Λαθροπίθηκες προβαίνουν σε βίαια επεισόδια μπροστά από ΑΤΜ – Τι θα γίνει αν κοπεί η…κρατική επιδότηση;

Μία κατάσταση που θα πρέπει να μας βάλει σε σοβαρές σκέψεις, στην Ελλάδα των ανοικτών συνόρων και της οικονομικής δυσπραγίας.
Του Άρη Δημόπουλου
Με απορία αλλά και ταυτόχρονα τρόμο κοιτάζουμε εικόνες σαν και αυτές που εκτυλίχθηκαν πριν από μερικά 24ωρα στο νησί της Σάμου, όπου δεκάδες μετανάστες ενεπλάκησαν σε επεισόδια μπροστά σε ΑΤΜ.

Το παρακάτω βίντεο, με σκηνές πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, δημοσιεύτηκε πρώτα από έναν χρήστη του facebook στον ραδιοφωνικό σταθμό Samos Radio Cafe 102.4 .

Αιτία του καβγά μεταξύ των μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων; Το παχυλό επίδομα που δίνει το ελληνικό κράτος (με τη συμβολή διαφόρων ΜΚΟ και λοιπών οργανισμών) στους κάθε λογής αιτούντες άσυλο μετανάστες ..

Πριν προχωρήσουμε ωστόσο δείτε τις εξοργιστικές εικόνες από ένα νησί που θεωρείται τουριστικό, αλλά τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από το προσφυγικό πρόβλημα:

Οι παραπάνω σκηνές επέφεραν κύμα οργής από χρήστες των social media.

Δυστυχώς όμως πρόκειται για ένα καθημερινό φαινόμενο, ιδιαίτερα στα νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος.

Εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών τα τελευταία χρόνια γίνονται δέκτες παχυλών επιδομάτων που ως επί το πλείστον προέρχονται από τους εξοντωτικούς φόρους και τις εισφορές των Ελλήνων πολιτών.

Σημειώνεται εξάλλου πως ήδη το ΔΣ του ΟΑΕΔ έδωσε το δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο του οργανισμού σε μετανάστες, πρόσφυγες. Ως εκ τούτου είναι σε θέση να αποκτήσουν στο εξής πρόσβαση στα επιδόματα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Σε αυτό το σημείο γεννάται το απόλυτα λογικό ερώτημα:

Τι θα γίνει στην περίπτωση που σταματήσουν να χορηγούνται τα κρατικά επιδόματα;

Η απάντηση δεν θα πρέπει κατ’ανάγκην να αναζητηθεί στην αιτία που θα γίνει αυτό, αλλά στις άμεσες συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, την στιγμή που το ελληνικό κράτος από κοινού με ΜΚΟ παρέχει ακόμη και δωρεάν στέγαση.

Πως λοιπόν είναι πιθανότερο να αντιδράσουν οι ήδη ταλαιπωρημένοι προσφυγικοί πληθυσμοί στο υπαρκτό σενάριο που θα μειωθούν αρκετά ή θα κοπούν εντελώς τα «κρατικά δώρα»;

Τα παραδείγματα εξεγέρσεων από εγκλωβισμένους επί πολλούς μήνες μετανάστες σε Χίο και Λέσβο είναι ενδεικτικά το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε πανελλαδικό επίπεδο:

Τα παραδείγματα εξεγέρσεων από εγκλωβισμένους επί πολλούς μήνες μετανάστες σε Χίο και Λέσβο είναι ενδεικτικά το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε Πανελλαδικό επίπεδο.

 

el.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close