Η Δημοτική Συμβουλος Μ.Δαγκλή κατα Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης για τα Απορρίμματα

Ερωτήσεις προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δημου Κέρκυρας κ.Σερεμέτη,,

Η Δημοτική Σύμβουλος Μαχη Δαγκλή με ανάρτηση της στο διαδίκτυο τα βάζει με την συμπολίτευση αλλά και την Αντιπολίτευση για το πρόβλημα με τα σκουπίδια τονίζοντας δεν έχουν  καταλάβει ότι οι εκλογές τελείωσαν και δεν δίνεται λύση…

Αυτό σημαίνει ότι ούτε η παράταξη που βρίσκεται δεν την εκφράζει!!!! Φιλολογικές ιδέες καταλογίζει η Μάχη Δαγκλή οτι  κατέθεσε ο κάθε επικεφαλής!!!!

Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση της.

Ο πρώτος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ΔΗΜΟΣ είναι ο αμεσότερος εκφραστής της Λαικής κυριαρχίας και ο πλέον κοντινός στον πολίτη !! Έτσι θα έπρεπε να είναι …. Είναι όμως ;;.
Στις 25/11/19 βιώσαμε ένα Δημοτικό συμβούλιο , ανταλλαγής φιλολογικών ιδεών για το πως ο κάθε επικεφαλής και η κάθε παράταξη ιδεατά σκέφτεται το ζήτημα που ταλανίζει χρόνια τόσο τον πολιτικό βίο , όσο και τον κοινωνικό και ονομάζεται ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ! Ουσία ΜΗΔΕΝ ! Συμπολίτευση και αντιπολίτευση ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι οι εκλογές τελείωσαν και χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι για το καλό του νησιού , των πολιτών , των παιδιών μας .

Το θέμα των “ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ” πραγματικά ήθελε μια συνεδρίαση μοναδική , μια συνεδρίαση όμως που να έχει έναν “μπούσουλα” για να μην παρεκτέπεται η συζήτηση και αυτό λέγεται “Εισήγηση” . Η εισήγηση βάζει κανόνες και τρόπο διαχείρισης , δίνει δε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί , να θέσει ερωτήματα κοινώς να παραχθεί έργο ! Δεν συνεδρίαζουμε απλά για να συνεδριάσουμε , ούτε αντιπολιτευόμαστε απλά για αντιπολιτευτούμε …… Αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω χθες , αφού η παράταξή μου αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν υπήρξε εισήγηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής θέλω να το κάνω σήμερα Ενώπιον Σας , θέλω να θέσω τα ερωτήματα που θα έθετα στη Δημοτική αρχή :

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ : όλοι γνωρίζουμε ότι είναι βασική υποχρέωση και προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής η αύξηση της ανακύκλωσης .Στα τέλη του καλοκαιριού είχαν υπογραφεί κάποιες εργολαβίες για τα απορρίμματα , η μια η οποία πήρε και παράταση ενός μηνός ( προβλεπόμενο εκ του νόμου) λήγει τέλος Νοέμβρη και η άλλη εργολαβία αποκομιδής ΔΕ Κερκυραίων θα ολοκληρωθεί βάσει των υπολειπομένων ποσοτήτων έως τις 30 Δεκέμβρη .Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων καλύπτει την αποκομιδή των σύμμεικτων απορριμμάτων σε ποσοστό περίπου 70% …… ενώ έχει παρέλθει η “δύσκολη περίοδος” του καλοκαιριού και οι συλλεγόμενες ποσότητες έχουν μειωθεί στο 1/3 του καλοκαιριού …..

ΔΗΛΑΔΗ για να γίνω πιο σαφής υπάρχει πλέον μεγαλύτερη δυνατότητα αλλά και χρόνος για τη βελτίωση της αποκομιδής της ανακύκλωσης . Πλέον υπάρχει προσωπικό 160 πλέον υπάλληλοι μαζί με τους 74 που ορκίστηκαν χθες , υπάρχει όμως και επάρκεια μηχανημάτων …. θα μου πείτε ότι υπάρχουν σε οχήματα βλάβες όμως εγώ θα σας πω το εξής : ότι όταν έχω ως δημοτική αρχή 15 απορριμματοφόρα κλειστού τύπου και 7 ανοικτού τα λεγόμενα “πυραυλάκια” έχω πλέον τη δυνατότητα αφού δεν έχουμε την περίοδο αιχμής (καλοκαίρι) να τα επισκευάσω και να τα συντηρήσω , άλλωστε σε ορισμένα απορριμματοφόρα υπάρχουν μικρές βλάβες όπως για παράδειγμα σε ορισμένα λείπουν ηλεκτρονικοί ταχογράφοι και σε κάποια άλλα είναι καθαρά γραφειογραφικό το ζήτημα αφού δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ .

ΕΡΩΤΑΣΘΕ κ. Αντιδήμαρχε :
Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή το τρίμηνο (Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου) ώστε να αυξήσει την ανακύκλωση ;;;
Ποιές ποσότητες ανακυκλώσιμων συλλέχθησαν και ποιές ποσότητες συμμείκτων ;;; Υπάρχει αύξηση της ανακύκλωσης για το συγκεκριμένο τριμήνο σε αντιδιαστολή με τα προηγούμενα έτη ;;;;;
Γνωρίζετε ότι σε περιοχές όπως Ποταμός – Γουβιά – Κυρά Χρυσικού – Δανήλια – Κανάλια , τα απορριμματοφόρα μαζεύουν μαζί την ανακύκλωση και τα σύμμεικτα ;;; ενίοτε βέβαια όπωςε μας καταγγέλλουν πολίτες και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας ……
Γνωρίζετε ότι τον τελευταίο μήνα αρκετά φορτία ανακυκλώσιμων οδηγήθηκαν -σύμφωνα με μαρτυρίες- στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και όχι στο ΚΔΑΥ ;;;;
Όταν μαζεύουμε μαζί σύμμεικτα και ανακυκλώσιμα , θεωρείτε ότι συνάδει με την προσπάθεια αύξησης της ανακύκλωσης ;;;;;
Γνωρίζετε ότι για τα ογκώδη αντικείμενα ενώ υπάρχει σύμβαση με ιδιώτη ;;;; μαζεύονται από τους υπαλλήλους του Δήμου ;;;
ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ για αυτές τις ενέργειες ;;;

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close