Λούλης: Στο Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να περιέλθει το Αχίλλειο (video)

Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού αναφέρθηκε σήμερα 23/10/19 στη σύσκεψη των Παραγωγικών Φορέων της Κέρκυρας  παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ.Κόνσολα και της Προέδρου του ΕΟΤ κ.Γκερέκου στο θέμα του Αχιλλείου.

Μετά τα όσα έχουν γίνει απο την ΕΤΑΔ το τελευταίο διάστημα και την εγκατάλειψη του ο κ.Κων/νος Λούλης δήλωσε ότι πρέπει να περιέλθει στο Υπουργείο πολιτισμού.

Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων παρουσία της Περιφερειάρχου  Ιονίων Νήσων κ.Ρόδης Κράτσα του βουλευτή κ.Γκικα και των Δημάρχων Κεντρικής Κέρκυρας κ.Υδραίου,Βορρά κ.Μαχειμάρη,Νοτου κ.Λέσση και Παξών κ.Βλαχόπουλου.

Δείτε τις δηλώσεις του στο video που ακολουθεί.

Στο ιδιο μήκος κύματος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ.Κόνσολας ο οποίος δήλωσε νωρίτερα οτι:Το Αχίλλειο είναι ένα από τα σημαντικά μνημεία εφάμιλλο με άλλα μνημεία ιστορικά, πολιτιστικά, της χώρας. Περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ είναι τα έσοδα ανά έτος και 3.000.000 οι επισκέπτες αν δεν κάνω λάθος και από εκεί και πέρα η ΕΤΑΔ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δε διανοούμαι ότι στελέχη της ΕΤΑΔ μεταθέτουν ευθύνες σε τμηματάρχες και διευθυντές και δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη 4 χρόνια. Πρέπει να είμαι πολύ ξεκάθαρος και απόλυτα ειλικρινής. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Και θα έπρεπε να συναισθανθούν το μέγεθος του προβλήματος».

