Καθολική απαγόρευση και η Αλβανία για τον Κορωνοιό

Άλλη μια Κυβέρνηση αυτή της Αλβανίας προχώρησε στα μέτρα καθολικής απαγόρευσης όπως έχουν σχεδιαστεί στις στοές  και στις συμφωνίες των Χωρών που ξεκίνησαν το 1992. Μέσα σε αυτές τις καθοδηγήσεις είναι η Γενική απαγόρευση και η εμφάνιση του Στρατού και της Αστυνομίας στους δρόμους για την επιβολή δια της βίας του μέτρου για να ελέγξουν την Οικονομία ,το πληθυσμό κ.α 

Η κυβέρνηση της Αλβανίας προχώρησε σήμερα, Σάββατο, στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων, ώστε να επιβάλλει καθεστώς στρατιωτικού νόμου για 40 ώρες, ώστε να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες της χώρας αγνόησαν τα προηγούμενα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι περίπου 120.000 Αλβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία πριν από τη διακοπή της αεροπορικής και θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, πριν από 12 ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η χώρα κλείνει όλες τις χερσαίες διαβάσεις, με τις όμορες χώρες (Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο) και πλέον επιτρέπεται μόνο η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Καθώς η 14η Μαρτίου αποτελεί για την Αλβανία εθνική γιορτή για την έλευση της Άνοιξης και παραδοσιακά συνοδεύεται από την μαζική έξοδο των πολιτών στην εξοχή ο πρωθυπουργός της χώρας απαγόρευσε ακόμη και τους ατομικούς περίπατους στα πάρκα. Ωστόσο φαίνεται πως αρκετοί αγνώησαν τις συστάσεις.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα Τίρανα, το Δυρράχιο και σε όλες τις περιοχές στη Μέση Αλβανία.

Η υπουργός Υγείας της χώρας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους γιατρούς και άλλους ειδήμονες στον τομέα της υγείας, ακόμα και στους φοιτητές ιατρικής να επιστρατευτούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Tags
Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close