Με το ζόρι λαθρο σε όλη τη Χώρα!!! Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κιλκίς..

Εκτός ελέγχου η κατάσταση γύρω από τη δομή φιλοξενίας: Μπουκάρουν κάθε μέρα σε σπίτια και αρπάζουν πουλερικά και αρνιά

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι κλοπές στα σπίτια των κατοίκων του χωριού Νέα Καβάλα στον Δήμο Παιονίας του νομού Κιλκίς από τους λαθρο-μετανάστες που καταφτάνουν κατά εκατοντάδες από τη νησιωτική Ελλάδα στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι ζουν μέσα στον φόβο και αναγκάζονται να κλειδώνουν τα μαντριά τους, αφού οι λαθρο-μετανάστες με περίσσιο θράσος ορμούν μέσα σε αυτά για να κλέψουν αρνιά και κοτόπουλα. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στο χωριό υπάρχουν πλέον πολλά εγκαταλειμμένα σπίτια, καθώς δεν είναι λίγες οι οικογένειες που αναγκάστηκαν να φύγουν γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους λαθρομετανάστες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη δομή φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο περίπου 1.000 επιπλέον πρόσφυγες. Αρχικά υπήρχε η πρόβλεψη αυτά τα 1.000 άτομα να φιλοξενηθούν μόνο για 20 μέρες, αλλά μέχρι και σήμερα βρίσκονται στη δομή.

Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τους κατοίκους, καθώς σε ημερήσια διάταξη προκαλούνται προβλήματα με την παρουσία τους στην περιοχή. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και η δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας ακόμη ένα ζήτημα που ανακύπτει με την παρουσία μεγάλου αριθμού προσφύγων, που έχει να κάνει με το νερό. Οπως λέει ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης, ο αγωγός που τροφοδοτεί το χωριό είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των κατοίκων.

Υπερβολικός αριθμός

Ο ίδιος αναφέρει, επίσης, πως ο αριθμός των λαθρομεταναστων  είναι δυσανάλογος σε σχέση με τον πληθυσμό του δήμου. Τέλος, τονίζει ότι θα πρέπει να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας γιατί δεν μπορεί ο Δήμος Παιονίας να φιλοξενεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό λαθρο, ενώ άλλες περιοχές δεν έχουν καμία δομή και δεν φιλοξενούν κανέναν λαθρομετανάστη.

Την ίδια στιγμή, χθες το πρωί, λίγο μετά τις 7.30, έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας το αρματαγωγό «Ικαρία», το οποίο μετέφερε 389 λαθρο-μετανάστες από τη Σύμη.

Τα συγκεκριμένα άτομα στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προκειμένου να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα άτομα θα μεταφερθούν επίσης στη δομή της Νέας Καβάλας.

Ανοίγουν 304 σχολεία για λάθρο στην επικράτεια

Τις πόρτες των σχολείων στα παιδιά των λαθρο-μεταναστών ανοίγει το υπουργείο Παιδείας. Σε 304 σχολικά συγκροτήματα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα θα λειτουργήσουν και φέτος τμήματα και τάξεις για τα παιδια των λάθρο.

Η ένταξη των παιδιών λαθρο-μεταναστών  στο εκπαιδευτικό σύστημα για την εκμάθηση ελληνικών και των άλλων δεξιοτήτων γίνεται στο πλαίσιο των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ). Οι ΖΕΠ λειτουργούν εδώ και χρόνια σε περιοχές όπου υπάρχουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, όπως τα παιδιά Ρομά, αλλά και σε περιοχές της Θράκης με πομακικούς πληθυσμούς.

Φέτος θα λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής για  παιδιά λαθρο-μεταναστών σε 304 γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Πρόκειται για 84 γυμνάσια και λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, 71 σχολικές μονάδες στην κεντρική Μακεδονία, 29 στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, 28 στη Θεσσαλία και ισάριθμες στην Ηπειρο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στα τρία νησιά του βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος), 7 γυμνάσια και λύκεια στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Κρήτη, έξι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και ισάριθμα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Νότιου Αιγαίου, όπως και στη δυτική Μακεδονία, και δύο Επαγγελματικά Λύκεια της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο «Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2019-2020 σε Δημόσια Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας», το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών/τριών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, και «αποσκοπεί στην εκπαίδευση και στην ομαλή προσαρμογή των λαθρομεταναστων».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close