Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το ΛΕΠΕΤΕ..Τι απαντούν οι συνταξιούχοι (Ηχητικό).

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας (17.000) μετά την διακοπή από το Νοέμβριο 2017 της καταβολής επικούρησης τους καταπατώντας διμερή συμφωνία μονομερώς και πραξικοπηματικά μετά από 70 χρόνια.Δεν έφθανε η περικοπή  από τις μνημονιακές δεσμεύσεις έχουν και την περικοπή αυτή με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραματικά η σύνταξη τους σε ποσοστό 40-50 %.

Οι τελευταίες εξελίξεις…..

Κατατέθηκε τροπολογία για τους 17.500 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι δεν λάμβαναν την επικουρική σύνταξή τους λόγω της εμπλοκής που επικρατούσε με στο ΛΕΠΕΤΕ.Την τροπολογία  κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, από  την 1ηΙανουαρίου 2019 αναλαμβάνεται η καταβολή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) στους οριζόμενους δικαιούχους σύνταξης του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) και τον Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος – Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων Α.Ε. (ΕΛΕΠΕΤΕ – Π.Π.ΕΘΝΑΚ).

Ακόμη, προβλέπεται ότι η Εθνική Τράπεζα υποχρεούται από τον Ιανουάριο του 2019 και εντεύθεν να καταβάλλει στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., τις αναλογούσες εισφορές επικουρικής ασφάλισης για το σύνολο των ασφαλισμένων των Λογαριασμών, πλέον συμπληρωματικού ασφαλιστικού πόρου, ο οποίος για τα πρώτα πέντε χρόνια ανέρχεται στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Ειδικά για τούς πρώτους πέντε μήνες του 2019 η Εθνική Τράπεζα θα καταβάλλει επιπροσθέτως στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. και το ισόποσο των εισφορών που βαρύνει τούς ασφαλισμένους των Λογαριασμών, για επικουρική ασφάλιση για το διάστημα αυτό.

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα υποχρεούται να καταβάλει στους δικαιούχους τις συνταξιοδοτικές παροχές του έτους 2018 στο ύψος που διαμορφώνονται από την εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης τμηματικά έως 31.12.2020.  Η προαναφερόμενη παροχή διενεργείται αφού συμψηφισθούν τυχόν καταβληθείσες παροχές από το ΛΕΠΕΤΕ και τον Ειδικό Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος – Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων Α.Ε για το έτος αυτό.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του προϋπολογισμού του Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π) ετήσια δαπάνη, που προέρχεται από τη διαφορά μεταξύ τον ύψους των ασφαλιστικών εισφορών που Θα αποδοθούν από την Ε.Τ.Ε Α.Ε. και τούς ασφαλισμένους της στο εν λόγω Ταμείο και τον ύψους της επικουρικής σύνταξης που θα καταβληθεί στους ανωτέρω δικαιούχους.

Η δαπάνη αυτή για τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022 και 2023 αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 15,8 εκατ. ευρώ, 15,3 εκατ. ευρώ, 14,3 εκατ. ευρώ, 14 εκατ. ευρώ και 14,4 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοίχως. Δηλαδή αθροιστικά για την εν λόγω περίοδο θα ανέλθει σε 73,8 δισ. ευρώ.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΜΑΣ!

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα μίλησε χθες 20/06/2019 απο πλευράς των συνταξιούχων το μέλος Ειρήνη Αντωνίου  της Συντονιστικής Παράταξης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ» στο Ραδιόφωνο μας (Ράδιο Αμαζόνιος) και στο Δημοσιογράφο Χρόνη Προσαλέντη. Ακολουθεί το ηχητικό απο αυτή την ενημέρωση .

ΡΑΔΙΟ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ.Πατήστε το play και ακούστε:

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Οι 17.000 Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας Πασχίζουν για την Επιβίωσή τους

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button