Με 153 προδότες …… πέρασε το πολυνομοσχέδιο!

Με οριακή πλειοψηφία πέρασε το Πολυνομοσχέδιο μετά από έναν μαραθώνιο συζήτησης στη Βουλή και αφού είχε ψηφιστεί επί της αρχής.

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προηγήθηκε επί των άρθρων τα ΝΑΙ που προέκυψαν ήταν 153 ενώ τα ΝΑΙ για τους δημοτικούς αστυνομικούς ήταν 152.

Ειδικότερα: ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ “ΔΩΡΟ” ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 153 ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ, ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ


Πέρασε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή Με μικρές απώλειες η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το πολυνομοσχέδιο μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε 15 άρθρα του. Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με 153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από το άρθρο 81 που πήρε 152 ψήφους. 
Εντύπωση προκάλεσαν η αρνητική ψήφος στο άρθρο 81 του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου στο άρθρο 81 που αφορά την Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη που είχε πει ότι δεν θα ψήφιζε τα άρθρα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών. 
Απουσίασαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ (ήταν στη Δράμα στην κηδεία της μητέρας του), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, αλλά και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς. Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε το άρθρο 14, ενώ οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30. 
Τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ήταν: -14 (απαλλαγές εισοδήματος μισθωτών) -30 (εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού φορολογίας) -74 (αστική ασυλία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας): -76 (Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας δήμων) -77 (προϋπολογισμοί δήμων) -78 (προϋπολογισμοί περιφερειών) -80 (σχολικοί φύλακες) -81 (Δημοτική Αστυνομία) -82 (απολύσεις καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης) -90 (διαθεσιμότητα) -91 (κινητικότητα) -93 (καταργήσεις θέσεων με υπουργική απόφαση) -103 (κατώτατος μισθός) -105 (προσωρινές διαταγές) -106 (μεταβατικές διατάξεις) Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close