Η θεία κοινωνία κατ οίκον από τη Μητρόπολη Ξάνθης…

Απάντηση σε Μητσοτάκη από την Ι.Μ Ξάνθης στην απαγόρευση

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης γνωστοποίησε ότι καθιερώνει την  υπηρεσία κατ’ οίκον μετάληψης. Μετά την επίθεση που δέχθηκε η εκκλησία από το γνωστό Ανθελληνικό και Αντιχριστιανικό  πολιτικό κατεστημένο βρήκαν λύση για τους πιστούς τους.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η κίνηση είναι σε γνώση του αρχιεπισκόπου κ.Ιερώνυμου αλλά σίγουρα δεν θα αρέσει στον κ.Μητσοτάκη που ούτε στην Τουρκοκρατία δεν είχαν καταργηθεί οι εκκλησιασμοί..

Οι πιστοί των ενοριών της Ξάνθης «μπορούν να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων στο σπίτι τους, καλούντες τον εφημέριο της ενορίας τους», όπως αναφέρει η Μητρόπολη σε ανακοίνωσή της.

Δεν ξέρουμε βέβαια λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα γίνεται η μετάληψη. Αν δηλαδή θα συνεχίσουν οι πιστοί να μοιράζονται το ίδιο κουτάλι.

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε ότι σε όλους τους ναούς θα μπαίνουν οι πιστοί  μέσα στην εκκλησία όπως στις Τράπεζες και τα Σούπερ Μάρκετ δηλαδή ένας πιστός ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και με δυο μέτρα απόσταση!!!!

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου υπακούοντας σε σεπτή εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνει τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς σχετικά με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, τα οποία ισχύουν από 16 έως και 30 Μαρτίου και έχουν ως εξής:

α. Οι ιεροί ναοί παραμένουν κλειστοί για κάθε Ιερή Ακολουθία, Ιεροπραξία και Θεία Λειτουργία. Εξαιρούνται οι κηδείες και οι τελετές που σχετίζονται με αυτές, οι οποίες τελούνται σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, με μέριμνα των Γραφείων Τελετών.

β. Οι πιστοί μπορούν να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων στο σπίτι τους, καλούντες τον εφημέριο της ενορίας τους.

β. Στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα τελείται για το παραπάνω διάστημα ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, από τον Ιερέα και τους Ιεροψάλτες, χωρίς τη συμμετοχή λαού, την Κυριακή 22 και 29 Μαρτίου από ώρα 08:00 έως 09:30, προκειμένου να μεταδίδεται από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ράδιο Διακονία 98,3.

γ. Οι Ιεροί Ναοί παραμένουν ΑΝΟΙΚΤΟΙ, ως συνήθως, για σύντομη προσευχή των πιστών. Θα ληφθεί μέριμνα από τους εφημερίους ώστε στο ναό να βρίσκονται ένας πιστός ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους.

δ. Τα ανωτέρω δέον όπως τηρούνται πιστά, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button
Close