Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη Ν.Δ! – Πήρε δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ ενώ έχει 146,3 εκατ. ευρώ κόκκινα δάνεια

nd_10Συνεχίζει τη σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Αυγής, στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης στα έδρανα της Ολομέλειας με αφορμή τα κόκκινα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

«Χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία και αφορά εργαζόμενους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί η Ν.Δ. Πιθανότατα τυγχάνει προνομίων ακριβώς λόγω του έργου που προσφέρει…» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ και συνεχίζει:

«Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα στη Βουλή, η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ χωρίς να εξυπηρετεί το υπέρογκο χρέος των 146,3 εκατ. ευρώ. Το δάνειο και η μη εξυπηρέτησή του προκύπτουν από την κατακλείδα του ισολογισμού, καθώς το «υπόλοιπο δανείων» μεταξύ 2012 και 2013 συμπίπτει με το ύψος του δανείου (160.933 εκατ. – 146.331 εκατ. = 14,6 εκατ.).

Ο Φ. Κουβέλης ζήτησε εξηγήσεις αν τα χρέη της Ν.Δ. «εξυπηρετούνται, είναι ‘κόκκινα’ ή επαναχρηματοδοτούνται για να μην καταστούν επισφαλή”, κάτι που υπαινίχθηκε ο βουλευτής κ. Βλαχογιάννης. Την αποκάλυψη παραδέχτηκε εμμέσως ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος δηλώνοντας ότι όποια δάνεια έχει πάρει η Ν.Δ. τα έχει πάρει με διαφάνεια, η Ν.Δ. εξυπηρετεί τα δάνεια και τα χρέη της».

defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close