Και η τελευταία προκήρυξη βολευει Αντίοχο.Βαζουν ακαταλληλο πλοίο που δεν εξυπηρετεί τα Διαπόντια..και ετοιμάζουν και 2ο!!!

Αναρτήθηκε η σύναψη σύμβασης για την γραμμή των Διαποντίων νησων και η  σχετική αίτηση ενδιαφέροντος οφείλει να κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους μέχρι την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, και ώρα 15:30, ενώ τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να συναφθεί η σχετική σύμβαση, πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τη Πέμπτη 28  Φεβρουαρίου 2019,σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

Τελικά με τη μέθοδο των άγονων διαγωνισμών Υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας (Κουβέλης και Σαντορινιός) βάζουν τον εκλεκτό τους Αντίοχο με ενα ακατάλληλο πλοίο που δεν εχει μεταφορική ικανότητα φορτηγών στη Γραμμή Κέρκυρα Ερείκουσα Μαθρακι Οθωνοί…

Οι προκηρύξεις εξ αρχής ήταν στημένοι με ανώτερο ποσό επιχορήγησης ανα δρομολόγιο 5.100 για να μην βρεθεί αλλο πλοίο και να μην υπάρξει ενδιαφέρον απο μεγαλύτερο …

Το παιχνίδι ηταν στημένο απο τη πρώτη στιγμή…Υποσχέσεις οτι θα μπει πλοίο με γκαράζ πάνω απο 150 τμ ηταν  ψέμμα στο ψέμμα που σκηνοθέτησαν για να βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί και να υποκύψουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των νησιών στη λύση που ήθελαν κάτω απο το τραπέζι…Ακόμη και ο Αντίοχος που υποσχέθηκε πλοιο μεγαλύτερο (και εγγράφως) έβαλε  ένα ακατάλληλο πλοίο για να παντελονιάσει τα 900.000-1.200.000 ευρω της  επιχορήγησης και των μεταφορικών.

Πλοιοκτήτες που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον έκαναν πίσω απο τη χαμηλή επιχορήγηση..Αν ανέβαζαν αυτή στα 6.000 με 7.000 ευρώ ανά δρομολόγιο θα ελάμβαναν μέρος στους διαγωνισμούς…

Το Zanadu δεν έχει δυνατότητα μεταφοράς Φορτηγών και μηχανημάτων εργου με αποτέλεσμα το νησί να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί.ΟΤΕ και ΔΕΗ δεν μπορούν να πάνε στα νησιά για να επιδιορθώσουν βλάβες 8 μήνες τώρα και ούτε θα μπορούν.

Η ΚΟΜΠΙΝΑ: ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΔΥΟ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ!!!

Οι Αντιδήμαρχοι δεν έφεραν το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο για ψήφισμα ακολουθώντας τη γραμμή του Υπουργείου  και δεν απαίτησαν ομόφωνα τη δρομολόγηση ικανού πλοίου…Η στάση τους αυτή εξυπηρετεί το σχέδιο για να μπει στη γραμμή ο Αντιοχος και παράλληλα να δώσουν εξτρα χρήματα απο το Υπουργείο στο Μαρκεζίνη και το φερρυ που μεταφέρει τα σκουπίδια από τα νησιά…

Ηδη ο Μαρκεζίνης εισπράτει ανα δρομολόγιο απο 10.οοο ευρώ εως 18.000 !!!! Τα σκουπίδια έχουν ΥΨΗΛΟ τίμημα εναντι των κατοίκων που για τη μεταφορά τους το Υπουργείο δίνει μονο 5.100!!!

Ετσι θα καταλήξουν να πουν οτι αφού το Zanadu  δεν χωρά Φορτηγά να χρηματοδοτηθεί και το GRIGORIS του Μαρκεζίνη για  (3) τρία δρομολόγια τη εβδομάδα ωστε  να μεταφερθούν φορτηγά…

Ενα ΒΡΩΜΙΚΟ σχέδιο σε πλήρη εφαρμογή σε βάρος των κατοίκων των τριών νησιών…Ακομη και έτσι   αν τελικά  καταλήξουν στο φέρρυ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ η σε οποιοδήποτε αλλο   τα χρήματα αυτα θα μπορούσαν να τα δώσουν στην αύξηση της επιχορήγησης και να λυθεί το θεμα η τελικά η να αλλάξουν το κανονισμό που δεσμεύει τη δρομολόγηση Φερρυ για τη γραμμή που θα ελυνε οριστικά το θεμα..

