Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την αδιαφορία της χτυπά τον Αθλητισμό και τον Φαιακα.Δηλώσεις Σπ.Περούλη για το γήπεδο

Αδιαφορία υπάρχει μέχρι στιγμής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Περιφερειάρχη κ.Θ.Γαλιατσάτο για το θέμα της επισκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου για να να μπορεί να το χρησιμοποιήσει η Ομάδα του Φαίακα ως έδρα για τους αγώνες της στην ανώτερη κατηγορία της Χώρας…

Οι υποσχέσεις έπεσαν προεκλογικά και η εργολαβία δεν εχει ξεκινήσει ακόμη με κίνδυνο η ομάδα της Κέρκυρας να μην αγωνίζεται στο νησί αλλά εκτός!!!!

Η Διοίκηση και η ομάδα παίκτες και προπονητής έχουν άμεσο πρόβλημα με τις προπονήσεις για τη νέα περίοδο. Ακούστε τι μας δήλωσε ο Προέδρος του ΦΑΙΑΚΑ χθες στην εκπομπή ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ και στον Δημοσιογράφο Χρόνη Προσαλέντη…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ.ΠΕΡΟΥΛΗ ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Χωρίς γήπεδο είναι ο Φαίακας που από τη νέα σεζόν θα παίζει στην Ανώτερη Κατηγορία της Χώρας.Η εγκατάλειψη του Κλειστού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Κέρκυρας είναι εμφανείς και τώρα που το Σωματείο Φαίακας ανέβηκε στην Α1 παρουσιάζονται οι ελλείψεις από την διοίκηση του Σωματείου.Ο Φαιακας κινδυνεύει να παίζει εκτός Κέρκυρας αν όλες αυτές οι ελλείψεις και βελτιώσεις δεν γίνουν το συντομότερο.Το σωματείο απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει το Κλειστο το γήπεδο και οι χώροι φιλοξενίας…

Το θέμα χρήζει άμεσης σύσκεψης με όλους τους Βουλευτές την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κέρκυρας.Επίσης θα πρέπει να λάβουν γνώση όλα τα νέα σχήματα που προκύπτουν απο τις πρόσφατες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να τρέξουν όλοι μαζί ώστε να δοθεί γενναία χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν ολα όσα αναφέρουν από το Σωματείο Φαιακας χωρίς να χαθεί χρόνος.Μπαλώματα που κάνει σήμερα ο κ.Γαλιατσάτος δεν φέρνουν αποτέλεσμα πέραν του οτι ήταν προεκλογικές ενέργειες και οχι λύση στο πρόβλημα.

Το κλειστό χρειάζεται άμεσα αναμόρφωση του χώρου της Γραμματείας, 2ο Φωτεινό πίνακα, Χώρο συνεντεύξεων, Νέο Φωτισμό, Κατασκευή χώρων για τηλεοπτικές κάμερες,μικροφωνική εγκατάσταση,Τρεις χώρους αποδυτηρίων, Νέο σύγχρονο εξοπλισμό, επισκευή και διόρθωση κερκίδων, προμήθεια συνθετικού τάπητα ,στεγανοποίηση και συντήρηση στέγης,Φωτισμό και οριοθέτηση στον εξωτερικό χώρο  και άλλες μικροπαρεμβάσεις απαραίτητες για να πληρεί τις προδιαγραφές ώστε να γίνουν οι αγώνες του Φαίακα στη Κέρκυρα και οχι εκτός νησιού.

Τα μέλη του Σωματείου δικαολογημένα ανησυχούν για τη τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Κλειστό Γυμναστήριο και έστειλαν την παρακάτω επιστολή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζοντας την αγωνία τους και τον κίνδυνο να μην γίνουν οι αγώνες του Σωματείου στο νησί μας και στην έδρα του Φαιακα.

Διαβάστε την επιστολή που έχουν στείλει από 10/05/2019 στην Π.Ι.Ν με κοινοποίηση στο ΔΣ του ΕΑΚ και την υπογράφει ο Πρόεδρος του Φαίακα κ.Σπύρος Περούλης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΑΙΑΚΑΣ

Με την άνοδο του σωματείου μας στην Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ αυτόματα καλούμαστε ως σωματείο αλλά και ως νησί να φιλοξενούμε αγώνες χάντμπολ Α1 Κατηγορίας στον τόπο μας και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Κέρκυρας. Στους αγώνες αυτούς θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη με απευθείας μετάδοση από το κανάλι της ΕΡΤ3. Δυστυχώς όμως η υπάρχουσα τωρινή κατάσταση του γυμναστηρίου δεν είναι ούτε η κατάλληλη ούτε τηρεί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για να φιλοξενήσει τέτοιους αγώνες. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε τις κάτωθι προτάσεις μας με τα απαιτούμενα έργα και τις παρεμβάσεις που χρειάζεται το κλειστό γυμναστήριο προκειμένου να είναι σε θέση την επερχόμενη σεζόν 2019 – 2020 να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

