Με τη δουλικότητα των Σαμαροβενιζέλων και ο Τσίπρας

dntΔεν υπάρχει μήνας χωρίς η κυβέρνηση Τσίπρα να πρέπει να δώσει λεφτά στο ΔΝΤ –και όταν λέμε λεφτά στην περίπτωση αυτή εννοούμε τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα… 

Αθόρυβα η κυβέρνηση Τσίπρα έσκασε στο ΔΝΤ 700 σχεδόν εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο, χώρια τα 450 εκατομμύρια που θα σκάσει τον Απρίλιο, τη Μεγάλη Πέμπτη! 

Ο πιο φτηνός μήνας είναι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Απρίλιος! Να φανταστείτε ότι τον Μάιο πρέπει να πληρώσει 700 εκατομμύρια ευρώ και τον Ιούνιο 1,4 ψωροεκατομμυριάκι! Παρά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες του ο Αλέξης Τσίπρας πληρώνει κανονικότατα όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας με τη δουλικότητα και τη… 
συνέπεια του Αντώνη Σαμαρά. Οι δανειστές όμως έχουν από πέρυσι τον Αύγουστο να καταβάλουν τις δανειακές δόσεις που απομένουν. Δεν έχουν δώσει έτσι στην Ελλάδα δόσεις συνολικού ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσα λεφτά μαζεύει η κυβέρνηση Τσίπρα από τους Έλληνες πάει και τα δίνει στους Ευρωπαίους και στο ΔΝΤ. Πέραν όσων προαναφέραμε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει καταβάλει μόνο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο για τόκους δανείων το εφιαλτικό ποσό του… 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ! Συνολικά, τους δύο πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δώσει στους δανειστές… 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ! Από χρήματα που έχει μαζέψει αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό, χωρίς να έχει πάρει ούτε ευρώ από τις καθυστερημένες δανειακές δόσεις!

Απόσπασμα από άρθρο του Γ. Δελαστίκ 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close