Λεφτά υπάρχουν μονο για Λάθρο!!! 1,4 εκ.ευρω για κρεβάτια & κλινοσκεπάσματα

Τη στιγμή που πολλοί ‘Ελληνες δεν έχουν να φάνε, το κράτος τα δίνει όλα στους λαθρομετανάστες!

Στην άμεση προμήθεια 5.000 κρεβατιών και κλινοσκεπασμάτων, ύψους 1,4 εκατ ευρώ, προχωρά το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να καλύψει τις ανάγκες των λαθρομεταναστών που μεταφέρονται από τα νησιά του Αιγαίου σε νέους χώρους διαμονής στην ενδοχώρα.

Δηλαδή την στιγμή που πολλοί ‘Ελληνες δεν έχουν να φάνε, το κράτος τα δίνει όλα στους λαθρομετανάστες!

Με εντολή του υπαρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Δημητρίου Μπονώρα προς την Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού θα ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες σύναψης προμήθειας 5.000 κρεβατιών και 5.000 στρωμάτων «για την κάλυψη κατεπείγουσα ανάγκης (αυξημένες προσφυγικές –μεταναστευτικές ροές και ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με μεταφορά σημαντικού αριθμού των προσφύγων-μεταναστών σε δομές φιλοξενίας της Ηπειρωτικής Χώρας)».

Η εντολή δόθηκε ύστερα από το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής περί άμεσης και επιτακτικής προμήθειας «στο πλαίσιο ικανοποίησης των αναγκών των διαμενόντων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της ηπειρωτικής χώρας και λόγω των αυξημένων σχετικών ροών», κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων ώστε να αποκτηθούν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με το protothema.gr

Ο υπαρχηγός ΓΕΣ επικαλείται στην απόφασή του την ύπαρξη «απρόβλεπτης περίστασης καθώς λόγω της αύξησης προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών», οι οποίες, όπως σημειώνει, «υπερβαίνουν κατά πολύ τις αντίστοιχες των δύο προηγούμενων ετών, δημιουργείται η αδήριτη ανάγκη αποσυμφόρησης των ΚΥΤ και άμεσης μεταφοράς ευάλωτων κυρίως ομάδων προσφύγων μεταναστών στην ενδοχώρα».

Μάλιστα, αναφέρει συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα, που αποτυπώνουν την ασφυκτική κατάσταση στα hotspot στα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα την 25 Νοεμβρίου: “α) Στο ΚΥΤ ΛΕΣΒΟΥ, με χωρητικότητα 5.000, φιλοξενούνται 16.139, β) Στο ΚΥΤ ΧΙΟΥ, με χωρητικότητα 1.134, φιλοξενούνται 5.637, γ) Στο ΚΥΤ ΣΑΜΟΥ, με χωρητικότητα 700, φιλοξενούνται 6.935, δ)Στο ΚΥΤ ΚΩ, με χωρητικότητα 900, φιλοξενούνται 3.940, ε) Στο ΚΥΤ ΛΕΡΟΥ, με χωρητικότητα 900, φιλοξενούνται 2.428.

Εκτός της προμήθειας των 5.000 κρεβατιών και στρωμάτων, συνολικής δαπάνης 861.800 ευρώ, με τις ίδιες άμεσες διαδικασίες και με εντολή του υπαρχηγού ΓΕΣ, θα υλοποιηθεί και η προμήθεια 15.000 κλινοσκεπασμάτων, 5.000 μαξιλαριών, 5.000 μαξιλαροθηκών και 5.000 υπνόσακων. Η σχετική δαπάνη ανέρχεται σε 558.000 ευρώ ενώ όλα τα παραπάνω είδη θα παραδοθούν εντός μηνός στο 2ο Τάγμα Υλικού, στο στρατόπεδο “ΜΑΧΑΙΡΑ” στον Αυλώνα.

Δείτε τα έγγραφα:

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button