Η Μ.Υδραίου παρουσίασε πως θα λύσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια σε ενα γεμάτο Δημοτικό Θέατρο.

Το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας γέμισε χθες στη παρουσίαση της λύσης για το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Κέρκυρα…Η επικεφαλής του συνδυασμού Κερκυραίων Δημος Μερόπη Υδραίου τόνισε οτι δουλεύουν απο τώρα για να λύσουν αυτό το θέμα.Το πρόβλημα με τα σκουπίδια αποτυπώνει τα λάθη όλων όσων το διαχειρίστηκαν..Η ανακύκλωση βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα.Η αποκομιδή πάσχει .Η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί με ένα απαρχαιωμένο μοντέλο.

Το πρόγραμμα μας στηρίζεται σε τρεις αξονες. Δημιουργούμε τμήμα οδοσάρωσης στις γειτονιές.Οργανωμένο πρόγραμμα στην αποκομιδή σε ολες τις ενότητες.Υπηρεσία άμεσης δράσης στη καθαριότητα με 5ψηφιο αριθμό για τους πολίτες.Προσωπικό νεο και αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού με δυναμική στελέχωση..Αναβάθμιση και σταδιακή ανανέωση του στόλου καθαριότητας με αγορά η ενοικίαση απορριματοφόρων.

Η Κέρκυρα θα αποκτήσει κανονισμό Καθαριότητας. Εγκατάσταση κάδων νέας τεχνολογίας.Θα υλοποιήσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανακύκλωση με στόχο να ανακυκλώνουμε πάνω απο το 50% των απορριμάτων. Κινητά πράσινα σημεία σε κάθε ενότητα και γωνιές ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά. Καφέ κάδοι για τα οργανικά απόβλητα.

Δημιουργία εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης σε δυο χρόνια στο Τεμπλόνι  Μέχρι τότε θα είναι δύσκολα.Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Οταν λειτουργήσει το εργοστάσιο θα ρίχνουμε το υπόλειμμα σε ΧΥΤΥ.Οποια νέα τεχνολογία υπάρχει θα εξεταστεί και θα εφαρμοστεί με βάση τη Νομοθεσία που υπάρχει..

Σημ: Η κ.Υδραίου δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ποιο ΧΥΤΥ θα πηγαίνουν τα σκουπίδια-υπόλειμμα η αν θα χωροθετηθεί άλλος χώρος εκτός της υπάρχουσας κατάστασης.Επίσης δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τυπο του εργοστασίου και τη λειτουργία του.Εμεινε περισσότερο στην αναβάθμιση της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην ενδιάμεση διαχείριση και στην ανακύκλωση.

Tags
Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close