Ως δικαιολογία προβάλλουν οτι αν στη περιοχή αυξήσουν την επιχορήγηση θα το ζητήσουν και στο Αιγαίο…Ομως είναι υποχρεωμένοι να  δρομολογήσουν πλοίο που να εξυπηρετεί τους κατοίκους και δεν το κάνουν…

Ετσι ο Αντίοχος θα πάρει 4.300 ανα δρομολόγιο + το χαράτσωμα σε οτι μπορεί να μεταφέρει και ο Μαρκεζίνης 5.100 + τα ναυλα μεταφοράς ΙΧ και Φορτηγών για εισπράττουν δυο πλοιοκτήτες ….

Καταλάβατε το  Βρώμικο παιχνίδι που παίζουν ? Τρια δρομολόγια στον Αντιοχο και τρία δρομολόγια στον Μαρκεζίνη ειναι 4.300 Χ3 = 12.900 ανα μήνα    και 5,100 χ 3 = 15.300 ανά μήνα .

Αυτα τα γράφει η προκήρυξη ..Τρια δρομολόγια για το Zanadu + οσα του εγκριθούν στη πορεία επιπλέον και 3 δρομολόγια το φερρυ.

Συνεπώς  δίνουν 15.300 ανα μήνα  ευρω παραπάνω σε δεύτερο πλοίο …Γιατι δεν δίνουν αυτά τα παραπάνω σε ενα που να πληρεί τις μεταφορικές δυνατότητες  και να λυθεί το θέμα ?….

Ολα γίνονται για να βολευτούν συγκεκριμένοι πλοιοκτήτες…Οσο για τον Μαρκεζίνη εκτός απο τα 10 χιλιάδες με 18.οοο που εισπράτει απο το Δημο  (ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟ Αλήθεια γιατι?) για τα σκουπίδια θα αποκτήσει αλλο ενα εισόδημα…

Οι κάτοικοι ομως με το βρώμικο αυτό σχέδιο  θα ταλαιπωρούνται και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν…Τωρα αν δεν δεχθει ο Μαρκεζίνης    εχουν εφεδρική λύση με αλλον πλοιοκτήτη και αλλο φέρρυ …Ομως  αυτό ειναι το σχέδιο τους και οχι η ανάπτυξη…Ο Αντιοχος θα πάρει 619.200 ευρω για το ετος και το φερρυ 734.400.

Αντίοχος και Μαρκεζίνης μιλάνε μεταξύ τους  και εχουν καλές σχέσεις.

Να σημειώσουμε οτι ενδέχεται αρχικά να ξεκινήσει το Zanadu και στη συνέχεια να βολέψουν το φερρυ….με το πρόσχημα οτι δεν εξυπηρετεί την κατάσταση το πλοίο του Αντίοχου.

Στην αρχή θα δουμε τραγελαφικές καταστάσεις με το Zanadu γιατί δεν χωράει παρά μονο 2-3 ΙΧ και κανένα Φορτηγο και ουτε ολόκληρη τη Τροφοδοσία…Ομως το φερρυ που θα βάλουν στη συνέχεια πιστεύουν αυτοί που σχεδίασαν ολο αυτό οτι θα κόψει τις οποίες αρχικα αντιδράσεις..

Το Γρηγόρης όμως μεταφέρει ως γνωστό  και ποντίκια από τα σκουπίδια .Πως γίνεται να μεταφερθεί η τροφοδοσία που δεν θα μπορεί να μπει στο Zanadu…Και μην ξεχάσουμε το Φερρυ θα μεταφέρει ΙΧ και Φορτηγά που θα φθάνουν σε διαφορετική ώρα …ίσως  ημέρα!!!! Ενα αλλαλουμ και τα ποντικάκια μπορεί να εισχωρήσουν ως “δώρο” σε αυτά .Αφήστε που αν ακουμπήσεις το χέρι σου όπου αυτά περνάνε η και επάνω στην τροφοδοσία η το ΙΧ σου μπορεί να κολλήσεις μολυσματική ασθένεια και να δεις τα κυπαρίσσια ανάποδα!!!

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΙΧ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ….

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button