  1. ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ με ύπαρξη ίντερνετ ή wifi. Ξεκινώντας πρέπει να γκρεμιστεί το στηθαίο πίσω από την γραμματεία και να κατασκευαστεί υπερυψωμένο πατάρι 40εκ. έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος αλλαγών και ταυτόχρονα οι κριτές να έχουν εικόνα στα 2 γκολ-ποστ αλλά και στο φωτεινό πίνακα.
  2. ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑ στην απέναντι πλευρά, ο οποίος θα συνδέεται στο ίδιο κοντρόλ με τον πρώτο (τον ήδη υπάρχων πίνακα) και θα λειτουργούν ταυτόχρονα.
  3. ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ για δημοσιογράφους με ίντερνετ ή wifi.
  4. ΥΠΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ κατάλληλου για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Η χρήση της τεχνολογίας LED αποτελεί την τελευταία τάση στα σύγχρονα γυμναστήρια και είναι οικονομικότερη κατά 80%.
  5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3 ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ. Μία στο κέντρο του γηπέδου πάνω από τις κερκίδες παταριού όπου να μπορεί να δέχεται 3 κάμερες με τα στελέχη τους καθώς και μία κατασκευή δεξιά και άλλη μία αριστερά υπερυψωμένες για μία κάμερα με τον τεχνικό της. Εννοείται πως απαιτείται πρόσβαση σε ρεύμα και φυσικά τρόπος μετάβασης (πχ με κάποια σκάλα).
  6. Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ κρίνεται αναγκαία, γιατί εκτός του ότι είναι χώρος μαζικής προσέλευσης, η επικοινωνία μέσω συστημάτων ήχου είναι και θέμα ασφάλειας.

7. ΥΠΑΡΞΗ 3 ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ, έναν για τους διαιτητές με τραπέζι -καρέκλες γραμματείας και δύο για τους αθλητές των ομάδων εξοπλισμένους με κατάλληλα ντουλάπια εναπόθεσης ιματισμού αλλά και ανάλογα λειτουργικά μπάνια.

8. Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΝΔΥΜΩΣΗΣ να εξοπλιστεί με νέο σύγχρονο εξοπλισμό.

9. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ ΕΝΤΕΛΩΣ από το χώρο του γηπέδου κατά τη διάρκεια των αγώνων και όχι απλό μάζεμα και τοποθέτηση τους στη γωνία. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να το επιτρέψουν οι διαιτητές και οι παρατηρητές των αγώνων μιας και είναι σημαντικό για την ασφάλεια των παιχτών.

10. ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ, γιατί οι υπάρχουσες είναι σε πολλά σημεία με τέτοια κλίση που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν θεατές. Προτείνουμε εάν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί το πάνω μέρος της κερκίδας ( τα 4 σκαλιά) τα οποία είναι πάντα συρταρομένα, δηλ. σε ακινησία {λόγω της αρχικής πρόβλεψης του χώρου μόνο για μπάσκετ), με αποτέλεσμα να είναι μη λειτουργικά.

11. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΕΓΗΣ γηπέδου. Έχει παρατηρηθεί μετά από συνεχόμενες βροχοπτώσεις να εισχωρεί νερό από τη στέγη και να καταλήγει σε διάφορα σημεία του κλειστού γυμναστηρίου, ιδίως στον αγωνιστικό χώρο, όπου είναι άκρως σημαντικό για την ασφάλεια των αθλητών.

12.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ taraflex, το οποίο μπορεί να στρώνεται κατά τους επίσημους αγώνες ή και να είναι μόνιμο πάνω στο παρκέ, μιας και το υπάρχον παρκέ προορίζεται για αγώνες μπάσκετ. Αυτό θα ήταν η ιδανικότερη λύση για ποιοτικούς και ασφαλείς αγώνες και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διεθνείς αγώνες διεξάγονται υποχρεωτικά σε ελαστικό τάπητα, μας δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας αγώνων εθνικών μας συγκροτημάτων.

13. ΥΠΑΡΞΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ, ειδικότερα τη χειμερινή περίοδο, όπου η αποχώρηση των θεατών και των παιχτών μετά το πέρας των αγώνων γίνεται άκρως επικίνδυνη μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

14.ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ μπροστά από το Κλειστό Γυμναστήριο και μέχρι τα όρια του Κολυμβητηρίου, που θα είναι ελεύθερα προσβάσιμος σε πεζούς και σε οχήματα έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, ασθενοφόρο, πυροσβεστική). Πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη πρόνοια ώστε να απομονώνεται ο χώρος αυτός σε περίπτωση αγωνιστικής αναμέτρησης.

Ευελπιστώντας ότι θα κατανοήσετε και εσείς οι ίδιοι πόσο σημαντικές και απαραίτητες είναι οι ελλείψεις αυτές για την εικόνα μας ως αθλητικό σωματείο, που εκπροσωπεί την ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΑΣ, αλλά και για την ασφάλεια αθλητών και παρευρισκομένων στηριζόμαστε στην έμπρακτη και ΑΜΕΣΗ αρωγή σας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button