Καταργούν με ν/σ την μυστικότητα της ψήφου και απαγορεύουν τις καταγγελίες κατά πολιτικών πριν τις εκλογές και οι χρηματοδοτήσεις στα κόμματα εκπίπτουν ολοκληρες από την εφορία!

eklogesΦίμωση της ελευθεροτυπίας με την απαγόρευση δημοσιοποιήσης καταγγελιών κατά πολιτικών πριν τις εκλογές και κατάργηση της μυστικότητας της ψήφου προβλέπει το περιβόητο νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα που κατατέθηκε στη Βουλή από τα αρμόδια υπουργεία.
Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει ότι καταργούνται τα ανώνυμα κουπόνια που διατίθενται από τα κόμματα για την ενίσχυσή τους από απλούς πολίτες και καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή του ονοματεπωνύμου και του ΑΦΜ ή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του αγοραστή-χρηματοδότη. Δηλαδή, για να ενισχυθούν τα μικρότερα ή τα μη συστημικα κόμματα, αυτοί που τα ψηφίζουν θα πρέπει να αποκαλυφθούν δημοσίως, και τότε “μαύρο φίδι” που τους έφαγε.Μιλάμε για ψηφοφόρους του Λαϊκού Συνδέσμου, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αλλά και οποιασδήποτε μη συστημικής πολιτικής δύναμης εμφανιστεί στο μέλλον.
Το νομοσχέδιο εισάγει και την απαγόρευση καταγγελιών κατά την προεκλογική περίοδο! Δηλαδή να επιτρέπεται στους πολιτικούς ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου…ουδέν λαθος αναγνωρίζεται και είναι πλέον αργά, σε τέσσερα χρόνια πάλι. Το σαθρό πολιτικό μας σύστημα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την εξουσία του για άλλα σαράνα χρόνια.
Ουσιαστικά το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο ώστε ισχυρά λόμπι και μεμονωμένοι παράγοντες να εξαγοράζουν κόμματα και πολιτικούς και μάλιστα… αφορολόγητα, αφού οι ιδιωτικές δωρεές δεν θα υπόκεινται σε καμία φορολόγηση, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε οποιαδήποτε συναλλαγή, ακόμη και για τις δωρεές προς τα τέκνα.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, λοιπόν, είναι πιο σύμφορο για όσους έχουν χρήματα να τα δώσουν στα κόμματα παρά στα παιδιά τους! Ουσιαστικά διαμορφώνεται ένας ιδιότυπος φορολογικός παράδεισος για τα κόμματα, τους βουλευτές και τους πολιτικούς τους φίλους, μια πρωτόγνωρη αφορολόγητη ζώνη αποκλειστικά για την πολιτική τάξη της χώρας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, προβλέπονται φορολογικά κίνητρα για τη ροή χρήματος προς τα κόμματα, με ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να εκδηλώσει την… αγάπη του προς αυτά – προφανώς με το γενικότερο αζημίωτο για όποιον κάνει το βήμα.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, τα φυσικά πρόσωπα ή οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτούν κόμματα και βουλευτές θα απολαμβάνουν πλήρη έκπτωση όλου του χορηγούμενου ποσού από το φορολογητέο εισόδημά τους όταν ο μέσος Ελληνας φορολογείται ακόμα και για τη δωρεά που κάνει στο παιδί του ή την παραμικρή οικονομική του δραστηριότητα.
Οπως αναφέρεται, «η κρατική χρηματοδότηση δεν υπόκειται σε φόρο. Το ποσό της ιδιωτικής χρηματοδότησης που δίνεται στους δικαιούχους χρηματοδότησης εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη».
Στην ουσία τα κόμματα θα αποτελούν φορολογικά “πλυντήρια” για μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα όρια της ιδιωτικής χρηματοδότησης ανέρχονται σε 20.000 ευρώ κατ’ έτος προς κόμματα και 5.000 ευρώ κατ’ έτος προς βουλευτές ή υποψήφιους. Στην πράξη, κόμμα ή βουλευτής δεν μπορεί να πάρει περισσότερα από τα παραπάνω ποσά από το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, δεν υπάρχει περιορισμός προς τους χορηγούς για το πόσα κόμματα ή βουλευτές μπορούν να χρηματοδοτούν.
Ένας επιχειρηματίας χρηματοδοτεί το αγαπημένο του κόμμα με το μέγιστο ποσό των 20.000 ευρώ και παράλληλα σπάει σε πεντοχίλιαρα το υπόλοιπο ποσό που είναι διατεθειμένος να δωρίσει προς ορισμένους βουλευτές του ίδιου κόμματος. Με τον τρόπο αυτό αποκτά πολιτική επιρροή με παράλληλη φοροαπαλλαγή!