Η εγκατάλειψη του Αχιλλείου  με τη θλιβερή εικόνα που παρουσίασε  τηλεοπτικός σταθμός της Κέρκυρας  έφερε κ ανακοίνωση και απο τους εργαζόμενους σε αυτό μετά τις ενέργειες του ΔΣ της ΕΤΑΔ που το διαχειρίζεται…Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετα τις τελευταίες εξελίξεις με την απομάκρυνση εργαζομένων σε αυτό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αναίτια κι αιφνίδια απομάκρυνση εργαζομένων του Αχίλλειου από θέσεις ευθύνης (προϊστάμενος και οικονομικός διαχειριστής), και η καινούργια τοποθέτηση προϊσταμένου εξ Αθηνών με ειδικότητα ΔΕ Λεμβούχου, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο ενδεικτικό της νοοτροπίας του Δ/ντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. κου. Γεώργιου Τέρζακη, απόστρατου αξιωματικού. Ας γνωρίζει ο υπό παραίτηση κος Τερζάκης ότι οι εργαζόμενοι, αν και τους απαξιώνει συνολικά με την πρόσφατη κίνησή του, δεν πρόκειται να φιμωθούν μέσα από προσχηματικές διώξεις, ως αντίποινα γιατί τόλμησαν να ζητήσουν διαφάνεια και διαδικασίες με σαφή και αξιόπιστα κριτήρια. Μήπως έχει αναρωτηθεί ο κος.Τερζάκης αν η τωρινή εικόνα κατάρρευσης στο Αχίλλειο και την ΕΤΑΔ γενικότερα, είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της τετραετούς διοίκηση του ίδιου και της έμπιστής του διευθυντικής ομάδας των κεντρικών γραφείων; Καλό θα ήταν, έστω και την ύστατη στιγμή πριν την αποχώρησή του, να αναλάβει με γενναιότητα και ανδρεία τις ευθύνες του:
Α) για την εγκατάλειψη του Αχίλλειου επί διοικήσεώς του, χωρίς προγραμματισμό συντηρήσεων και δράσεων (όπως η αξιοποίηση του παρακείμενου δάσους), αν και αποτελεί τοπόσημο ιδιαίτερης σημασίας και κάλλους όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά και για τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία, αποφέροντας παράλληλα τρία (3) εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον προϋπολογισμό της ΕΤΑΔ
Β) για τη διαρκή καθυστέρηση του ΕΣΠΑ που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση
Γ) για τα συστηματικά ψεύδη και τη συκοφαντική απαξίωση του προσωπικού που δημιούργησε, διατήρησε, στήριξε την εταιρεία από την ήμερα ίδρυσης της, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Τερζάκης όχι μόνο δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο αναφοράς, αλλά ταυτόχρονα οι πράξεις και οι παραλείψεις του απειλούν την ίδια τη βιωσιμότητα της ΕΤΑΔ
Δ) για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΤΑΔ και την ατμόσφαιρα βάλτου που δημιούργησε, καθώς και για τις επιλογές του όσον αφορά τη νομική υπεράσπιση της εταιρείας.
Μετά την 3ωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε την 18.10.2019 προχωράμε σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία την 22 & 23.10.2019, ζητώντας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, την έμπιστη διοικητική του ομάδα των κεντρικών γραφείων και απόλυτα προσωπική του επιλογή (Γενική Διευθύντρια, Διευθυντή Εκμετάλλευσης, Τομεάρχη Υποκαταστημάτων) και φυσικά τον εκλεκτό του προσωπάρχη κο Ουσταμανωλάκη:
Να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση τοποθέτησης και ανάθεσης καθηκόντων Προϊσταμένου και Προϊσταμένου Οικονομικής Διαχείρισης στο Αχίλλειο,
Να αποσύρουν άμεσα την προσχηματική προκήρυξη για στελέχωση του Αχιλλείου που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τη διαβόητη αναδιοργάνωση της ΕΤΑΔ, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά ότι πρόκειται κατ’ ουσίαν για συγκεκαλυμμένη απευθείας ανάθεση καθηκόντων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, χωρίς κανένα εχέγγυο διαφάνειας ή αξιοκρατίας, χωρίς μοριοδότηση ή δομημένη συνέντευξη, χωρίς διάρκεια σύμβασης, χωρίς δυνατότητα ένστασης, με φωτογραφικές απαιτήσεις και μόνο τελεσίδικο κριτήριο τη δημιουργία στεγανών και πλήρως ελεγχόμενων ομάδων για εν κρυπτώ διαχείριση αναθέσεων και κονδυλίων, σα να πρόκειται για το «μαγαζί» ορισμένων.
Καλούμε την εκτελεστική διοίκηση της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. κκ. Ρ. Αικατερινάρη και Σ. Γιουρέλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς βλέπουν από τα ρετιρέ της πλατείας Συντάγματος τις κρατικές επιχειρήσεις που εποπτεύουν να φουντάρουν στα βράχια μία μία: ΔΕΗ, ΕΛΤΑ και όπου να ‘ναι ΕΤΑΔ. Τους καλούμε να παραιτηθούν από τα κρατικά τους αξιώματά τους με τις αστρονομικές απολαβές, και να μας εξηγήσουν, προτού εκστομίσουν διάφορα φούμαρα περί εταιρικής διακυβέρνησης, μέσα από ποιες διαδικασίες αξιολόγησης επιλέγουν για διευθύνοντα σύμβουλο κάποιον που δεν έχει καμία εργασιακή εμπειρία σε εταιρικό περιβάλλον, πόσω μάλλον σε αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση. Εκτός αν νομίζουν ότι το να διοικείς τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων της χώρας, απαιτεί ικανότητες ανάλογες με τη διοίκηση ενός ΚΨΜ στο λόχο.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον εποπτεύοντα Υπουργό Οικονομικών να μην εκμεταλλευτούν την τρέχουσα απαξίωση της ΕΤΑΔ προχωρώντας σε μια ακόμα ιδιωτικοποίηση α λα Γκρέκα: μια επιχείρηση ελεγχόμενη από το ελληνικό κράτος εκχωρείται σε μια επιχείρηση ελεγχόμενη και πάλι από ένα κράτος, αλλά πλέον με σοβαρή και αξιόπιστη διοίκηση (ΟΤΕ, ΟΣΕ, αεροδρόμια, κλπ). Τους καλούμε να μεριμνήσουν για:
Τη βιωσιμότητα και αειφορία της ΕΤΑΔ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και κυριαρχίας
Τη διενέργεια ελέγχου των τελευταίων τεσσάρων (4) ετών για την διαπίστωση ενεργειών και παραλείψεων που προκάλεσαν ζημία στο ελληνικό δημόσιο
Την άμεση απομάκρυνση των στελεχών που δεν κατέχουν τα προσόντα της θέσης που καταλαμβάνουν και προσλήφθηκαν με παράνομο τρόπο
Επισυνάπτουμε και επαναλαμβάνουμε τα αιτήματ;a μας όπως περιγράφονται στην από 28.09.2019 επιστολή μας η οποία και έχει κοινοποιηθεί στον Υφυπουργό Οικονομικών και η οποία αποτελεί μέρος των λόγων επίθεσης στα μέλη του Σωματείου μας και ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις καταγγελίες παρά τις προσπάθειες φίμωσής μας και απόκρυψη στοιχείων λειτουργίας με την τοποθέτηση υμετέρων για τον αποκλειστικό έλεγχο των στοιχείων μίας δημόσιας εταιρείας που όλα πλέον γίνονται εν κρυπτώ και από λίγους.

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close