Κανένας ηγέτης δεν επιβίωσε πολιτικά, εξοντώνοντας φορολογικά τους υποτελείς του

Του Αγη Βερούτη
Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Ιστορία ηγέτης κράτους, εκλεγμένος ή κληρονομικός, ή επιβεβλημένος, που να επιβίωσε πολιτικά, εξοντώνοντας φορολογικά τους υποτελείς του: η Αθηναϊκή Συμμαχία, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, το Βασίλειο της Γαλλίας, η Ισπανική Αυτοκρατορία, και πολλοί άλλοι κατέρρευσαν λόγω υπερφορολόγησης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί νομίζει ότι έχει έστω και μια πιθανότητα να ξεφύγει από αυτόν τον απαράβατο κανόνα;
Ξεκίνησε ο Σαμαράς τη θητεία του, προ ενός έτους, με τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του περί επανεκκίνησης της οικονομίας (του Ζαππείου), και με ΥΠΟΙΚ το Στουρνάρα του ΙΟΒΕ με δημοσιευμένες θέσεις ορκισμένου μεταρρυθμιστή.
Ένα χρόνο μετά, οι προκαθορισμένες μεταρρυθμίσεις και τα Ζάππεια κιτρινίζουν στα συρτάρια, και το κόστος του κράτους Λεβιάθαν μεγαλώνει στην πλάτη του Έλληνα-υποζύγιου χωρίς προοπτική βελτίωσης.
Το κράτος-λάφυρο παραμένει στα χέρια της διεφθαρμένης και ανερμάτιστης γενιάς του Πολυτεχνείου (ΓτΠ), των σημερινών 60άρηδων και 70άρηδων παρτάκηδων και καταχραστών του δημοσίου χρήματος, του ορισμού της λέξης “λαμόγιο”, που διατηρήθηκε στην εξουσία ήδη πάνω από 30 χρόνια, δηλαδή πολύ παραπάνω από τα 20 που αναλογούν σε κάθε γενιά.
Γιατί;

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close