Και ερχόμαστε στις διατάξεις “φωτιά”: Καταργούνται τα ανώνυμα κουπόνια που διατίθενται από τα κόμματα για την ενίσχυσή τους από απλούς πολίτες και καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή του ονοματεπωνύμου και του ΑΦΜ ή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του αγοραστή-χρηματοδότη. Η εν λόγω διάταξη αναμένεται να προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση καθώς στοχοποιεί και ουσιαστικά αναζητά τους ψηφοφόρους του λαϊκού Συνδέσμου αλλά και ΚΚΕ που λειτουργούσ επάντα με το ύστημα αυτό, ενώ φαίνεται απειλητική για τη μυστικότητα των κομματικών προτιμήσεων των πολιτών.
Εάν ένας απλός ψηφοφόρος είναι αναγκασμένος να δηλώνει το όνομά του δημοσίως ως αρωγός ενός κόμματος που δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, ποιος θα του εγγυηθεί την ασφάλειά του, και ότι δεν θα βρει τίποτα ροπαλοφόρους να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του; Ποιος θα εγγυηθεί ότι το ΣΔΟΕ δεν θα του ανακαλύπτει φορολογικά προβλήματα κάθε μέρα, όλως τυχαίως, ενώ όσοι δωρίζουν στο κυβερνών κόμμα θα απολαμβάνουν το “μοχίτο” τους στην ξαπλώστρα τους, χωρίς ανησυχίες;  Την ξέρουμε την απάντηση από τώρα.
Αφού τα παραδοσιακά -μεγάλα κυρίως- κόμματα, αλλά και μικρότερα άρμεξαν για τα καλά τις τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια, σπεύδουν τώρα υποκριτικά να υιοθετήσουν κανόνες και να θέσουν όρια στον τραπεζικό δανεισμό τους. Χωρίς μάλιστα να έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει στην πραγματικότητα με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστούν στα τραπεζικά ιδρύματα, ποιοι και πώς θα πληρώσουν για τις μαύρες τρύπες.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι απαγορεύεται η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς δικαιούχους κρατικής χρηματοδότησης με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση πέραν του τρέχοντος οικονομικού έτους. Με τη διάταξη επιδιώκεται να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του σημερινού άκρατου δανεισμού των κομμάτων με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση. Το επιβαρυντικό στοιχείο της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι τα κεφάλαια για την αποπληρωμή αυτών των δανείων δεν είναι υπαρκτά, αλλά πιθανολογούμενα, με βάση τις επόμενες κρατικές χρηματοδοτήσεις στις οποίες προσβλέπουν.
Κατά τα λοιπά απαγορεύεται η χορήγηση εισιτηρίων μετακίνησης ετεροδημοτών από πολιτικά κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ προτείνεται ως σύγχρονη μέθοδος μαζικής χρηματοδότησης από πολίτες η διαδικασία μέσω κινητού τηλεφώνου! Το προχωρούν ακόμα παραπέρα θέλουν να ξέρουν τι ψηφίζουμε όλοι μας! Έχει ξεφύγει το πράγμα
Το νομοσχέδιο εισάγει και την απαγόρευση καταγγελιών κατά την προεκλογική περίοδο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «απαγορεύεται η παρουσίαση διά των ραδιοφώνων και των τηλεοπτικών σταθμών του περιεχομένου των καταγγελιών που δεν αφορούν στην προεκλογική δραστηριότητα κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, επισύροντας κυρώσεις για τους παραβάτες».
Στόχος, της διάταξης είναι “να προφυλαχθεί το εκλογικό σώμα από κακόβουλες προθέσεις διά της αποκάλυψης πληροφοριών που νοθεύουν τον προεκλογικό ανταγωνισμό μεταξύ υποψήφιων κομμάτων και προσώπων και δύναται να επηρεάσουν την πρόθεση ψήφου με τρόπο αθέμιτο”.
Κοινώς δεν θα τολμάει κανείς να τους κάνει όυτε κριτική για τα πεπραγμένα τους, και όλες οι διελυεύσεις των κυβερνώντων από τα τηλεοπτικά παράθυρα θα είναι με κοπλιμέντα,χαριτολογίες και πλούσιες σε ανέκδοτα. Δεν θα μπορέι κανείς να θυμίζει στους πολίτες ούτε καν τα κακώς κείμενα. Πρόκειται για ένα εκτρωματικό νομοσχέδιο που χτυπάει στον πυρήνα της δημοκρατίας, απαγορέυει τον έλεγχο της εξουσίας και καταργεί την μυστικότητα της ψήφου. Καταλάβατε τώρα γιατί το καλοκαίρι περνούν πάντα πιο εκτρωματικά νομοσχέδια;
defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button