Και δελτίο καιρού για λαθρομετανάστες θα βγάζουν σε λίγο….Οι εισροές συνεχίζονται…

Σε λίγο θα βγάζουν και δελτίο καιρού για τους λάθρο, ούτως ώστε να γνωρίζουν εάν έχει μπουνάτσα η τρικυμία.

Με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας σε Βαλκάνια και Αιγαίο και την Τουρκία να απειλεί σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. το ΛΣ και FRONTEX συνεχίζουν “ατάραχοι” ως καλοί διακομιστές τις μεταφορές λαθρομεταναστών από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια.


Στην πρώτη περίπτωση σκάφος της FRONTEX παρέλαβε από τη γνωστή θαλάσσια περιοχή του “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” ν. Λέσβου 35 λαθρο οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο και αποφάσισαν με το “έτσι θέλω” απλά να έρθουν στην Ελλάδα.Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.


Στη δεύτερη περίπτωση σκάφος του ΛΣ μετέφερε στο λιμένα Φαρμακονησίου 34 λάθρο οι οποίοι και αυτοί αποφάσισαν ότι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.


Στην τρίτη περίπτωση 6 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν  χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια σε βραχώδη ακτή από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στην περιοχή νήσου «ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ» ν. Χίου.


Το ταξί-σκάφος του ΛΣ περιορίστηκε στη μεταφορά τους στο λιμένα Χίου.Και ασφαλώς ουδείς εκ των λαθρομεταναστών πρόκειται να απελαθεί ενώ όλοι τους πρόκειται να μεταφερθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close