Η Νοτια Κέρκυρα Πολιτων και οι 12 αξονες του προγράμματος τους..

Στη δημοσιότητα έθεσε το κίνημα Νότια Κέρκυρα Πολιτών  12 άξονες του προγράμματος τους.Οι κάτοικοι πήραν τη λύση στα χέρια τους με επικεφαλής τον κ.Γιάννη Πανδή μακριά από κόμματα και πολιτικές που κατέστρεψαν την περιοχή τους….
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΩΡΙΑ
Δήμος σε ρόλο συντονιστή για την ασφάλεια των κατοίκων με τη δημιουργία δημοτικής αστυνομίας. Αποκατάσταση του Δημοτικού φωτισμού. Χωριά καθαρά με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου και προώθηση της κουλτούρας ανακύκλωσης. Σεβασμός στην ιδιαιτερότητα κάθε χωριού με ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής του ιστορίας. Ανάπλαση των δημόσιων χώρων (πλατείες, παιδικές χαρές, χώροι άθλησης) καθώς και δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ανοικτών χώρων πολιτισμού και δημιουργία σημείων ελεύθερης πρόσβασης στον Internet.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Ανάδειξη του κτιριακού αποθέματος στα χωριά. Κίνητρα αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων κτιρίων σε κάθε χωριό. Ανάδειξη των παραποτάμιων και παραλιμνίων περιοχών.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Δημιουργία φορέα που θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες του Δήμου . Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ενίσχυση της απασχόλησης και τη επιχειρηματικότητας με έμφαση στους νέους ανθρώπους του Δήμου μας. Ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τουριστικών περιοχών του Δήμου μας και σεβασμός στην εξυπηρέτηση των τουριστών. Δημιουργία γραφείου τουριστικής ανάπτυξης για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος καθώς και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνεργασία με του επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Βελτίωση των υπαρχουσών σχολικών μονάδων. Επιβράβευση των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν σε προγράμματα όπως αθλητικές πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Φύλαξη των σχολικών μονάδων καθώς και καθιέρωση του σχολικού τροχονόμου.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενίσχυση των Πολιτιστικών σωματείων που θα συμμετέχουν στο πολιτιστικό δίκτυο του Δήμου. Δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών καθώς και θρησκευτικών διαδρομών. Καθιέρωση ετησίων φεστιβάλ μουσικής χορού και χορωδιών καθώς ς και λειτουργία λαογραφικών μουσείων και θεματικών μουσείων. Αναβάθμιση των Μουσικών Σπουδών του Ωδείου Λευκίμμης καθώς και η μετεγκατάσταση του σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Επισκευή του κτιρίου της Φιλαρμονικής του Αγίου Ματθαίου.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πρόσβαση στον αθλητισμό σε όλους τους δημότες. Δημιουργία μίνι αθλητικών κέντρων. Βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών. Δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στη Περιφερειακή οδό Λευκίμμης θέση ΑΓ Κυριακή. Αναβίωση των Παλλευκιμαικών αγώνων στίβου που χρονολογούνται στο 1954. Ενίσχυση των αθλητικών δράσεων των εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου μας.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο λιγότερες επισκέψεις στο Δήμου και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Καθιέρωση δεικτών απόδοσης της διοίκησης του Δήμου. Κοστολογημένες δράσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα με αξιολόγηση των έργων. Ανταποδοτικότητα φόρων και τελών σε Δημότες και επισκέπτες. Ετήσιο απολογισμό της διοίκησης προς τους δημότες . Οι προμήθειες του Δήμου θα γίνονται κατά προτεραιότητα από τις τοπικές επιχειρήσεις και όλες οι δράσεις της Δημοτικής αρχής θα ενισχύουν την εντοπιότητα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενίσχυση των δομών (βοήθεια στο σπίτι) για την παροχή βοήθειας στις ευπαθείς ομάδες. Δημιουργία δράσεων για άτομα που θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο πχ. Σχολικός τροχονόμος. Στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών πχ. μείωση των Δημοτικών τελών. Εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε όλους τους Δημοτικούς χώρους καθώς και σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δημιουργία χώρου με βασικές υποδομές για την προσωρινή εγκατάσταση των ΡΟΜΑ.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης με στελέχωση από εξειδικευμένο προσωπικό. Συνεργασία των αγροτικών και αλιευτικών συλλόγων με το Δήμο για τη προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ανάδειξη των ελαιώνων και των αμπελώνων του δήμου μας. Αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας Κορισσίων. Σύνδεση της τουριστικής παράγωγης με την τουριστική βιομηχανία για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Δημιουργία λαϊκής αγοράς στα πρότυπα των μεγάλων αστικών κέντρων με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος των μικρών παραγωγών. Βελτίωση των αγροτικών και αλιευτικών υποδομών (ύδρευση, οδοποιία).
ΥΓΕΙΑ
Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας για την παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δημιουργία δημοτικών ιατρείων. Εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο μας. Συνεργασία με επιστημονικούς φορείς για τον προληπτικό έλεγχο των δημοτών.
ΝΕΟΤΗΤΑ
Δημιουργία γραφείου νεότητας για τη στήριξη των Νέων του δήμου μας. Δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Δράσεις και ημερίδες επιμορφωτικού περιεχόμενου με θέμα την οδική ασφάλεια τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Η δημιουργία υποδομών απαιτεί χρόνο και πόρους. Οι ελλείψεις υποδομών στο Δήμο μας είναι αρκετές . Προτεραιότητα και στόχος της νέας Δημοτικής αρχής είναι ο εκμηδενισμός της ετήσιας παραγωγής μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στο δήμο μας. Αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία κατάλληλου μηχανισμού από το Δήμο. Εγκατάσταση δυο νέων βιολογικών σταθμών στις περιοχές ΑΓ Ματθαίου και Πετριτή. Σύνδεση των περιοχών Βιταλάδων και Περιβολίου με τον υπάρχον βιολογικό Λευκίμμης. Στόχος τετραετίας πόσιμο νερό σε όλο το δήμο με τα απαραίτητα έργα αφαλάτωση, αντικατάσταση δικτύου και αξιοποίηση όλων των πηγών και γεωτρήσεων του δήμου. Παράκαμψη οικισμού Αργυράδων. Επανασχεδίαση παραλιακού άξονα Μοραιτίκων -Πετριτή. Παράκαμψη Κάβου.

Tags
Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close