«Κοσοβοποίηση» της Θράκης ειναι το σχέδιο της Τουρκίας: «Δεν υπάρχει μουσουλμανική μεινότητα αλλά “τουρκική”»

«Ακρωτηριασμό» της Ελλάδας θέλει η Άγκυρα

Συντονισμό έχουμε όπως φάινεται στις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο όσο και σε Δυτική Θράκη αλλά και στα νησιά Ρόδο και Κω.

Το έναυσμα των τουρκικών προκλήσεων στο θέμα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας έδωσε  η πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος «Καλό Κόμμα» Μεράλ Ακσενέρ (και στην συνέχεια μέλη του κόμματος της), αναφέροντας στο προσωπικό της λογαριασμό:

«Ευτυχής επέτειος από την ίδρυση του #Turk Turkya Turk Cumhuriyeti, το οποίο δημιουργήσαμε πριν από 106 χρόνια.

Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να δηλώσω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στον θείο μου Χασάν Τάσκιν Αργούν, ο οποίος είναι ένας από τους  ιδρυτές της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο Halit Habipoğlu, (κεντρική  φωτογραφία με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου) ο οποίος αναφέρεται ως πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας της Δυτικής Θράκης (ABTTF), απαντώντας σε δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου ότι το ελληνικό κράτος πρέπει ουσιαστικά να αποδεχθεί την μετανομασία της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας σε «τουρκική», παρουσιάζοντας την τουρκική πρόκληση εντός ελληνικού εδάφους σε όλο της το μεγαλείο.

«Είναι απαραίτητο να αναλυθούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού εξωτερικών της Ελλάδας. Οι μη μουσουλμάνοι κάτοικοι αναφέρονται στη συνθήκη ειρήνης της Λωζάννης του 1923, ως  χριστιανοί Έλληνες στην καταγωγή, και ζουν σε Ίμβρο και Τενεδο. 

Ως εκ τούτου, άνοιξαν τα σχολεία για τους ’Έλληνες  το 2015 στην Ίμβρο με το όνομα Ελληνική Σχολή Μειονοτήτων. Από την άλλη πλευρά, ζούμε εδώ με την τουρκική μας ταυτότητα, αλλά το ελληνικό κράτος  αρνείται την ύπαρξη Τούρκων στην κοινωνία της Δυτικής Θράκης. Τα σχολεία μας κλείνουν ένα προς ένα κάθε χρόνο. Οι χριστιανοί  που ζουν στα παραπάνω νησιά ονομάζονται πολίτες ελληνικής καταγωγής, εμείς όμως που είμαστε τόσοι πολλοί Τούρκοι στη Δυτική Θράκη, δεν μπορούμε! Ελπίζω ότι η πολιτική της άρνησης της τουρκικής ταυτότητας στη Δυτική Θράκη, θα τερματιστεί από τη νέα κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό και αυτό το λάθος θα αντιστραφεί!», τόνισε ο ίδιος.

Αφορμή για την παρέμβαση του εν λόγω  κυρίου, που αναφέρεται ως πρόεδρος των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης, ήταν οι δηλώσεις του κ. Αντώνη Διαματάρη, ΥΦΕΞ, υπεύθυνου για τους Έλληνες της Διασποράς.

Ο ΥΦΕΞ ο οποίος δέχθηκε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ίμβρου και Τενέδου κ. Χρήστο Κάλφα και τον Γενικό Γραμματέα της ένωσης αυτής, έμαθε από πρώτο χέρι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός χριστιανικός πληθυσμός στο νησί.

Ο επικεφαλής της ένωσης, κ. Κάλφας, ζήτησε επίσης από τον Υφυπουργό να βοηθήσει το ελληνικό κράτος ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει από το νησί παρελθόν.

Η ουσία των τουρκικών κινήσεων στην ελληνική επικράτεια

Οι Τούρκοι άνοιξαν δύο σχολεία στα ξεχασμένα εδώ και χρόνια από τις ελληνικές κυβερνήσεις νησιά, στα οποία ζουν ελάχιστοι Έλληνες, για να ζητήσουν μετά ότι διαθέτει η αστείρευτη φαντασία τους για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, ενώ τώρα στο στόχαστρο έχουν και τους μουσουλμάνους πολίτες σε Κω και Ρόδο, μιλώντας για περιουσίες και εδάφη τα οποία κατέχει παράνομα το ελληνικό κράτος, διότι δεν αναφέρονται λένε στην συνθήκη ειρήνης του 1923.

Δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο φυσικά και ούτε αφορά μόνο το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν, αλλά υποστηρίζεται από το σύνολο των τουρκικών κομμάτων, αφορώντας μια συνολική προσπάθεια να προκληθεί η ελληνική πλευρά για να κάτσει στο τραπέζι, με στόχο να αλλάξει η συνθήκη της Λωζάννης και να κερδίσουν πράγματα που δεν τους ανήκουν.

Οι Τούρκοι αφού έκαναν τα επαίσχυντα πογκρόμ στους Έλληνες  της Κων/πολης (1955) και στα νησιά (δεκαετία 50-60) Ίμβρου και Τενέδου, τώρα θέλουν να θέσουν σε εφαρμογή ύποπτα και βρώμικα σχέδια κατά της ελληνικής επικράτειας.

Πενταπόσταγμα

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close