Με τα χρήματα των Ελληνων φορολογούμενων κάνει μπίζνες ο Αντίοχος σε τουριστική γραμμή.Γιατι επιδότησε το Κράτος Τουριστική γραμμή στο Ιόνιο?

Αυτό το Κράτος δινει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων για κάνουν  μπίζνες Ιδιώτες…Επιδότηση ιδιωτικής εταιρεία σε τουριστική γραμμή !!!Με τυμπανοκρουσίες ξεκίνησε η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ στην ιδιωτική εταιρεία Ilida Paxos Hydrofoil που μέτοχος ειναι ο κ.Αντίοχος γνωστός και ως Μπουας…Απο πότε το Κρατος επιδοτεί Τουριστική γραμμή για να αυξάνουν τα έσοδα τους ιδιώτες?

azimuth

Με το πρόσχημα της σύνδεσης των Ιονίων Νήσων δόθηκε επιχορήγηση για δρομολόγια με το HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES στη γραμμή Κέρκυρα – Παξοί – Βασιλική Λευκάδας – Πισαετός Ιθάκης – Σάμη Κεφαλονιάς – Ζάκυνθος και επιστροφή  απο την 1η Μαΐου 2018 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2018.

Το πλοίο εκτελεί δρομολόγιο 150 ναυτικών μιλίων!!!!Τοση είναι η απόσταση απο Κέρκυρα σε Ζακυνθο..Τι θα κάνει ένας επιβάτης σε 9 ωρες ταξίδι  !!! η 7,5 ωρες για Κεφαλονιά!!! Για τέτοιες αποστάσεις καλύτερα ηταν να επιδοτείται αεροπορική γραμμη.Αλλα και τα υδροπλάνα κάποτε κάποιοι τα σταμάτησαν για να ανοίξουν τέτοιες πόρτες!!! Αν θυμαστε το Γραφείο του Αντιοχου ειχε τα εισιτήρια!!!!

Ποιος φορέας διαβουλεύτηκε με τους κατοίκους για το αν θέλουν να υποστούν αυτή τη ταλαιπωρία? Η ΠΙΝ? Τωρα που τελειώνει η περίοδος θα καταγραφεί η μελέτη βιωσιμότητας? Θα δώσει η εταιρεία την κίνηση ανα λιμάνι για να δούμε αν έπρεπε να επιδοτηθεί? Και τέλος θα δώσουν τους μετόχους της εταιρείας αφου επιδοτήθηκε με Κρατικό χρήμα?  Μην ξεχνάτε οτι η εταιρεία εκτος της επιδότησης παίρνει και εξτρα χρήματα με τα ναύλα που πληρώνει ο επιβάτης…

Χαι σπίντ στο όνομα αλλά μέχρι να φτάσεις στο προορισμό σου αν είσαι εγγυος γέννησες!!!! Το πιο βαρετό ταξίδι ειδικά αν ο προορισμός σου είναι το τελευταίο Λιμάνι…

Το θέμα είναι οτι ΠΙΝ και άλλοι φορείς το έσπρωξαν με πρόσχημα για να σπάσει ο αποκλεισμός μεταξύ των νησιών και ο πολίτης πληρώνει με χρήματα του Δημοσίου την Τουριστική αυτή σύνδεση σε βάρος του….Ξέραμε για τη Γαυδο για τα Διαπόντια αλλά διαδρομή τουριστική να επιδοτείτε είναι πολύ περίεργο…Και το Χειμώνα δεν θα υπάρχουν δρομολόγια…Αν ηταν αλήθεια οτι θέλετε να ενώσετε τα νησιά γιατι δεν θα εκτελούνται δρομολόγια απο 31 Οκτωβρίου? Συνεπώς χαρίζετε 7 με 8 εκκατομυρια ευρω στον Αντίοχο με επιδότηση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ για μπίζνες του Αντιοχου και της εταιρείας του και οχι για να ενώσετε τα νησια….Το Χειμώνα χόρια και το καλοκαίρι στο παντελόνι της εταιρείας….

Ο διαγωνισμός έγινε στις 5 Φεβρουαρίου 2018  …Για κάθε δρομολόγιο η εταιρεία εισπρατει πρίπου 12.400€ Ενω το συνολικό ποσό βάσει της προκύρηξης  μέχρι 31/10/2018 (σύνολο 52 εβδομάδες) κυμαίνεται από 5.762.033,93 μέχρι 6.632.924,79 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), και από 7.144.922,08 μέχρι 8.224.826,73 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.24 %), ανάλογα με την κατηγορία των προσφερόμενων πλοίων».

Την ιδια εταιρεία ακούμε ετοιμάζουν και για τα Διαπόντια νησιά με αυξημένη επιδότηση σε σχέση με το Αλέξανδρος που εκτελούσε δρομολόγια μεχρι 04/07/2018. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν απελευθερώνουν τους κανονισμούς του 1970 με αποτέλεσμα να γίνονται συζητήσεις με πλοιοκτήτες  πριν την προκήρυξη διαγωνισμού που τα πλοία τους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν 100% τις ανάγκες των νησιών αλλά εξυπηρετούν την τσέπη των πλοιοκτητών….ανεξάρτητα από το αν θα πάρει και αυτή τη γραμμή ο κ.Αντίοχος…

Αλλωστε τον κ.Αντιοχο και την οικογένεια του τον αγαπά το Κράτος απο τα προηγούμενα χρόνια που του νοίκιασε ακίνητο στους Παξούς για να στεγαστεί η Εφορία!!!!! Γιατι να μην του δώσουν και τα Διαπόντια νησιά με σούπερ  αυξημένη επιδότηση..

doy pajvn

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close