Η Πρώτη Μαζική Αμφισβήτηση της Κυβέρνησης και Προσωπικά του Αλ. Τσίπρα.

dik iatrΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ…….Τάραξαν τα ήρεμα ως τώρα (όπως τα νόμιζαν) νερά του Μεγάρου Μαξίμου.Το έβλεπες στην έκφραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονταν εκείνη την ώρα στη Βουλή και σιγοψιθύριζαν ο ένας στον άλλον: «Είδες ποτέ τέτοια συγκέντρωση δικηγόρων;». Και δεν ήταν μόνο οι δικηγόροι. Ηταν οι γιατροί, οι μηχανικοί, ήταν οι νέοι επιστήμονες, οι φαρμακοποιοί.

Ολοι μαζί διαδήλωσαν με μαχητικό τρόπο και οι φωνές τους ακούστηκαν ως το Μέγαρο Μαξίμου. Να σκεφθείτε ότι για πρώτη φορά αναγκάστηκε η κυβέρνηση να τοποθετήσει κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή τις οποίες είχε απομακρύνει μετά τις εκλογές. Πρώτη φορά επίσης έκλεισαν την είσοδο της Βουλής (επί της Βασ. Σοφίας), πρώτη φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσαν να εισέλθουν ελεύθερα στη Βουλή. Ηταν συγκεκριμένα η πρώτη μαζική αμφισβήτηση της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα.

Κατά χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους διατρανώνοντας ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ταφόπλακα για την επαγγελματική πορεία τους. Φώναζαν συνθήματα όπως «Είμαστε πολλοί, πάρ’ τον Κατρούγκαλο και φύγετε από εδώ» ή «Κάτσε καλά, Κατρούγκαλε» ή «Κατρούγκαλε, ντροπή σου, παραιτήσου» ή ακόμη «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το Ασφαλιστικό». Εβλεπες νέους, μεσήλικους, ηλικιωμένους να φωνάζουν συνθήματα με πάθος, τα ΜΑΤ να βρίσκονται σε αμηχανία και απλώς να παρατηρούν από απόσταση με τα κλομπ στις θήκες.

Αλλωστε και τα ΜΑΤ αιφνιδιάστηκαν βλέποντας τους Αλ. Λυκουρέζο, Β. Αλεξανδρή, Γ. Στασινό, Κ. Λουράντο, Γ. Πατούλη, τους προέδρους ομοσπονδιών, όπως των οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, δικαστικών επιμελητών, φυσιοθεραπευτών κ.ά., ενωμένους να διαδηλώνουν. Και να λένε ότι «εμάς έπρεπε ο κ. Τσίπρας να μας καλέσει στο Μαξίμου για το Ασφαλιστικό, όχι τον ΣΕΒ. Αλλά πώς να κάνει τέτοιο πράγμα, έτσι συστημικός που έγινε…».

ΒΗΜΑτοδότης

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button