Η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία διεθνούς πλιάτσικου, με την κυβέρνηση Τσίπρα οι δανειστές τα έχουν βρει

tsipras-mnhmonio-ala-aristeraΟ Τσίπρας ήταν έτοιμος να αναγγείλει εκλογές στις 22 Ιανουαρίου 2017.Αυτή ήταν η “απειλή” του προς τους δανειστές. Και τα κατάφερε. Θα αναρωτηθεί ο λογικός αναγνώστης: Mα οι δανειστές φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, όταν έχουν απέναντί τους την ιδεοληπτική κυβέρνηση Τσίπρα;

Η απάντηση είναι ότι με αυτή την κυβέρνηση έχουν-2 χρόνια τώρα-κάνει όλα τα νταλαβέρια. Εχουν μπει οι “κατάλληλοι” άνθρωποι στα “κατάλληλα” πόστα και πλησιάζει η ώρα που κάποιοι από τους Eυρωπαίους θα πάρουν και τα “δώρα” τους σε προσωπικό επίπεδο.

Η εκλογή μιας νέας κυβέρνησης πέρα από τις καθυστερήσεις που θα προκαλούσε στην μοιρασιά της λείας θα επέφερε αλλαγές σε πόστα που έχουν συμφωνηθεί ήδη με την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είναι δυνατόν τώρα που κάποιοι είναι έτοιμοι να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι να τους κάνει το χουνέρι ο Τσίπρας και να τους πάει σε εκλογές.

Εχει σημασία λοιπόν για παράδειγμα να ολοκληρωθεί με κυβέρνηση Τσίπρα το ξεπούλημα των 300 στρεμμάτων του Αστέρα Βουλιαγμένης-όπως επίσης και άλλες “δουλειές” που είναι σε εκκρεμότητα. Στον Αστέρα για παράδειγμα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς παραμένουν έγκλειστοι στο κλειστό συγκρότητα χωρίς οι νέοι αγοραστές να τους έχουν διευκρινήσει τι θα γίνει με τις ζωές τους. Κανείς δεν ασχολείται με αυτές τις “τεχνικές” λεπτομέρειες άλλωστε.

Η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία ενός διεθνούς πλιάτσικου και με την κυβέρνηση Τσίπρα τα έχουν βρει οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πλιάτσικο. Είναι πολλά τα λεφτά και τεράστια η μπίζνα. Ο Τσίπρας λοιπόν έχει πάρει ήδη την Β΄αξιολόγηση και ταξιδεύει ήρεμος στην Κούβα για να αποχαιρετήσει τον δικτάτορα με τους χλιδάτους απογόνους. Είναι και οι εγχώριοι ολιγάρχες οι οποίοι υπέδειξαν στην κυβέρνηση Τσίπρα τα διεφθαρμένα πρόσωπα-κλειδιά στην Ευρώπη που θα πρέπει να πιαστούν για να γίνει το νταλαβέρι. Σ΄αυτή ακριβώς τη φάση βρισκόμαστε. Ο Τσίπρας όπως είναι φυσικό γνωρίζει επακριβώς το παρασκήνιο και την σημασία της παρούσης στιγμής για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα από την μεριά των δανειστών. Οι στιγμές έχουν γίνει πολύ “ευαίσθητες” και εξαιτίας της εκλογής Τραμπ ενώ η επικράτηση του Φιγιόν στη Γαλλία θα στερήσει από τον Τσίπρα την φιλική κυβέρνηση Ολάντ που έκανε όλη την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της Ελλάδας. Μετά την 20η Ιανουαρίου που θα έχει αναλάβει και επίσημα ο Τραμπ θα μπουν αναγκαστικά νέα πρόσωπα στο παιγνίδι οπότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν σε βαθμό αδιεξόδου για την κυβέρνηση. Οι απειλές του Τσίπρα για εκλογές προς συγεκριμένα διεφθαρμένα πρόσωπα-κλειδιά του ευρωπαικού σάπιου κατεστημένου έπιασαν τόπο.

Τώρα για τις ζωές των Ελλήνων ποιος νοιάζεται. Κι αυτοί με την σειρά τους ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν…

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button