Η Κομισιόν με νέα μέτρα 8 δις ευρώ εκτελεί εν ψυχρώ Σαμαρά-Στουρνάρα και μας δίνει μια κλωτσιά προς την έξοδο!

Xτύπημα  από την Κομισιόν στη κυβέρνηση Σαμαρά με πολλές αναγνώσεις!Με 11σέλιδη εκθεσή της αφού εκτιμά ότι η Ελλάδα αν και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για τη διετία 2013-2014, θα χρειαστεί επιπρόσθετες περικοπές δαπανών.Οι περικοπές σύμφωνα με την Κομισιόν θα πρέπει να είναι της τάξης του 1,8% του ΑΕΠ για το 2015 και του 2,2% για το 2016 ή όπως εκτιμά το πρακτορείο Reuters, θα πρέπει να φτάσουν τα 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό σημαίνει αέρα στα πανιά των κομμάτων της δραχμής και υπάρχει πολύ ισχυρό ενδεχόμενο να μας δείχνουν την έξοδο από το ευρώ, οπότε σ΄αυτή την περίπτωση η Ελλάδα έχει ανάγκη από στιβαρή ηγεσία η οποία θα βάλει ένα τέρμα στους συνεχείς βιασμούς των Μνημονίων και θα προκαλέσει έναν δημιουργικό εθνικό ξεσηκωμό.

Στην ουσία η Κομισιόν με την συγκεκριμένη έκθεση εκτελεί εν ψυχρώ τους Σαμαρά και Στουρνάρα και στέλνει την συγκυβέρνηση στα τάρταρα! Mείνετε συντονισμένοι, έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις…Μειώνεται ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις.Στην έκθεση γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον στόχο των αποκρατικοποιήσεων ο οποίος αναθεωρείται προς τα κάτω, στα 2 δισ. από 2,6 δισ. ευρώ για το 2013.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δανειστές υπογραμμίζουν ότι ο ρυθμός προώθησης των αποκρατικοποιήσεων παραμένει μη ικανοποιητικός.«Η πλήρης πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές θα παραμείνει δύσκολη για πολλά χρόνια μετά το 2014», αναφέρει η έκθεση.Όσον αφορά στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Δεκεμβρίου, αναφέρει το προσχέδιο

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button