Λαφαζάνης: Η μόνη λύση είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και η δραχμή

panagiotis-lafazanis«Οι δημοσκοπήσεις είναι έκτος τόπου και χρόνου και παντελώς αναξιόπιστες. Δεν αξίζουν ούτε στο χαρτί που γράφονται. Ο κόσμος πολλές φορές απαντά ψεύτικα και ειρωνικά και τους γυρίζει την πλάτη», είπε σχολιάζοντας το ποσοστό που δίνουν οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις», είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Για το που βάζει τον πήχυ, είπε «εγώ δεν βάζω τον πήχυ πουθενά στις εκλογές. Ένας από τους στόχους μας είναι να είμαστε η Τρίτη πολιτική δύναμη. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Η τάση που έχει η Λαϊκή Ενότητα είναι να πάει πολύ ψηλά.  Το Iskra είναι ένα δημοσιογραφικό όργανο. Δεν με αφορά ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών. Το θέμα είναι ότι και οι δυο θα είναι πολύ χαμηλά και θα πάνε πολύ άσχημα σε αυτές τις εκλογές. 
Παρότι τόνοι λάσπης και συκοφαντίας πέφτουν σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας, δεν μπορούν να στηριχθούν τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης».

Όταν ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα, ειπε:

«Προσωπικά δεν κάνω ποτέ κρίσεις και σχόλια. Αυτό που ήταν εντελώς απαράδεκτο ήταν η μνημονιακή στροφή του Αλέξη Τσίπρα. Είχαμε αποφασίσει ότι θα τελειώσουμε με τα Μνημόνια και θα τα ακυρώσουμε. Αυτή ήταν η βασική μας κατεύθυνση. Δυστυχώς ο Αλέξης Τσιπρας με την πολιτική του απόφαση πέρασε στην άλλη όχθη. Δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε σε ένα πολιτικό σχήμα του οποίου η ηγεσία ψήφισε το Μνημόνιο. Αυτό ήταν απαράδεκτο και αποτέλεσε την ουσία του διαχωρισμού μας».

Χαρακτήρισε πολιτικό λάθος το ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές όπως είπε ο κ. Τσίπρας. «Η ηγεσία έβαζε το ευρώ πάνω από το συμφέρον της χώρας», είπε.

Και συνέχισε: «Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να φύγουμε από το ευρώ αλλά δεν ήταν και το «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ». Όχι το ευρώ πάνω από την αντιμνημονιακή μας κατεύθυνση όχι το ευρώ πάνω από τη χώρα. Εμείς δεν είχαμε ποτέ αποφασίσει να βάλουμε το ευρώ πάνω από τη νεολαία. Εμείς, ήμασταν σταθεροί και μένουμε σταθεροί στις απόψεις και τις δεσμεύσεις μας».

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε: «Άλλη λύση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Η άλλη λύση δεν είναι ούτε εμφύλιος, ούτε διχασμός. Η άλλη λύση είναι μια δημοκρατική λύση, η έξοδος από την ευρωζώνη. Το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Αν περιμένουμε από τρίτους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα είναι λάθος. Θα είναι δική μας επιλογή η έξοδος από την ευρωζώνη».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμα ότι αν πάμε σε άλλο νόμισμα οι όποιες καταθέσεις υπάρχουν δεν θα εξανεμιστούν. Τώρα θα εξανεμιστούν οι καταθέσεις με τα μνημόνια, είπε. 
«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει τις τράπεζες αδρά. 50 δις πήραμε πρότινος και τα δώσαμε στις τράπεζες για να ανακεφαλαιοποιηθούν». 

newsit

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button