημα. Αναπτύξτε τις ιδέες σας, τους τρόπους αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης παρατεταμένης κρίσης. Κάντε όλα τα βήματα ώστε να εξασφαλίσετε ότι την κρίσιμη ώρα δεν θα είστε μετέωροι.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν απαιτούνται μεγάλες οικονομικές θυσίες. Η εξασφάλιση τροφής για 3-4 μήνες δεν είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, πόσο μάλλον αν επικεντρωθείς σε τροφές χαμηλού κόστους (ζυμαρικά, όσπρια κλπ). Το πρόβλημα είναι πως θα μπορούσες αυτά να τα μαγειρέψεις σε καταστάσεις κρίσης. Σας παραπέμπω σε προηγούμενα άρθρα για το θέμα αυτό. Απλές λύσεις, εφικτές και το μόνο που απαιτείται είναι καλή πρακτική εφαρμογή.

Εμείς οι άνθρωποι που έχουμε μάθει στη βόλεψη μας, δεν είμαστε κομάντα του στρατού και σίγουρα δεν μπορούμε να επιβιώσουμε το ίδιο εύκολα σε μια κατάσταση γενικευμένου ξεσηκωμού. Όμως πιστέψτε με ακόμα και αυτά τα κομάντα, όταν παρέλθει αυτό το μικρό χρονικό διάστημα του χάους, δεν θα μπορούν να ζήσουν απο το μηδέν, γιατί εκπαιδεύονται στην επιβίωση και όχι στη διαβίωση.

Εδώ λοιπόν έχουμε αναπτύξει πολλάκις τρόπους εναλλακτικής διαβίωσης. Προσωπικά η εναλλακτική διαβίωση ή αλλιώς επιστροφή στις πατρογονικές μας ρίζες, που μας κράτησαν ζωντανούς σαν έθνος, σαν λαό είναι ο πρωταρχικός μου στόχος. Αργά η γρήγορα ο πλανήτης θα χρειαστεί μια επανεκκίνηση και τότε θα επιβιώσουν μόνο όσοι μπορούν να ζήσουν σε καταστάσεις πρωτόγονων.

Αν αυτή η επανεκκίνηση, γίνει αύριο το πρωί ή σε 1000 χρόνια δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά και να έχουμε προετοιμάσει τα παιδιά μας έτσι ώστε να μπορέσουμε αύριο να επιβιώσουμε σε καταστάσεις που τώρα ακούγονται ως «σενάρια συνωμοσίας». Βλέπετε και οι Σύριοι πρόσφυγες αυτά που τώρα ζουν πριν 7 χρόνια ήταν «σενάρια τρελών», αλλά τώρα βρίσκονται στο δρόμο με τα κουτσούβελα άρρωστα στην αγκαλιά…

Όμως αν είσαι προετοιμασμένος, ηθικά, υλικά, ψυχικά τότε πίστεψε με πότε δεν θα χρειαστεί να πάρεις το δρόμο της βίαιης μετακίνησης – εκτοπισμού. Αρκεί να είσαι από τώρα έτοιμος, να έχεις εσύ και η ομάδα σου βρει το Βασικό σας Χώρο Διαμονής, να έχετε κατασκευάσει τους χώρους – καταφύγια επιβίωσης, να έχετε στήσει το σχέδιο διαφυγής σας… Όσοι διαβάσετε πρώτη φορά αυτό το ιστολόγιο με ελάχιστο ψάξιμο (ακόμα και στις λέξεις κλειδιά) θα μπορέσετε να πάρετε έστω μια μικρή μυρωδιά.

Καλή μας δύναμη και ο Θεός (όπου και αν πιστεύετε) ΒΟΗΘΟΣ!!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close